09
Apr
2013

Osam laži kojima se žene stalno zavaravaju

Pregledano: 5919 puta

Skoro svakodnevno žene uveravaju sebe u male ili velike laži, a širom sveta ta stereotipija laži gotovo je identična. Sve imamo iste probleme i muke, bežeći od njih govoreći sebi klišeirane laži! Koje to?

Usled neprijatnih ili neželjenih situacija, žene često obmanjuju sebe, verujući u određene laži i izgovore. Ponekad, prosto nam je neophodno "buđenje", povratak u realnost i spoznaja samoobmanjujućih laži. Ne lažite sebe, već se uhvatite u koštac sa problemom. Pa, hajde da prelistamo osam "omiljenih" laži u koje žene veruju.

1. "Seks će popraviti stvari." - Da li zatičete sebe kako razmišljate o tome da će seks rešiti probleme u vašoj vezi? Da li ste od onih žena koje misle da je seks bolja solucija za izglađivanje odnosa od razgovora? Ako su odgovori potvrdni, vreme je da se suočite sa tim da će seks definitivno rešiti probleme, ali privremeno i na kratke staze. Zato radije rešenje problema pronađite u razgovoru, diskusiji, prepirci, a onda mirne duše bacite se na krevet. Tako će biti mnogo bolje, zar ne? 

   

2. "On nije ljubomoran, on se samo brine." - Ljubomora je sastavni i propratni deo ljubavi. Ali kada pređe granicu normale i pretvori se u fizičko i emocionalno zlostavljanje, morate da pogledate isitni u lice, ne pronalazeći opravdanje za svog muškarca tipa "on je samo zabrinut", "plaši se za moju sigurnost" i slično. 

3. "Sve vreme smo zajedno, jer volimo jedno drugo." - Ko od nas ne voli da provodi vreme sa partnerom? Apsolutno je ta potreba razumljiva i prirodna, ali neophodno je naći pravu meru. Nije preporučljivo provoditi svaki slobodni trenutak sa voljenom osobom, zanemarujući pritom društveni život i obaveze. Za dobru vezu preduslov je i negovanje života van partnera, jer neodvajanje od njega stvara patološki odnos.

4. "Treba mi muškarac podhitno!" - Da, veze jesu sjajan stvar i voleti nekog je neprocenjivo, ali ništa ne može na silu. Ukoliko niste te sreće da je u vašem životu trenutno neko ko vas voli i prati, ne očajavajte i ne lažite sebe da ne možete bez "muške ruke". Nemojte da trpite i budete u osrednjim odnosima samo jer mislite da vam neko treba. Ako naletite na nekog ko vas zaista usrećuje, to će biti savršeno. Ako ne, ne brinite, budite strpljive i sačekajte ljubav da pokuca na vrata! Do tada, nije problem biti singl!

5. "Ne mogu bez te haljine/cipela/torbe/i svega ostalog što vam padne na pamet." - Omiljena ženska laž, koja može biti veoma štetna za naš budžet. Sve te divne krpice pomute ženski razum, brišući razliku između želje i potrebe. Rezultat je obično ormar pun garderobe koja se retko nosi. Zato pre svake kupovine dobro razmislite šta vam zaista treba, a šta je samo običan hir.

   

6. "On će promeniti mišljenje o braku." - Kada se nađete na prekretnici duge veze, koja ili mora da se završi ili da rezultira brakom, često se susrećete sa partnerom koji nije spreman za zajedničku budućnost. Tada se zavaravate mišlju da će promeniti stav, odluku, i nadate se da ćete jednog dana ipak biti zaprošeni. Ali šta ako taj jedan dan nikada ne dođe? Ako mu nekoliko meseci ili godina veze sa vama nije bilo dovoljno da se pripremi za brak, ni u budućnosti se tako nešto verovatno neće promeniti. Zato recite zbogom i dajte sebi šansu da pronađete ono što zaista zaslužujete. Nemate vremena za bacanje!

7. "Krećem u teretanu/na dijetu od sutra." - Najčešća ženska laž, kojom se horde žene na svetu teše. Ne postoji sutra, ako to zaista želite krenite danas! Prolongiranje vam neće doneti ništa osim šanse da to uopšte i ne uradite!

8. "Suviše sam stara za ovo." - Nikada niste prestari za stvari koje vas čine srećnom! Nikada niste prestari za  zabavu, provod, ljubav. Godine su samo broj, a sreća je u prihvatanju sebe i gajednju svog mladalačkog duha!

   

Stefana Pavlović

Ljubav je jedini vazduh koji sam udisala. I osmeh jedini jezik koji na svetu razumem.
Prate: 4
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
7
Nasmejano
4
Ljuto
1
Tužno
1
Srećno
5
Bolje
2
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Žene protiv žena

Žene protiv žena

Loše prijateljstvo može biti zastrašujuće kao i loša ...
Šest načina da ublažite stres

Šest načina da ublažite stres

Kućni ljubimci Samo nekoliko minuta provedenih sa kućnim ljubimcima ...
Najlepši citati o prijateljstvu

Najlepši citati o prijateljstvu

-Prijatelje stvara sreća, a nesreća ih ...
SANDISK
0,oo
prava cena : 0,oo
Kreativni WebShop
keramicka unikatna vazna
Cena : 1000,oo
ANKETA
  • Bezobzirni su
  • Premalo pokazuju emocije
  • Nema dovoljno vremena za vas
  • Neuredni su
  • Nikada niste na istim talasnim dužinama

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 29°c
min 18°c

Roleri

Bicikl