Postovala: Senka Ivetić
16
Sep
2013

Učinite svaki dan lepšim! (1. deo)

Pregledano: 2640 puta

Osećate da su vas svakodnevni problemi opteretili i više se ne radujete sitnicama koje život znače? Vreme je za promene, a mi ćemo vam pomoći sa nekiliko saveta koji će učiniti da se ponovo raduejte svakom novom danu.

1.Odvojite vreme za sebe

Stalno se žalite da nemate dovoljno vremena, da živite brzo a vreme vam prolazi još brže, nemate vremena i tome slično. Ipak, situacija nije tako crna. Sve je stvar organizacije, i da, znamo da je to najteže, ali od nečega morate početi. Razmislite od koje dnevne obaveze možete ukrasti sat ili dva kako biste se posvetili sebi, a to vreme iskoristite da se odmorite, družite sa prijateljima, popijete kafu u omiljenom kafiću, a nije loše ni opustiti se kod frizera, otići na jogu ili trčanje.

sreca

2.Skratite listu želja

Spadate li u onu grupu ljudi koji svake Nove godine ili rođendana prave kilometarske liste planova i želja( kupiti nov auto, stan, otputovati na određenu destinaciju, naučiti strani jezik...)? Sve te želje stvaraju frustraciju i nervozu ukoliko se stvari ne odvijaju po vašem planu. Nekada je, jednostavno, nemoguće da se nešto dogodi i to ne zavisi od vas. Posmatrajte situaciju iz pozitivnog ugla. Potrudite se da budete zadovoljni onim što imate, a kad malo bolje razmislite, ni to nije tako malo? Niko ne kaže da ne treba da budete ambiciozni i da maštate, ali u tom maštanju nemojte opterećivati sami sebe i stvarati sebi nervozu ako stvari krenu kako ne treba.

sreca

3.Oslobodite se samokritike

Samokritika vam može pomoći da objektivno sagledate svoje postupke i da se tako razvijete kao ličnost, ali ne mora uvek biti vaš prijatelj. Umesto da stalno kinjite sebe zbog nečeg što ste loše uradili, probajte da obratite pažnji na ono što činite dobro, pa makar se radilo i o sitnicama kao što su pranje prozora, vožnja automobila, kuvanje ili neka druga svakodnevna aktivnost. Imajte vere u sebe i budite realni. Ukoliko vam neke stvari ne idu od ruke, nemojte ih raditi, ostavite i pređite na sledeću stvar. Možda nije dobar trenutak za ostvarivanje određenih planova i treba da sačekate bolje vreme kada ćete i vi biti spremniji, a i kockice će se bolje posložiti. Nemojte raditi nešto po svaku ceni, možete biti samo nesrećniji. Okrenite se nečem drugom. Sigurno ćete biti uspešniji.

sreca

Senka Ivetić

Čekamo da Senka Ivetić napiše nešto o sebi. :)
Prate: 2
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
2
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
0
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Šta morate imati u torbi za plažu?

Šta morate imati u torbi za plažu?

Došlo je vreme da se odmorimo, letovanje nam kuca na vrata, donoseći puno zabave, sunčanja i relaksacije. ...
Poklon: drugačiji pristup

Poklon: drugačiji pristup

Ovaj je dan poseban. Kao svaki sa tobom. I zato, dajem ti poklon, ti ...
AMBASSADOR PARK DEDINJE

AMBASSADOR PARK DEDINJE

NAI atrium, članica NAI Global, jedne od najvećih svetskih kompanija za upravljanje ...
VOX
8656,oo
prava cena : 10387.2,oo
Kreativni WebShop
Ručno radjena ogrlica, unikat, bizuterija
Cena : 400,oo
ANKETA
  • Da
  • Ne
  • Zavisi od situacije
  • Ni u ludilu!
  • Možda bih i prešao/la preko toga...

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 2°c
min -5°c

Roleri

Bicikl