19
Aug
2012

Najlepše ženske tetovaže

Pregledano: 76923 puta

Ako ste u potrazi za inspiracijom ili vas prosto zanima kako izgledaju neke od najsimpatičnijih ženskih tetovaža, bacite pogled na naredni tekst i predivne sličice u njemu.

Tetovaže polako postaju nezaobilazan trend, i ponekad zaista umeju da deluju kao mala umetnička dela na telu. Tetovaže, ako su nenapadne, ukusno i lepo urađene, te oslikavaju vaše unutrašnje stanje duha, mogu biti krajnje interesantne, čak i poželjne.

   

One su odraz  mode i trendova, želje za buntom ili prosto način da nemušto pokažemo šta mislimo, želimo i osećamo. Ponekad nose snažnu ličnu poruku ili životnu krilaticu, ponekad su oda ljudima koje volimo, a ponekad uspomena na dragocene trenutke. Sve u svemu, ovi mali crteži treba da imaju posebno značenje za vas, jer će vas pratiti kroz ceo život.

   

Možda neverovatna, ali istinita činjenica jeste da je najstarija tetovaža stara čak oko pet hiljada godina, a pronađena je na mumiji eshumiranoj iz leda na Alpima. Umetnost tetoviranja bila je prisutna i u starom Egiptu, Indiji, drevnom Japanu i Kini, ali i u starim evropskim civilizacijama. Ekspanziji body art umetnosti  u nešto modernije vreme, početkom 20. veka, doprineli su cirkusi, koji su širom sveta raširili svest o postojanju i lepoti tetovaža. Danas su one u jeku popularnosti, a tetoviranje polako dobija status umetnosti, jer želje i zahtevi ljudi sve su komplikovaniji i kreativniji, i nalikuju malim slikarskim delima. Svaka tetovaža priča jednu priču, i mi vam donosimo nekoliko, u nadi da će vas inspirisati i oduševiti.

   

   

Evo i nekih opštih značenja najčešćih ženskih i devojačkih tetovaža:

Ptice: moćna metafora za naša raspoloženja, emocije i misli. One nose snažnu simboliku o slobodi, promeni, lakoći života, ali i nedostižnosti, i stalnoj težnji ka visinama i nepoznatom. 

   

Zvezde: simbol svetla u tami, doraz nade, istine i vere u bolje sutra, borbe protiv nepoznatog i mračnog. Zvezde predstavjaju i tračak nade u beznađu, ali i nose božansku istinu za svakog od nas.

Cveće: oličenje prirode i jasan ciklus rođenja, života, smrti i preporoda. Ogroman spektar boja i vrsta cveća nose različitu poruku, u zavisnosti od kulture, tradicije i verovanja na raznoraznim podnebljima sveta.

   

Brojevi: brojevi i sudbina neizostavno su povezani. Brojevi su posebna nauka, i neke discipline, poput numeorlogije i matematike, veruju da ceo svemir počiva upravo na brojevima. Važan su deo našeg života, počev od nekih bitnih datuma, od ličnih i srećnih brojeva, meseci u godini, sati, dana u nedelji, broja planeta...

Sunce: simbol sunca je jedan od najkompleksnijih i najsnažnijih. Sunce jarko osvetljava pravac naših života, obećavajući da će uvek iznova sinuti. Odvajkada je jedan od najvažnijih elemenata, na kome počivaju običaji, verovanja, mitovi, legende, čak i božanstva.

   

   

   

   

Stefana Pavlović

Ljubav je jedini vazduh koji sam udisala. I osmeh jedini jezik koji na svetu razumem.
Prate: 4
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
Nasmejano
Ljuto
Tužno
Srećno
Bolje
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

POTPUNO TAČNO: Ovaj kratak test otkiva vaše životne prioritete!

POTPUNO TAČNO: Ovaj kratak test otkiva vaše životne prioritete!

Zamislite da se nađete u situaciji prikazanoj na sličicama. Potom kratko razmislite kojim biste redosledom ...
Sa roditeljima na more? DA!

Sa roditeljima na more? DA!

Mama, tata i ti na moru, u ovim godinama?! Zvuči kao umaranje, a ne odmaranje. Ali... Razmisli ...
Učinite svaki dan lepšim! (2. deo)

Učinite svaki dan lepšim! (2. deo)

4.Naučite da praštate Ne budite zlopamtilo! Stalno zameranje i gunđanje učiniće samo da se osećate ...
XWAVE
0,oo
prava cena : 0,oo
Kreativni WebShop
100% UNIKAT
Cena : 250,oo
ANKETA
  • Jednom nedeljno
  • Svakih par dana
  • Jednom mesečno
  • Samo za posebne prilike
  • Ne posećujem

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 30°c
min 22°c

Roleri

Bicikl