29
Apr
2014

Neraspoloženi ste? Evo kako da nabacite osmeh na lice!

Pregledano: 4387 puta

Prolećni umor, sitni problemi ili ste prosto loše volje? Za one trenutke kada nas obuzme osećaj nezadovoljstva i malaksalosti, ili nam se jednostavno ne ustaje iz kreveta, ipak postoji rešenje. Evo sitnih trikova koji će vam momentalno popraviti raspolože

1. Nosite odeću jarkih boja: Lepršava haljina sa veselim cvetnim printom i crveni ili roze lak na noktima - dovoljan je samo pogled na ove simpatične detalje, pa da osetite priliv dobrog raspoloženja. Jedno istraživanje pokazuje da su ljudi koji rade u živopisnom okruženju sa puno boja dinamičniji i raspoloženiji od onih koji rade u sumornom okruženju.

   

2. Uključite svetlo ili otvorite širom prozore: Pustite svetlost u vašu sobu! Svetlost šalje signale mozgu da se probudi, što je posebno korisno tokom kišovitih dana, koji umeju da nas iznenade i na proleće. Holandski stručnjaci utvrdili su da izlaganje sunčevoj svetlosti između podneva i četiri sata poslepodne  značajno smanjuje osećaj slabosti i pospanosti. Dakle, obavezno "okupajte" prosto u kome ste svetlom, ili povremeno izađite na prirodnu svetlost.

3. Prošetajte: Dovoljno je samo pet minuta, da osetite promenu na bolje! Istraživači su uporedili porast energije u organizmu nakon konzumiranja čokolade i nakon petominutne šetnje, i šetnja je pobedila! Zapravo, utvrđeno je da kretanje čak i u ovako kratkom intervalu povećava nivo energije u narednih dva sata! Naravno, čokolada trenutno povećava energiju, ali već nakon sat vremena nivo energije pada ispod nivoa koji je postojao pre uzimanja slatkiša.

4. Vodite ljubav, grlite se, ljubite: Ako ste kući sa partnerom,a potreban vam je brz priliv energije seks rešava stvar! Tokom seksualnog odnosa oslobađa se "koktel hormona sreće". Masturbiranje izaziva sličan efekat, a čak i sama pomisao na seks podstiče cirkulaciju krvi i stimuliše centre zadovoljstva u mozgu. A čak i samo poljubac ili zagrljaj bilo koje osobe koja vam je draga odlično utiče na raspoloženje i porast elana!

   

Stefana Pavlović

Ljubav je jedini vazduh koji sam udisala. I osmeh jedini jezik koji na svetu razumem.
Prate: 4
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
0
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
0
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Najvažnije životne mudrosti

Najvažnije životne mudrosti

Za još modnih, beauty i lifestyle ideja posetite predivnu facebook stranicu ...
Promenite loše navike vašeg partnera

Promenite loše navike vašeg partnera

OStavlja stvari i obuću po kući- cela kuća je u haosu, samo iz ...
SAMSUNG
Kreativni WebShop
narukvica sa dijapozitivom
Cena : 500,oo
ANKETA
  • Svaki dan sam u teretani
  • Sezona u solarijumu je otvorena
  • Nisam,ugojila sam se 10 kila
  • Da,za borbu sa alergijama
  • Spremna za sta ?

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max -3°c
min -6°c

Bicikl

Roleri