Postovala: Senka Ivetić
01
Apr
2014

Osećajte se dobro čitav dan!

Pregledano: 3471 puta

Osećati se dobro znači da vaše telo i um rade najbolje moguće, a vi ste toga svesni, u tome uživate i osećate se prijatno u svakoj situaciji.

Koji su najefikasniji koraci koje treba slediti da biste se osećali dobro od jutra do večeri? Osećati se dobro znači da vaše telo i um rade najbolje moguće, a vi ste toga svesni, u tome uživate i osećate se prijatno u svakoj situaciji.

Izlažite se suncu

Sunce podstiče oslobađanje serotonina, koji igra važnu ulogu u održavanju dobrog raspoloženja. Kada ste na otvorenom, krećite se. Čak i umerena aktivnost na otvorenom može delovati poput antidepresiva, možda čak i bolje. Takođe pomaže u prevenciji depresije i ublažava teskobu i anksioznost.

sreca

Naspavajte se

U večernjim satima telo počinje oslobađati melatonin. On vam pomaže da zaspite. Neke aktivnosti mogu negativno delovati na proizvodnju melatonina i na taj način narušiti kvalitet sna. Ono što radite tokom celog dana utiče na proizvodnju melatonina kasnije.

Fokusirajte se na sadašnjost

Kada bismo uvek mogli prepoznati da sami sebi narušavamo raspoloženje, drugačije bismo razmišljali. Razmišljanje o prošlosti i dalekoj budućnosti nije nužno loše, ali ne uvek i stalno. Da biste potpuno uživali u sadašnjosti, treba se na nju i fokusirati. Brinite se o budućim problemima kada do njih dođe, a ne unapred. Verovatno imate sasvim dovoljno problema koje treba rešiti sada. Onda ih i rešavajte.

sreca

Probajte ostati pozitivni

Dvoje potpuno različitih ljudi se mogu naći u istoj situaciji. Jedna osoba će možda reagovati pozitivno, druga negativno. Ishod situacije značajno zavisi o stanju vašeg uma. Probajte u svakom trenutku ostati pozitivni kako biste smanjili anksioznost i stres. Uzrujavanje oko nečega što ne možete promeniti uistinu nema smisla. Predviđanje budućnosti takođe nema smisla. Prepustite se i razmišljajte pozitivno.

Okružite se ljudima

Dobra podrška prijatelja, porodice, kolega sa posla i poznanika može pomoći da održite dobro zdravlje, manje se izlažete stresu i živite duže. Provodite vreme što je moguće više u društvu drugih ljudi. Vi ste društveno biće i od toga ne možete pobeći. Održite dobre odnose sa ljudima do kojih vam je stalo. Budite korektni i iskreni.

Posetite lekara

Ako vas muči neki simptom koji ne prolazi duže vreme, posetite lekara. Ako ste zabrinuti oko telesne težine, ali se s time ne želite suočiti, posetite lekara. Svojem lekaru treba verovati. Morate mu reći sve što vas muči u vezi vašeg zdravlja. On vam želi i može da pomogne. Bolje je da odete lekaru i suočite se sa problemom koji vas muči nego da o tome razmišljate satima i da vam to upropasti i najlepši dan.

sreca

Opustite se

Opustiti se nije baš tako lako. Najteže je pronaći ono što vas opušta. Sa stresom se morate nositi i ne smete dozvoliti da upravlja vašim životom. Puno bolje ćete se osećati u toku dana ako ćete se moći zamisliti kako se kasnije opuštate. Ako još uvek niste pronašli ono što vas opušta, krajnje vreme je da pronađete.

Budite uređeni

Ne morate biti u svečanoj odeći, ali uredite se. Kada ste doma, obucite najdražu trenirku. Pazite da vam je kosa čista većinom. Kada se osećate lepo, osećaćete se dobro. Fizički izgled nije najvažniji, ali zadovoljstvo izgledom je važno.

Izvor: CentarZdravlja.net

Senka Ivetić

Čekamo da Senka Ivetić napiše nešto o sebi. :)
Prate: 2
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
0
Nasmejano
1
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
0
Bolje
1
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Kako prevazići stidljivost

Kako prevazići stidljivost

Svi smo mi ponekad stidljivi u ključnim momentima, a jedna od bitnijih investicija u životu je rad na ...
Prihvaćena ili odbačena u društvu?

Prihvaćena ili odbačena u društvu?

Kao deo zajednice, svako od nas želi da bude prihvaćen od okoline. Želimo da nas ...
SAMSUNG
723,oo
prava cena : 867.6,oo
Kreativni WebShop
Ručno radjena ogrlica, unikat, bizuterija
Cena : 400,oo
ANKETA
  • Može ali jako retko
  • Nema šanse, potpisujem
  • Može, sve zavisi od partnera
  • Naravno da može, ako oboje to žele zašto ne bi opstala
  • Ne znam, nisam imala takva iskustva

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 0°c
min -2°c

Bicikl

Roleri