18
Jul
2011

Šta ako ne volim leto?

Pregledano: 4690 puta

Kako provoditi vreme tokom leta ako ne volimo ovo godišnje doba zbog vrućina.

Gde god se okreneš svi pričaju o moru, lepim letnjim vrelim danima, plažama, kupanju, sunčanju i slično, a ti baš ne voliš leto. Jedva čekaš da prođe i ne znaš kako sebi da ulepšaš vreme do sledećeg godišnjeg doba. Ima načina!

 

IZLET. Umesto da po ceo dan sediš kod kuće sa klima uređajem podešenim na 15 stepeni, organizuj sebi mali izlet u neko obližnje mesto na kojem ćeš uživati. Avala i Fruška gora su idealne za to. Svežina sume i pešačenje u prirodi će te oraspoložiti, a uvek možeš u pauzi napraviti roštilj sa društvom i zabaviti se uz logorsku vatru i hranu. Istraži obližnja jezera. Takođe, možeš posetiti neki od mnogobrojnih simpatičnih salaša koja nude svojevrsan užitak. Tamo je temperatura niža od one na gradskom betonu a čistiji vazduh i mir će ti prijati.

 

PLANINA. Ako nisi ljubitelj mora, svoj odmor možeš provesti na nekoj od planina koje leti imaju posebne draži. Preko dana su prolećne temperature, a uveče ume da zahladi tolliko da imaš utisak da je pozna jesen. Moći ćeš da provodiš po cele dane napolju, šetaš se po prirodi i uživaš u specijalitetima karakterističnim za to područje.

 

sta ako ne volim letoHOBI. Nemoj dozvoliti da ti svaki letnji dan prođe u nerviranju zbog velikih vrućina i iščekivanju zahlađenja. Nađi neki hobi koji će ti popuniti slobodno vreme i oraspoložiti te kada je toliko vruće da ne želiš da izađeš napolje. Čitaj knjige, pravi neke sitnice, prepravljaj svoju odeću, crtaj, nauči neku veštinu koja te je oduvek zanimala... To vreme koje provodiš kod kuće, možeš iskoristiti i za preuređivanje stana. Možeš se pozabaviti i samo sitnicama, detaljima uz pomoć kojih će prostor dobiti malo drugačiji izgled.

 

SPORT. Ujutru i uveče, kada su temperature niže, možeš se pozabaviti svojim telom i duhom, što će te oraspoložiti. Možeš odabrati i samo šetnju, ako baš nisi sportski tip. Pronađi neki park u kojem nećeš ni osetiti da je leto.

 

DRUŽI SE. Svoje vreme ulepšaj tako što ćeš ga provoditi sa društvom. Dobra strana leta je, složićeš se, što možeš celo veče da sediš negde napolju, umesto u nekim zadimljenim klubovima. Možete otići i do neke obližnje reke i opustiti se uz poneko osvežavajuće piće.

 

Leto nije samo za sunčanje, kupanje i slično. Ima i svojih drugih prednosti, otkrij ih i oraspoloži se.

Sonja Stegnjaić

Čekamo da Sonja Stegnjaić napiše nešto o sebi. :)
Prate: 7
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
0
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
0
Bolje
1
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Izdaja prijatelja- kako preboleti?

Izdaja prijatelja- kako preboleti?

Svi smo svesni koliko surov ovaj svet može da bude. Situacije i doživljaji koje nam život priređuje ponekad ...
Predlozi kako da ugrejete hladni vikend!

Predlozi kako da ugrejete hladni vikend!

Zameo nas vetar, sneg... Čak ako od snega nema ni "S", pozovite svog dragog kod vas i ...
Sveti za opuštanje i uživanje u životu!

Sveti za opuštanje i uživanje u životu!

Naporan rad i nedostatak vremena za odmor dovode do umora koji je veoma loš za ...
KINA
7080,oo
prava cena : 8496,oo
Kreativni WebShop
plava
Cena : 1500,oo
ANKETA
  • Bezobzirni su
  • Premalo pokazuju emocije
  • Nema dovoljno vremena za vas
  • Neuredni su
  • Nikada niste na istim talasnim dužinama

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 26°c
min 6°c

Bicikl

Roleri