26
Mar
2013

Sedam načina da popravite raspoloženje istog trena

Pregledano: 6579 puta

Kako da negativne misli i loše raspoloženje zamene smeh i radost? Čarolija ili se radi o malo dobre volje i sitnicama koje ulešavaju svakodnevnicu?!

1. Prošetajte: Možda zvuči kao suviše jednostavan trik, ali zaista deluje. Kratka šetnja, čak i od samo nekoliko minuta, delovaće umirujuće na vas, i sigurno bar malo popraviti raspoloženje. Napordan dan na poslu, svađa sa partnerom, porodični problem... pre nego što nekog "upucate", jednostavno prošetajte, i sve će biti bolje!

   

2. Zaronite u toplu kupku: Stresno jutro ili stresno veče? Pustite da voda spere stres i brige. opustite se uz mirisne kupke za tuširanje i dajte svom telu i duši oduška!

3. Pojedite nešto što volite: Ponekad je glavni uzrok neraspoloženja ili nervoza upravo hrana, nedostatak šećera, preterana dijeta ili možda konzumacija namirnica koje nam ne prijaju. Razmislite šta vaš organizam traži, i posegnite baš za tim, bilo to voće, salata, čokolada ili ukusno povrće.

   

4. Kratka masaža stopala: Izmasirajte stopala, dok duboko dišete. Videćete, dovoljan je samo jedan minut da se osećate bolje!

5. Pevaj i pleši: Muzika je važan deo života, i bitno utiče na naše misli i emocije. Ostavite balade i mirne note po strani, i otkačite uz glasnu muziku za ples. Skačite, pevajte iz sveg glasa, jednostavno izbacite iz sebe svu negativnu energiju. Pevanje i ples uz vesele pesme aktiviraju deo mozga zaslužan za zadovoljstvo, pa su čudesno lekoviti za loše raspoloženje.

6. Budite spontani: Ne razmišljajte previše i ne analizirajte svaki svoj postupak ili odluku. Ponekad jednostavno uradite ono što volite i što će vas usrećiti, ma kako nesmotreno bilo. Ofarbajte se u sasvim novu boju kose, istetovirajte se, priuštite sebi luksuznu večeru, skupu bluzu koju već danima "merkate", provedite celo popodne čitajući knjigu, gledajući film ili jednostavno ne radeći ništa. Tajna pozitive često je u novitetima i neuobičajenim postupcima.

7. Učinite nešto u ime ljubavi: Jedan od najlepših i najdelotvornijih načina da nabacite osmeh na lice jeste svaki vid ljubavi... osmeh usputnom sagovorniku, zagrljaj sestri, bratu ili majci, kafa kojom ćete častiti prijateljicu, simpatične sms poruke upućene osobama koje vam znače, poljubac voljene osobe... ima li na svetu išta bolje od ljubavi?

  

Stefana Pavlović

Ljubav je jedini vazduh koji sam udisala. I osmeh jedini jezik koji na svetu razumem.
Prate: 4
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
9
Nasmejano
2
Ljuto
0
Tužno
1
Srećno
4
Bolje
3
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Jednostavni saveti za srećniji život (1.deo)

Jednostavni saveti za srećniji život (1.deo)

1. Posvetite se onome što je za vas svrha života: ...
Ili romantika ili matematika

Ili romantika ili matematika

Poznato je da su žene uopšteno manje zainteresovane za nauku, ...
Najlepši citati o sreći

Najlepši citati o sreći

Za još modnih, beauty i lifestyle ideja posetite predivnu facebook stranicu ...
KINA
112800,oo
prava cena : 135360,oo
Kreativni WebShop
plava
Cena : 1500,oo
ANKETA
  • Nego šta!!!
  • I više od toga.
  • Nema boljih od mene.
  • Nisam zgodan al sam neophodan
  • Trebalo bi da se posvetim više sebi.... Jeb...

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 9°c
min 3°c

Bicikl

Roleri