Postovala: Senka Ivetić
17
Sep
2013

Učinite svaki dan lepšim! (2. deo)

Pregledano: 3300 puta

Kvalitet vašeg života ne mora i ne treba da zavisi od materijalnih stvari.

4.Naučite da praštate

Ne budite zlopamtilo! Stalno zameranje i gunđanje učiniće samo da se osećate još nesrećnije i nezadovoljnije sobom samom. Ne dozvolite da vas nevažne stvari izbace iz takta. Potrudite se da pronađete razlog zašto je neko postupio onako kako vi ne odobravate, pronađite rešenje za razmirice, ali najbitnije od svega jeste da oprostite. Oprost će, osim duševnig mira, učinitu da se osećate plemenitije i zadovoljnije svojim sopstvom.

sreca

5.Sitnice koje život znače

Naučite da se radujete malim stvarima. Zbog mnogobrojnih obaveza isvakodnevnih problema zaboravljamo koliko je lepote koja nas okružuju. Kvalitet vašeg života ne mora i ne treba da zavisi od materijalnih stvari. Naučite da cenite zalazak sunca, šetnju parkom sa dragom osobom, toplu letnju kišu, vreme koje vam se ukaže za igru sa detetom, pa čak i ako naiđete na nasmejanu šaltersku službenicu. Širite pozitivnu energiju jer samo tako ista ta energija može da vam se vrati. Ulepšajte ljudima dan svojim pozitivnim pogledom na svet i videćete, bićete i vi srećniji.

sreca

6.Ne plašite se promena

Gotovo uvek, rutina donosi umor i nezadovoljstvo koje može biti lako uklonjeno sa nekoliko malih promena u vašem životu. Nije potrebno da iz korena menjate svoje životne navike, niti da okrećete novu stranicu svog života, već je dovoljno da ponekad odstupite od rutine i napravite izlet u nepoznato. Ponekad dozvolite sebi nepromišnjenu kupovinu, ali pazite da se ta kupovina odnosi na sitnice jer ne želite da vas ista ta kupovina baci u dugove. Napravite novi raspored namestaja, gde ćete u dnevnu sobu staviti novu lampu, ili dekorišite prostoriju ukrasnim svećama, a nije na odmet ni krečenje zidova u neku vedru boju koja će uneti novu energiju i radost u vaš život.

sreca

Senka Ivetić

Čekamo da Senka Ivetić napiše nešto o sebi. :)
Prate: 2
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
2
Nasmejano
1
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
0
Bolje
1
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Promenite loše navike vašeg partnera

Promenite loše navike vašeg partnera

OStavlja stvari i obuću po kući- cela kuća je u haosu, samo iz ...
Na more sa dečkom ili drugaricama?

Na more sa dečkom ili drugaricama?

Dobre vesti za devojke koje nemaju partnere je to da je američko istraživanje koje je sproveo hotel Hilton pokazalo da ...
Orna i čila od ranog jutra

Orna i čila od ranog jutra

Sutra je opet radni dan (neeee!). Moraš da ustaneš ...
KINA
1560,oo
prava cena : 1872,oo
Kreativni WebShop
100% UNIKAT
Cena : 250,oo
ANKETA
  • Da vas bezuslovno voli
  • Fizički izgled
  • Prisnost, poverenje i osećaj sigurnosti
  • Njegovo materijalno stanje i status u društvu
  • Da je zanimljiv, šarmantan i nepredvidiv

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 10°c
min 2°c

Roleri

Bicikl