Postovala: Nataša Ilić
16
Nov
2012

Slatke šezdesete: Šta su tada časopisi savetovali?

Pregledano: 8543 puta

Malo da se nasmejete! Evo kako su generacije koje su stasale davnih '60. godina prošlog veka učile iz časopisa. Verovatno će se neka buduća generacija i nama smejati!

Šezdesete su bile vrlo zanimljive godine. Feministički pokret je jačao, homoseksualnost se još smatrala bolešću, a saveti za seks su prštali na sve strane. Verujemo da će se za pola veka ljudi smejati i našim zastarelim savetima, ali dok to vreme ne dođe, mi ćemo se smejati ovima iz šezdesetih. naslovnica kozmopolitena iz 1966.

1. "Kada je muškarac na vrhuncu, dovoljno je da žena ispusti mali prigušeni zvuk zadovoljstva kako bi mu pokazala da je i ona uživala" - stavljanje muškog orgazma na prvo mesto je stara priča, a prigušeni zvukovi takođe spadaju u prošlost.

2. "Ljubite ga po očima, nosu, čelu, kosi, bradi i ustima, prelazite nežno jezikom preko njegovih prednjih zuba, desni, dodirnite mu jezik" - iako su poljupci odličan početak predigre, sumnjamo da muškarci uživaju kada im ljubimo kosu i čelo.

3. "Devojka koja želi da izbegne strasno ljubljenje mora konstantno da priča o stvarima koje zanimaju muškarca sa kojim je izašla, a kada je doprati do kuće, treba da ga pristojno pozdravi i uđe unutra" - ne znamo za muškarce u šezdesetim, ali kada bi devojka danas sve vreme pričala o fudbalu ili drugim stvarima koje zanimaju prosečnog muškarca sa kojim je izašla, verujemo da bi je taj muškarac skinuo na licu mesta.

4. "Odnos između prostitutke i klijenta jednak je odnosu između muža i žene. Oženjeni muškarci daju svojim ženama poklone, a one im zauzvrat pružaju usluge. Žena je prostitutka koja se plaća smeštajem i hranom za usluge koje pruža" - opis srećnog braka iz "Plejboja" iz 1966. Svaki komentar je suvišan.

5.  "Bolje biti ljubavnica nego žena. Ljubavnica zna da oraspoloži muškarca svojim humorom i šarmom, što mu je potrebno, pošto ga žena izmuči" – "Kozmopoliten", 1969. Smatramo da je ovo napisao muškarac.

Nataša Ilić

Ženama je potreban samo mali znak, nagoveštaj, jedan mig, nevidljivi detalj, sitan povod, a zatim sve same rade: vole, pate, nadaju se, maštaju i plaču.
Prate: 5
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
2
Nasmejano
1
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
1
Bolje
1
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Položaj u kojem spavate govori o vašem karakteru

Položaj u kojem spavate govori o vašem karakteru

Spavate li sklupčani na boku, vi ste druželjubivi, a oni rašireni po celom krevetu cinični. Naime, položaj u ...
Životni moment u kojima uživamo

Životni moment u kojima uživamo

Postoje momenti koji pored nas prolaze “kao pored turskog groblja“, a trebalo ...
Kako poboljšati pamćenje?

Kako poboljšati pamćenje?

Dobar i dokazan način za poboljšanje pamćenja je igranje društvenih igara poput ...
KINA
10920,oo
prava cena : 13104,oo
Kreativni WebShop
Ručno radjena ogrlica, unikat, bizuterija
Cena : 400,oo
ANKETA
  • Cigarete/Žvake
  • Novine
  • Feniranje
  • Ne bih potrošila poslednje pare, čuvala bih
  • Kozmetiku

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 16°c
min 4°c

Bicikl

Roleri