18
May
2012

Pin up stil

Pregledano: 8089 puta

pin up imidž 70tih je ponovo in

70te se ponovo vraćaju i pin up stil retro imidž je ponovo in. Zapravo „pin up“ termin potiče iz Engleske još iz 1940.godine i odnosi se na sliku atraktivne ženske osobe.

Puno je pin up slika koje su se masovno proizvodile i vrlo brzo postale ultimativni hit. Vintage pin up devojke uglavnom su bili glamurozni modeli, manekenke i filmske glumice. Jedna od najpoznatijih pin up zvezda bila je Betty Grable, američka plesačica, glumica i pevačica. Njene slike objavljene su za vreme Drugog Svetskog rata i bile su uteha vojnicima koji su bili udaljeni daleko od svoje domovine i borili se za svoju državu. Treba spomenuti i čuvene holivudske pin up zvezde kao što su bile Ava Gardner, Marie McDonald, Bette Davis, Marilyn Monroe i Bettie Page. Povratku ovog stila najviše je doprinela pin up zvezda današnjice Dita Von Tesse, američka kraljica burleske.

Odlika ovog stila je žensko telo koje je istaknuto na visokim potpeticama, propraćeno modnim dodacima i crvenim karminom na usnama, kao i lakom za nokte koji predstavljaju odraz samopouzdanja i ženstvenosti.

Frizura koja dominira je puna većih uvojaka zavrnutih u stranu. Šminka je prirodna  sa naglaskom na obrve, trepavice i usne. Boja obrva treba da je u boji vaše kose i one treba da su oblikovane i da imaju precizan luk, ali je poželjno naglasiti ih olovkom. Boju maskare treba uskladiti sa bojom kose. Takođe u pin up izgledu dominiraju i veštačke trepavice, dok boja ruža treba biti što tamnija kako bi usne izgledale senzualnije. Korset je odevni predmet koji ima kultni status u pin up stilu.

Žene se i danas poistovećuju sa zvezdama tog vremena i njihov stil sve više prihvataju i oponašaju. Jedno je sigurno, pin up devojke su simbol glamura i ženstvenosti.

Sandra Crnogorac

Čekamo da Sandra Crnogorac napiše nešto o sebi. :)
Prate: 0
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
Nasmejano
1
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
4
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Ogorčenost vodi ka bolesti

Ogorčenost vodi ka bolesti

Zbog neuspelih ljubavnih veza, zbog brzog načina života, previše obaveza a premalo vremena, ...
Kafana

Kafana "Dva jelena" dobila Oskara Džejmija Olivera

Skadarlijski restoran "Dva jelena" poneo je Oskara za najbolji restoran u Beogradu po mišljenju ...
Da vam buđenje ne pada teško!

Da vam buđenje ne pada teško!

Blago onima koji se ujutro bude lako, iskaču iz kreveta iste sekunde kada budilnik oglasi prvi "bip" i ...
Kreativni WebShop
narukvica sa dijapozitivom
Cena : 500,oo
ANKETA
  • sestri
  • mami
  • partneru
  • drugarici
  • nikome

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 13°c
min 1°c

Bicikl

Roleri