02
Jun
2011

Oslobodi se kašnjenja u tri koraka!

Pregledano: 2512 puta

Tri koraka uz pomoć kojih se može osloboditi od loše navike: kašnjenja.

Koliko god ranije kreneš da se spremaš, nikako ne uspevaš nigde da stigneš na vreme. Prijatelji su odavno prestali da ti skreću pažnju na tu tvoju negativnu naviku, shvatili su da nema svrhe, jer ti nikako to da promeniš. Par puta su za tebe rekli da ćeš i na svoju svadbu i sahranu zakasniti... Ima načina da nateraš samu sebe da budeš tačna!

 

Pre svega, treba da shvatiš da je to zaista loša navika. Sem toga što niko ne voli da čeka, kašnjenjem iskazuješ da ne poštuješ tuđe vreme. Ako se ujutru redovno uspavaš, seti se da bi i drugima isto bilo lepše da su odspavali još tih pola sata. Ili, drugarica koja te čeka 15min je možda za to vreme mogla stići još nešto da obavi, ali se potrudila da stigne na vreme. Ako ti je sve ovo već jasno, ali te ništa od toga nije navelo da se promeniš, ipak ima spasa.

 

Prvi korak: Nateraj se da dva, tri puta zaredom odeš na neki sastanak 20min ranije. Da, sačekaj nekoga toliko, ili onoliko koliko obično kasniš. Kada se sama uveriš koliko je dosadno čekati, nekad i neprijatno, dobro ćeš razmisliti sledeći put da li želiš da prirediš to svojoj drugarici (opet).

 

kasnjenjeDrugi korak: Najvažnije je da unapred odrediš koliko će ti tačno vremena trebati da se spremiš. Takođe, isplaniraj kako ćeš tačno ići do mesta nalaženja, peške ili nekim prevoznim sredstvom (kojim). Razmisli šta sve može krenuti naopako, i odredi koliko vremena ti to može oduzeti. Spakuj unapred šta ćeš poneti, a možeš unapred spremiti šta ćeš obući.

 

Treći korak: Navij satove da žure onoliko koliko obično kasniš. Posle nekog vremena ćeš zaboraviti da tvoji satovi idu unapred, i počećeš da stižeš na vreme, što će ti kasnije ući u naviku. Da ne pominjem koliko će ti svi biti zahvalni.

 

Oslobodi se kašnjenja. Koliko god to izgledalo nevažno i bezazleno, sem toga što možeš imati problema na poslu, prijateljima to može brzo dosaditi. Manje će te poštovati ako ti ne poštuješ njihovo vreme. Uz to, odaješ utisak neodgovorne osobe, na koju se ne može u potpunosti osloniti. Zato, natempiraj se i požuri!

Sonja Stegnjaić

Čekamo da Sonja Stegnjaić napiše nešto o sebi. :)
Prate: 7
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
1
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
0
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Zašto je važno biti džentlmen?!

Zašto je važno biti džentlmen?!

Kažite dragička! Ovo je vaš srećan dan! Rešila sam da pomognem "ubogim, sirotim" muškarcima koji ...
Sa roditeljima na more? DA!

Sa roditeljima na more? DA!

Mama, tata i ti na moru, u ovim godinama?! Zvuči kao umaranje, a ne odmaranje. Ali... Razmisli ...
Osećajte se dobro čitav dan!

Osećajte se dobro čitav dan!

Koji su najefikasniji koraci koje treba slediti da biste se osećali dobro od jutra do večeri? Osećati se dobro znači ...
DELL
3916,oo
prava cena : 4699.2,oo
Kreativni WebShop
Ručno radjena narukvica, unikat, bizuterija
Cena : 200,oo
ANKETA
  • porodičnim odnosima
  • karijeri
  • prijateljskim odnosima
  • pravljenju novca
  • zadovoljstvu samim sobom

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 28°c
min 12°c

Roleri

Bicikl