10
Jun
2011

Sama u šetnju?

Pregledano: 3753 puta

Zašto bi trebala da ponekad ideš sama u šetnju...

Nedavno sam čula razgovor drugarica u kojem su devojku koja voli sama da se šeta opisali kao ludu, govorile su kako njoj sigurno nešto fali. Slažeš li se sa njima ili si jedna od onih koje umeju same da uživaju?

 

Kako vreme odmiče, tempo života je sve brži i imamo sve manje vremena za sebe. Pored toga što nam nedostaje vremena za razne aktivnosti koje bi nam ulepšale dan i raspoloženje, šta god to bilo, sve su ređi trenuci kada zastanemo i razmišljamo o onome što smo doživeli, čuli, videli... Ako ti se ovo čini smešnim, znaj da, ako ne promisliš o stvarima koje te okružuju, o svojim utiscima, rizikuješ da izgubiš svoju ličnost, i da svoje stavove poistovetiš sa stavovima okoline. Važno je da razmišljaš o svemu i svačemu, da nađeš vremena za samu sebe. Šetnja je idealna prilika za to.  

sama u setnju 

Ako se uputiš u šetnju sama, uživaćeš u tišini, i moći da je iskoristiš da presložiš svoje misli i utiske u glavi. Neće biti nikoga oko tebe da ti priča svoje doživljaje, svoje probleme na koje očekuje odgovor i pomoć, nikog ko bi zahtevao pažnju usmerenu samo na njega. Jednostavno ćeš se odmoriti od svega i svih.

 

Sem toga što će ti prijati malo samoće, takva šetnja ima i drugih pogodnosti. Kreneš kad hoćeš, vratiš se kad hoćeš, ideš kuda god ti želiš... Sve je samo tvoj izbor, i koračaš svojim tempom. Imaš mnogo više mogućnosti nego kad si sa nekim, jer svako ima neku svoju želju i prohtev gde i kada mu se ide isl.

 

Ako ne voliš tišinu, uvek možeš da pustiš sebi muziku. Tada je i doživljaj onoga na šta nailaziš drugačiji i zanimljiviji, sve vidiš pod nekim lepšim svetlom. Sem toga, šetnja je odlična za tvoje zdravlje. Sigurno ćeš se vratiti osvežena i odmorna.

 

sama u šetnju

Dakle, nema razloga za komentare tipa «oni koji se sami šetaju nisu normalni». Sasvim suprotno! Oni imaju samopouzdanja, i ne plaše se da provode vreme sami sa sobom, jer imaju svoje JA. Nemaju stalnu potrebu za drugim ljudima bez kojih bi bili izgubljeni u prostoru i vremenu. Provedi malo kvalitetnog vremena sa sobom i opusti se na pravi način: pravac u šetnju!

 

Sonja Stegnjaić

Čekamo da Sonja Stegnjaić napiše nešto o sebi. :)
Prate: 7
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
5
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
7
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Izdaja prijatelja- kako preboleti?

Izdaja prijatelja- kako preboleti?

Svi smo svesni koliko surov ovaj svet može da bude. Situacije i doživljaji koje nam život priređuje ponekad ...
Ulepšaj sebi kućne poslove

Ulepšaj sebi kućne poslove

Ako ti pada mrak na oči kada pomisliš šta sve treba da ispeglaš, koliko posuđa ...
Zlatarna Celje predstavila ograničenu seriju luksuznog nakita

Zlatarna Celje predstavila ograničenu seriju luksuznog nakita

Prvi prsten za Barbaru namenjen našem tržištu stigao je u prodajni objekat Zlatarne Celje u tržnom centru ...
KINA
3180,oo
prava cena : 3816,oo
Kreativni WebShop
keramicka unikatna vazna
Cena : 1000,oo
ANKETA
  • Cigarete/Žvake
  • Novine
  • Feniranje
  • Ne bih potrošila poslednje pare, čuvala bih
  • Kozmetiku

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 28°c
min 12°c

Bicikl

Roleri