29
Jan
2012

Minut srca tvog

Pregledano: 4088 puta

Koliko procenata misli, a zatim i vremena žene posvećuju muškarcima, a koliko oni muškarci nama?

Totalno sladunjav naslov za ni malo sladunjav blog, ali šta ćeš, tak'a sam ti ja. Naime, već  godinama me muči jedno pitanje: Da li muškarci misle i pričaju o nama ženama u onoj meri u kojoj mi mislimo i pričamo o njima? Ne, ne zalazim sad u temu da li nas vole istom merom jer sam ubeđena da muškarac ume da voli jače od žene samo mu vaspitanje i million usađenih predrasuda ne dozvoljavaju da to prikaže do kraja. Ali zaista, da li su njima puna usta nas po ceo dan? Hmmmm…. Zašto li se mislim da nas pomenu, naglašavam POMENU, u desetoj sekundi razgovora. I to je to. Završena tema.

Drug:“E brate, kako je na poslu?

Dečko:”Joj, ne pitaj me ništa. Po ceo dan sam u kancelariji/na terenu/u radnji/na putu/u p.lepoj m., nemam vremena ni da odmorim kako treba, preumoran sam, dođem sa posla, nemam vremena ni da pogledam 3263 utakmice koje sun a program pa moram da ih pratim I preko svog telefona… Da, da, kupio sam novi telefon. Evo, pogledaj brate kakav je. Ima ekran na dodir, imam pristup svim porno sajtovima, sajtovima za utakmice…..(nastavlja da priča o telefonu narednih 5 minuta)…..I onda mi dođe vikend, neki mi je i radan, ako nije odem do mojih i u ponedeljak aj na posao.”

Drug:”Znam brate, kod mene ista priča….. Nego, kako je bilo u gradu prošle nedelje?”

Dečko:” Bilo je cool, izašli Milan, Pera, Rade I ja, napili se kao sivonje, pročitali smo celu biblioteku, hahahahahhahahaha!(nastavak opisa urnebesno dobrog izlaska, opis traje približno 5 minuta)”

Drug:”Jbg brate, kad ja nisam mogao sa vama. Ali sledeci put obavezno. Nego kako su tvoji?”

Dečko:”Ma ono, keva kuburi sa pritiskom I reumom, a zapela da stavlja celu zimnicu, ćale joj kao pomaže a I njega muči išijas (nastavlja da priča o svojima, maminoj sarmi I tatinom automobile približno jos 3,5 minuta).  Ma drže se.”

Drug: “Nego, jesi video onu novu reklamu za X proizvod, kako je dobra ona Adriana Lima, kakvo telo ima!”

Dečko:”Joj, jesam, guza joj je tako dobra da ne možeš oči da pomeriš san je, prosto te njena guza gleda u oči! (opis Adrianinog tela zauzima circa 10 minuta razgovora). Jednom sam se toliko zagledao da mi se i digao, Maja (Sanja, Milica, ma kako se zvale) htela da me ubije.”

Drug: “E da, brate, kako je Maja?”

Dečko:”Dobro.”

Ja mogu da se kladim da tako izgleda razgovor! I da tako izgleda deo posvećen nama. Ok, možda pitanje o nama dođe tek u tridesetom minutu razgovora, ali sam sigurna da odogovor ne zauzima više od minuta. I to je mnogo!  A mi ćurke, umemo da se nađemo sa drugaricama i celokupno viđanje da pretvorimo u diskusiju  o momcima. Pa ja sam ubeđena da moja najbolja drugarica poznaje mog dečka otprilike bolje nego on sam sebe, da ima utisak da je i ona sa njim u vezi, a ne samo ja. Najgore od svega je to što mu ona neke stvari ne bi oprostila, ja jesam. Ponekad se zapitam kako može i dalje da ga voli, ceni i poštuje u toj meri a vidi me s vremena na vreme u takvom izdanju da jedino što poželi je da me bije. I šta me onda natera da veče koje posvetim njoj u stvari bude veče u kojem ja pričam samo o Možda Savršenom? A nije da nisam zanimljiva osoba sa pregršt tema, sa million interesovanja, sa umećem da saslušam, posavetujem, nasmejem, baljzgam o totalno nebitnim temama pri čemu se smejemo dok nas stomak ne zaboli. Ali, eto, neka od naših viđanja se neopozivo pretvore u razgovor isključivo o njemu, pri čemu sam ubeđena da ona odlazi kući sa utiskom da je I on bio sa nama to veče na kafi.

Mislim da je osnovni problem to što su žene lude (daj, priznajte slobodno), a muškarci su glupi. A glavni razlog zašto su žene lude je taj što su muškarci glupi. I to je cela filozofija. I nikad, ali baš nikad nećemo biti ravnopravni. Ni u čemu. Ma koliko se mi trudile, nema šanse. Jer, da citiram cimera mog dečka: “Svaka žena u sebi poseduje određenu dozu šizofrenosti. Od nje same i njene želje zavisi u kolikoj meri će šzofrenost pokazivati.” Najgore od svega je to što sam ja tu njegovu misao neopozivo istog momenta potvrdila, jer sam I sama ubeđena u ispravnost iste. A ni jednog momenta on se nije složio sa mnom da su oni uzrok upravo naše šizofrenosti. Ne, ne. Samo se pitam jedno sada- zašto me ta moja najbolja drugarica nikada nije dovela na prag šizofrenosti, zašto ja nikada nisam veče sa svojim dečom posvetila priči o njoj. A ona to možda I više zaslužuje! Jer, ona je ipak tu u momentima kada njega nema ni na vidikom, a kamoli likom I stasom! I zato ovaj blog neću završiti prićom o njemu niti uopšteno o muškarcima. Završiću ga tako što ću se Šefici obratiti ovako javno: Jeste minus debeli napolju, ali naša kafa će ga otopiti! ;)

Mirjana-Djurdja Stojnov

Studentkinja novinarstva, nadam se ne doživotna. Sa glavom u oblacima, ali i nogama na zemlji još uvek verujem u neke ideale iako se svakodnevno u iste razočaravam. Parola: Boj se ovna, boj se govna, kad ćeš živeti?!
Prate: 2
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
0
Nasmejano
1
Ljuto
3
Tužno
5
Srećno
2
Bolje
4
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Ovaj test ličnosti savršeno pogađa kakvi ste!

Ovaj test ličnosti savršeno pogađa kakvi ste!

Ovaj jednostavan, simpatičan i precizan test ličnosti gotovo je za 30 sekundi, i lako će vam dočarati kakvi ste ...
Zašto je dobro biti single?

Zašto je dobro biti single?

Ako za vas sudbina još nije našla par, ne očajavajte. Naučite da uživate u svojoj slobodi, koja nekad ...
Predstavljamo Vam Danielu Cukrov licenciranog Bars praktičara

Predstavljamo Vam Danielu Cukrov licenciranog Bars praktičara

Nakon više godina praćenja raznih tehnika i metoda i načina kako možemo ...
SAMSUNG
0,oo
prava cena : 0,oo
Kreativni WebShop
plava
Cena : 1500,oo
ANKETA
  • Odmorite kod kuće
  • Provedete bilo kako sa voljenom osobom
  • Izađete u provod
  • Popijete kaficu sa prijateljima
  • Leškarite satima u kadi

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 29°c
min 11°c

Bicikl

Roleri