02
May
2011

Poklon: drugačiji pristup

Pregledano: 6008 puta

Smernice koje nam mogu olakšati biranje nesvakidašnjeg poklona zbog kojeg ćemo ostati u najlepšem sećanju onoga kome poklanjamo.

 

Ovaj je dan poseban. Kao svaki sa tobom. I zato, dajem ti poklon, ti pružaš ruke ka meni, uzimaš ga, prihvataš taj deo mene posvećen samo tebi. Dajem ti malo parče mojih misli o tebi upakovane u šareni papir... jer želim da ih zauvek čuvaš. (Po)klanjam ti se... Za mene si velika osoba, i zaslužuješ to, i još mnogo...

 

Da li ste ikada razmišljali o poklonu na ovaj način? Darivanjem pokazujemo nekome koliko nam je do te osobe stalo, time pokazujemo da želimo da uz sebe ima neku uspomenu od nas, želimo da budemo deo njenog života. Zašto bi onda biranje poklona za najdraže bilo teško? Možda zato što nam je i previše važno da to bude savršen dar, bez greške, ili možda čak bolji od tuđih. Ali, ako osoba kojoj činimo tu malu radost zna sta osećamo prema njoj, odnosno razlog zbog kojeg joj nešto dajemo, nema tog poklona koji joj se neće svideti (na ovaj ili onaj način). Sledi nekoliko jedinstvenih smernica kojima treba da se poslužite pri takvom odabiru.

 

poklonPre biranja poklona, umesto da se zapitamo gde se prodaju najbolji parfemi, gde kupuje odeću, gde najlepše pakuju knjige isl., zapitajmo se šta zapravo tim gestom želimo da poručimo: "Rođendan ti je, takav je običaj.", ili "Nisam znala sta se drugo kupuje za stečenu diplomu.", ili "Mislim da će ti u braku trebati tiganj (moze da posluži na razne načine)"... Ili pak nešto ovako, iskrenije, potpunije, jedinstvenije: "Ovo je malo i slatko, baš kao i ti.", "Dok si na putu, ovaj budilnik će te svako jutro podsećati na to da željno čekam da se vratiš.", "Možda ovo pismo ne košta puno, ali su reči u njemu samo za tebe i neprocenjive su." Neka poklon bude mali dokaz vaše pažnje i lepih osećanja prema nekome.


 
Ako želite da poklonom ostavite utisak, da ostanete u nečijem lepom sećanju zbog osećaja koji ste mu time pružili, pokušajte da umesto puno novca uložite puno truda. Dar čak ni ne mora biti materijalna stvar, ali bi trebao da bude pomalo nesvakidašnji, kreativan i namenjen samo za tu osobu, jer, ipak želimo da se oseća sasvim posebno, kakva uostalom i jeste. To moze biti žurka iznenađenja na gradskoj plazi, autorska pesma uz gitaru (čak i metalofon moze da posluži)... Najduže pamtimo ono što je u nama izazvalo neku emociju. 

  
 
Svakako, imajte u vidu da ponekad nešto što je nama lepo, korisno i poželjno, ne mora biti isto i drugima. Zato, uvek se stavite na mesto osobe kojoj poklanjate, i razmislite šta bi joj izmamilo osmeh na lice. I da sve ovo ne bude i previše "romantično" i za neke nerealno, da se razumemo-ima i onih koji od vas ipak žele skupocene stvari. No, dok god ste iskreni u svojoj dobroj nameri, i spremni ste da uložite više od samog novca, sa poklonom ne možete pogrešiti.

 

Sonja Stegnjaić

Čekamo da Sonja Stegnjaić napiše nešto o sebi. :)
Prate: 7
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
0
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
1
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Promenite loše navike vašeg partnera

Promenite loše navike vašeg partnera

OStavlja stvari i obuću po kući- cela kuća je u haosu, samo iz ...
Kako da istrajemo u odlukama?

Kako da istrajemo u odlukama?

Donošenje odluka da promenimo nešto u životu je relativno lako, ali istrajavanje u njima ...
Najlepši citati o ženi

Najlepši citati o ženi

-Žena hoće više da bude voljena, nego da sama voli; i više da je žele, nego ...
NOKIA
0,oo
prava cena : 0,oo
Kreativni WebShop
keramicka unikatna vazna
Cena : 1000,oo
ANKETA
  • Da
  • Ne
  • Zavisi od situacije
  • Ni u ludilu!
  • Možda bih i prešao/la preko toga...

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 7°c
min 2°c

Roleri

Bicikl