Postovala: Filip Pejovic
26
Feb
2014

Sve što treba da znate o elektronskim cigaretama

Ukoliko još uvek niste prešli na pušenje elektronske cigarete krajnje je vreme da razmislite o tome. To je nov i potpuno neškodljiv način pušenja koji će Vam obezbediti dovoljno nikotina zbog kog inače pušite, a da pri tom nećete uneti u organizam oko pet

Kako radi elektronska cigareta

Isparavanje, odnosno prevođenje u gasovito stanje tečnosti sa nikotinom je osnovni princip funkcionisanja elektronske cigarete. Prilikom kupovine elektronske cigarete važno je obratiti pažnju na kvalitet baterije, jer upravo od toga zavisi trajnost same cigarete. Pri povlačenju vazduha kroz elektronsku cigaretu dolazi do aktiviranja baterije, električna energija se pretvara u toplotnu i zagreva tečnost u tanku. Po dostizanju temperature ključanja nikotinska tečnost prelazi u paru. Ta para se dalje raspršava na čestice mikronskih dimenzija u atomizeru. U tom obliku nikotinska tečnost dospeva do pušača pri pušenju elektronske cigarete. Postoje i modeli elektronskih cigareta koji na kraju baretije imaju diodu koja zasvetli kada pušač povuče dim imitirajući na taj način žar.

 

Dim elektronske cigarete

Kao što smo već napomenuli, dim elektronske cigarete nastaje isparavanjem a ne sagorevanjem materijala kao što je to slučaj kod duvana. Dim elektronske cigarete je potpuno neškodljiv. Tečnost koja isparava sadrži nikotin, atomu i biljni glicerol. Za razliku od njega dim duvanskih cigareta ostavlja velike posledice po zdravlje ljudi. Osobe koje konzumiraju duvanske proizvode u znatno većem procentu oboljevaju od kancera. Ni nepušači nisu pošteđeni od štetnog dejstva duvanskog dima, s’tim što je koncentracija toksičnih materija koja do njih dospeva nešto niža. Zahvaljujući tome što elektronska cigareta stvara neškodljivu vodenu paru njeno konzumiranje je odobreno svuda, za razliku od duvanskih cigareta čije pušenje na javnim mestima je zakonom zabranjeno.

 

Moćan saveznik u borbi protiv zavisnosti

Elektronska cigareta može biti od velike pomoći pri ostavljanju duvana. U startu je najbolje koristiti punjenje sa najvećom količinom nikotina, i potom lagano smanjivati dozu. Ukoliko pređete na nju i postepeno smanjujete količinu nikotina koju konzumirate rešićete se zavisnosti bez nervoze i klasične nikotinske krize koja se javlja po ostavljanju duvana. To je razlog zbog kog sve više pušača prelazi na elektronske cigarete. 

Više informacija o elektronskim cigaretama pogledajte ovde.

Tagovi : cigareta |zdravlje |pusenje |

Filip Pejovic

Čekamo da Filip Pejovic napiše nešto o sebi. :)
Prate: 0
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
0
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
0
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Promenite loše navike vašeg partnera

Promenite loše navike vašeg partnera

OStavlja stvari i obuću po kući- cela kuća je u haosu, samo iz ...
Čega se plašite, koji su vaši najveći strahovi?

Čega se plašite, koji su vaši najveći strahovi?

Kada je zdravlje u pitanju, većina ljudi zadrhti od straha kada čuje neku novinsku ili TV vest o pojavi i ...
Predstavljamo Vam Danielu Cukrov licenciranog Bars praktičara

Predstavljamo Vam Danielu Cukrov licenciranog Bars praktičara

Nakon više godina praćenja raznih tehnika i metoda i načina kako možemo ...
HP
64801,oo
prava cena : 77761.2,oo
Kreativni WebShop
plava
Cena : 1500,oo
ANKETA
  • Nijednu, vjerujem u zdravu prehranu
  • Samo jednu i shvatila sam da to nije za mene
  • Manje od 5
  • 5-10 otprilike
  • Bilo ih je toliko da ne znam ni broj

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 27°c
min 13°c

Bicikl

Roleri