Postovala: Nataša Ilić
12
Jun
2013

Prepoznajte sreću

Pregledano: 2008 puta

Težite onome što vas čini srećnima bilo poslovno ili privatno

Na ovoj zemlji, u najboljem slučaju provešćete jedan vek, ali da uzmemo prosek između 70 i 80 godina, pa ako će vam zvezde biti naklonjene, možete da se nadate da ćete imati oko šest decenija "odraslog" života. Prvih 20 godina, naravno, otpada na detinjstvo i mladost, doba kada ne možete, bar ne u potpunosti da budete odgovorni za svoju sreću.  sreca

Kada malo bolje razmislite, ne čini se baš mnogo, zar ne? Zato nemojte gubiti vreme na stvari u kojima niste srećni, težite onome šta vas čini srećnima, bilo poslovno ili privatno.

Definišite sreću

Mnogi ljudi proveli su život u potrazi sa srećom, a da je nikad nisu našli. Ili je jednostavno nisu  prepoznali? Zato se pre svega zapitajte šta  za vas znači sreća, jer se ona ne može definisati kao široki pojam. Ona mora biti tačno definisana postizanjem nekog cilja.

Dakle, mir u svetu je nešto što bi vas sigurno usrećilo, ali nije konkretno vaš životni cilj, isto kao na primere uspeh u poslu. U principu, unapred zamišljeni neki opšti pojmovi ne znače sreću, nego nešto čemu težite.

Da li je to smeh vašeg deteta svako jutro, da li je to dodatna mesečna zarada, put na drugi kraj sveta ili oko sveta ili pak udaja za čoveka koga volite, na vama je da odlučite. Vi ste jedina osoba koja može definisati sopstvenu sreću i uživati u njoj.

Kako postići sreću?

sreca u trenucimaOd početka vašeg života društvo određuje sve o vama i vašem životnom stilu - šta radite, šta govorite i u šta verujete. Određuju kako radite, živite, šta jedete, što učite u školi... No, što je s vašom srećom? To je nešto što morate sami otkriti. Vaša sreća mora da bude vaša strast koja izvire iz vas, koja se oseća u vama, dok pričate o njoj, dok radite, dok živite. Ona treba da vas svaki dan podstiče da ustanete rano ujutro, da želite da uđete u novi dan.

To je prava sreća. To je nešto u čemu uživate svakog trenutka, u šta verujete, šta vas ispunjava i da ste pritom sami svesni koliko ste srećni. Pokušajte da svoj život usmerite prema srećnim trenucima i onome što vas usrećuje, jer kao što smo rekli život je prekratak da biste bili nesrećni ili zaglavljeni između sreće i nesreće.

Pronađite ono što vas usrećuje, zavirite duboko u svoju dušu i pokušajte da vam život bude što bolji. A zatim utičite na ljude oko sebe. Podstaknite  svog partnera na traženje sreće, decu, porodicu, prijatelje...

Život nam ionako često podeli loše karte, pa je svaki trenutak sreće uvek nešto čemu treba težiti i nadati se. Ono što je najvažnije je da ne sledite tuđu sreću, nego svoju. Sreća vas neće uvek pratiti, ali najvažnije je da je prepoznate kada vam bude za petama.

Nataša Ilić

Ženama je potreban samo mali znak, nagoveštaj, jedan mig, nevidljivi detalj, sitan povod, a zatim sve same rade: vole, pate, nadaju se, maštaju i plaču.
Prate: 5
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
2
Nasmejano
2
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
2
Bolje
2
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Postanite prva Miss Lencia u Srbiji

Postanite prva Miss Lencia u Srbiji

Po prvi put, jedna devojka iz Srbije imaće priliku da postane Miss Lencia. Predstavnici Zlatarne Celje, renomiranog ...
TEST LIČNOSTI: Izaberite sličicu i neka vam ona otkrije ponešto o vama!

TEST LIČNOSTI: Izaberite sličicu i neka vam ona otkrije ponešto o vama!

1. Vaš put je put oslobađanja. Vi ste osoba kojoj treba puno prostora, i hoćete slobodu da ...
Predstavljamo Vam modni brend Šik

Predstavljamo Vam modni brend Šik

Šik je porodični modni brend, koji se ističe po tome da sve što stvara to ...
Kreativni WebShop
narukvica sa dijapozitivom
Cena : 500,oo
ANKETA
  • Može ali jako retko
  • Nema šanse, potpisujem
  • Može, sve zavisi od partnera
  • Naravno da može, ako oboje to žele zašto ne bi opstala
  • Ne znam, nisam imala takva iskustva

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 15°c
min 9°c

Bicikl

Roleri