Postovala: Ona portal
30
Apr
2012

Ne plašite se uspeha

Pregledano: 2797 puta

Vera u sebe je pola uspeha

Uspeha se ne treba plašiti. Iako se veliki broj ljudi sa mnom u startu neće složiti, istina je da ovde imamo posla sa prelepim stvorenjem, a ne Baba-rogom, kako neki misle.

Na sreću zlobnika, a na nesreću samih tih koji se za sebe i svoju sadašnjost, te onda i za svoju budućnost ne brinu dovoljno, ovo Baba-roga se ubraja u svakodnevicu. Vreme je da tome stanete na put. Zar vam nije dosadilo da vas ubrajaju u grupu onih koji su se ugnezdili u svoju "svakodnevicu" - da tako nazovem to sigurno stanje- i ne mrdaju odatle. Verujem da jeste, a i vreme je da to priznate i pred sobom. Za početak kao model može da posluži jedno ogledalo, sa kim ćete ujutru u toku umivanja veoma otvoreno porazgovarati. 

Iako je mnogima lakše da se bace na kukanje i da kažu "Jao, ja sam naivna", "Jao, ja sam nesposobna" i da sa tamnim povezom preko očiju dozvole da ih drugi vode kroz život i da im pokazuju gde je levo, a gde desno i onda za sve što im se dešava, naravno krive druge. E, ja to nisam dozvolila, a nećete ni Vi. Za početak je dovoljno da verujete da za vaš "neuspeh" na poslu ili bilo kom drugom planu nije kriva ekonomska kriza, svekrva ili neko treći, nego da ste odgovorni, ne krivi, nego odgovorni isključivo Vi. Pa, ne postoji ta ekonomska kriza, nuklearna katastrofa ili neko kosmičko čudo koje može da vas poremeti na putu ka ostvarenju cilja, ali ako vi to zaista, zaista želite i ako radite na tome.

Te ne bi bilo loše da od danas preuzmete odgovornost za sve što vam se događa u životu, da pustite malo tu ekonomsku krizu i sve druge koji vas "vode" kroz nazovi vaš život da se malo odmore. I ono najvažnije: prestanite da verujete da je uspeh u našoj zemlji nemoguć. Moguć je i te kako, čak i ako niste sin ili ćerka predsednika; čak i ako potičete iz skromne radničke porodice, i ako u toku studija ili bilo kog drugog usavršavanja morate paralalno i da radite.

Izađite iz svoje ljušture, iz svog dvorišta i učinite nešto sami za sebe, nešto malo, ma i najmanje, ali je bitno da to uradite sami i da verujete u to. I da na kraju dana pohvalite sami sebe i podelite to sa prijateljima.

Sanela Kesegi

Tagovi : uspeh |uspeha |verujte |

Ona portal

Čekamo da Ona portal napiše nešto o sebi. :)
Prate: 7
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
3
Nasmejano
3
Ljuto
0
Tužno
1
Srećno
2
Bolje
6
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Lovefest i Nikon raspisuju foto konkurs

Lovefest i Nikon raspisuju foto konkurs

Vrnjačka Banja, 25. jun 2013. – Predstavnici renomirane multinacionalne kompanije ...
Ne plašite se uspeha

Ne plašite se uspeha

Uspeha se ne treba ...
Izbegni BES

Izbegni BES

Desilo se nešto, i u tebi kao da kulja vulkan koji svakog momenta preti da eksplodira. Ne ...
DELL
Kreativni WebShop
Ručno radjena ogrlica, unikat, bizuterija
Cena : 400,oo
ANKETA
  • Bezobzirni su
  • Premalo pokazuju emocije
  • Nema dovoljno vremena za vas
  • Neuredni su
  • Nikada niste na istim talasnim dužinama

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 0°c
min -2°c

Roleri

Bicikl