11
Apr
2012

Životni moment u kojima uživamo

Pregledano: 5057 puta

Statusi poput “Onaj osećaj kada...“ pokazuju svima nama koliko su nam životi slični, koliko delimo iste radosti i ljubavi, šoljicu kafe uz laganu muziku ili šetnju po parku sa svojim ljubimcem. Ako ste ovih dana loše raspoloženi, pročitajte sledeći tekst

Postoje momenti koji pored nas prolaze “kao pored turskog groblja“, a trebalo bi samo da se trgnemo, zamislimo i vidimo da su to ti trenuci kad smo najviše srećni. Kada se prisećam koje je to vreme kad sam se najbolje osećala u svojoj koži, to bi bilo:

Vraćam se mrtva umorna iz provoda i uskočim u krevet

Recite mi ima li boljeg osećaja? Em si blago pripit (a možda i potpuno pijan), em noge ubijaju od bola u štiklama. Skineš cipelice-ubice, obraduješ se pidžami najdražoj, uvučeš se pod ćebe i gotov si dok si rekao “Keks!“. Jutro posle ne računamo, pustinjska žeđ obara sa nogu.

Vruć tuš u hladne dane

Napolju je minus pingvin, ulećeš u kuću, poskidaš sve sa sebe (moliću bez prljavih misli) i uletiš pod tuš. Onda odvrneš na deo bojlera na kome piše “Šurenje“, kao kad se prasići kolju, i istopiš se blago rečeno. Uvek sa osmehom i upaljenom kožom od vrućine izađem, ali pouzdano znam da sam sebi produžila život na najmanje 5 godina. Još ako sam pevala (čitaj, zavijala) pod tušem, idi begaj!

Dugi razgovori sa naj drugaricom

Ne znam za vas, ali moja najbolje drugarica i ja, imale smo običaj da posle škole, u kojoj smo provodile ceo dan torokajući, provedemo još dodatnih 3 sata pričajući preko telefona. Nema tih para koje bi nam zamenile neprestano ponavljanja da li nas je Šmeker pogledao, kako nas je pogledao, onako značajno ili onako bezveze, da li je to bilo par puta, više puta... I onda sve u krug. Ako nisu 24/7 štucali, onda ne znam šta su drugo mogli da rade. Tad shvatiš da stvarno imaš osobu pred kojom možeš da budeš svoj, pa makar pričali o čarapama ili ratarskoj krizi.

Golicanje i umiranje od smeha

Bilo da vas ljubav vašeg života golica ili sestra/brat/drugarica imate dva osećaja: pod jedan-ubili biste je/ga jer ne možete do daha da dođete i čini vam se da ćete riknuti od tolikog golicanja i pod dva- obožavate to, jer vas svaki mišić na telu boli, ali prija do koske.

Jutro posle dobrog seksa

Mislili ste da je ovo jedan fin tekst? Prevarili ste se. Sad ćemo svi da se pravimo Englezi i da kažemo da ne znamo o čemu dođavola ja pričam. To je onaj osećaj kad odeš u žurbi na posao ili fakultet. Dok ti tako sediš i zveraš u monitor ili profesora, iznenada shvataš da je stolica dobila oblik tvoje guze i pomeriš se koji centimetar. E, tada nastupa sladak bol u mišićima, koga prvo psuješ, a onda se setiš kako je taj bol nastao. Nasmešiš se onako široko i poželiš da te svaki dan tako slatko boli.

Šolja tople kafe ili čaja

Ovo najbolje prija u hladne dane, kao i onaj tuš, kada sediš do prozora i čitaš knjigu. Ili jednostavno gledaš kroz prozor kako veje sneg. Nikad bolji osećaj nego kada ti vruća tečnost klizi niz grlo, pa još ti i greje ruke. Ako zatvoriš oči, možeš da se nađeš u Zemlji čuda, Nedođiji ili Eldoradu. Hvala dragim kozama na pronalaženju bobica kafe! (Za više informacija o ovoj suludoj rečenici, konsultujte pretraživač, jer ko nema u vuglu, ima na Guglu. prim.aut.)

Da li sam vam bila od pomoći pri prisećanju kako se uživa? Posle ovoga ništa vam drugo ne preostaje nego da se zapitate “Koji su to momenti koje obožavam“ i da ih zapišete u notes, zalepite na frižider ili urežete u sećanje. Ako može od sad, pa zauvek.

Tina Bunjevački

Smotana i romantična, ponekad sarkastična i fantastična. Voli sve životinje i nijednog insekta, osim bubamare. Kad hoćete da je pridobijete ili podmitite, uvek imajte kod sebe bilo šta od slatkiša. Ne voli braon boju i nesposobne muškarce.
Prate: 1
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
9
Nasmejano
5
Ljuto
0
Tužno
1
Srećno
4
Bolje
6
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Domovi holivudskih zvezda (2.deo)

Domovi holivudskih zvezda (2.deo)

Kuća u kojoj živi pozata starleta Kim Kardašijan opremljena je u ...
Predstavljamo Vam Danielu Cukrov licenciranog Bars praktičara

Predstavljamo Vam Danielu Cukrov licenciranog Bars praktičara

Nakon više godina praćenja raznih tehnika i metoda i načina kako možemo ...
Učinite svaki dan lepšim! (2. deo)

Učinite svaki dan lepšim! (2. deo)

4.Naučite da praštate Ne budite zlopamtilo! Stalno zameranje i gunđanje učiniće samo da se osećate ...
Kreativni WebShop
100% UNIKAT
Cena : 250,oo
ANKETA
  • Da
  • Ne
  • Zavisi od situacije
  • Ni u ludilu!
  • Možda bih i prešao/la preko toga...

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 28°c
min 11°c

Bicikl

Roleri