29
Apr
2014

Neraspoloženi ste? Evo kako da nabacite osmeh na lice!

Pregledano: 4158 puta

Prolećni umor, sitni problemi ili ste prosto loše volje? Za one trenutke kada nas obuzme osećaj nezadovoljstva i malaksalosti, ili nam se jednostavno ne ustaje iz kreveta, ipak postoji rešenje. Evo sitnih trikova koji će vam momentalno popraviti raspolože

1. Nosite odeću jarkih boja: Lepršava haljina sa veselim cvetnim printom i crveni ili roze lak na noktima - dovoljan je samo pogled na ove simpatične detalje, pa da osetite priliv dobrog raspoloženja. Jedno istraživanje pokazuje da su ljudi koji rade u živopisnom okruženju sa puno boja dinamičniji i raspoloženiji od onih koji rade u sumornom okruženju.

   

2. Uključite svetlo ili otvorite širom prozore: Pustite svetlost u vašu sobu! Svetlost šalje signale mozgu da se probudi, što je posebno korisno tokom kišovitih dana, koji umeju da nas iznenade i na proleće. Holandski stručnjaci utvrdili su da izlaganje sunčevoj svetlosti između podneva i četiri sata poslepodne  značajno smanjuje osećaj slabosti i pospanosti. Dakle, obavezno "okupajte" prosto u kome ste svetlom, ili povremeno izađite na prirodnu svetlost.

3. Prošetajte: Dovoljno je samo pet minuta, da osetite promenu na bolje! Istraživači su uporedili porast energije u organizmu nakon konzumiranja čokolade i nakon petominutne šetnje, i šetnja je pobedila! Zapravo, utvrđeno je da kretanje čak i u ovako kratkom intervalu povećava nivo energije u narednih dva sata! Naravno, čokolada trenutno povećava energiju, ali već nakon sat vremena nivo energije pada ispod nivoa koji je postojao pre uzimanja slatkiša.

4. Vodite ljubav, grlite se, ljubite: Ako ste kući sa partnerom,a potreban vam je brz priliv energije seks rešava stvar! Tokom seksualnog odnosa oslobađa se "koktel hormona sreće". Masturbiranje izaziva sličan efekat, a čak i sama pomisao na seks podstiče cirkulaciju krvi i stimuliše centre zadovoljstva u mozgu. A čak i samo poljubac ili zagrljaj bilo koje osobe koja vam je draga odlično utiče na raspoloženje i porast elana!

   

Stefana Pavlović

Ljubav je jedini vazduh koji sam udisala. I osmeh jedini jezik koji na svetu razumem.
Prate: 4
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
0
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
0
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Kako ti meni, tako ja tebi

Kako ti meni, tako ja tebi

Kada nas neko uvredi namerno ili čak nenamerno, prvo što nam pada na pamet ...
Spavanjem do bolje memorije i kreativnosti

Spavanjem do bolje memorije i kreativnosti

Ako ti je ikad palo na pamet da iskoristiš više sati u toku dana za neke aktivnosti tako ...
Možemo li sami stvoriti sreću?

Možemo li sami stvoriti sreću?

Sreća je nešto ka čemu svi težimo. No, dok jedni tvrde da je u životu imaju ili nemaju, ...
SANDISK
0,oo
prava cena : 0,oo
Kreativni WebShop
narukvica sa dijapozitivom
Cena : 500,oo
ANKETA
  • sestri
  • mami
  • partneru
  • drugarici
  • nikome

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 15°c
min 7°c

Roleri

Bicikl