07
Sep
2011

Dizajn enterijera – trendovi za 2011. godinu

Pregledano: 14957 puta

aktuelni trendovi za uređenje enterijera za 2011. godinu

 

Dizajn enterijera za 2011. godinu pokazuje veliko poštovanje prema porodičnim vrednostima i korenima kroz etničke elemente i boje koje nas podsećaju na prošlost. Bela, bež i braon se mešaju sa smelijim nijansama roze, tirkiznom i narandžastom. Aktuelne su jednostavne linije i boje, koje pozivaju na putovanje u prošlost ka nijansama koje oživljavaju ideju o porodici i poreklu.  

Jednostavnost će uvek biti elegantan i sofisticiran vanvremenski trend. Ultimativni izbor za 2011. godinu jeste povratak neutralnim bojama. Bež, siva, bela, svetlo kestenjasta i boja bele kafe asociraju na udobnost i toplotu porodičnog doma. Što se tiče tkanine i materijala, pamuk i vuna su savršeni u kombinaciji sa staklom i kristalima. Pri tom, unošenjem suptilnih nijansi mat ili metalik zlatno-žute dobićete sofisticiran dizajn enterijera.

 

Sa druge strane, tu je sjajni trend 80-tih ispirisan jarkim bojama za uređenje enterijera. Ako želite urbani disko dekor u vašem domu, pokušajte da uvedete smele nijanse crvene, fuksije i ljubičaste boje koje će nesumnjivo doneti optimizam u vaš svakodnevni život. Materijali poput platna, kože, skaja odlično se slažu sa različitim tipovima podova i dekorativnim pločicama. Osim toga, niske stolice i razni pop detalji će savršeno upotpuniti ovaj stil. Ako vam je to ipak previše, a dopada vam se ovakav dizajn, uvek možete da probate sa interesantnim tapetama, zavesama ili nameštajem u smelijim bojama.

U trendu su takođe i neverovatne kombinacije nameštaja sa orijentalnim elementima i blagim dodirom kiča. Potrebno je samo da uključite maštu i krenete u potragu za fantastičnim tkaninama, starim stolicama i policama za knjige, starim vazama i lampama. Opredelite se za nijanse narandžaste, tirkizne, crvene, senf-žute, zlatne i braon.

Neoklasični dizajn je divan stil koji karakterišu smirene boje, kao što su siva, boja pavlake, kamena, bledo plava. Prostor dekorisan u ovom specifičnom stilu će definitivno postati ultimativni simbol prefinjenosti i harmonije. U okviru ovakvog uređenja enterijera postoji određena sklonost ka elementima kulture iz Grčke ili Rima. Ovaj dizajn karakterišu svetli podovi od materijala poput kamena i mermera prekriveni tepisima sa cvetnim motivima ili tkanim persijskim tepisima. Glavni elementi dekora su porculanske lampe, knjige uvezane u kožu, bronzane statue i figure.

Novi trendovi nastoje da uvedu senzualniji izgled enterijera, da ublaže ozbiljne geometrijske oblike i minimalistički dizajn.
 

Milana Duraković-Nađalin

Čekamo da Milana Duraković-Nađalin napiše nešto o sebi. :)
Prate: 0
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
Nasmejano
9
Ljuto
4
Tužno
2
Srećno
4
Bolje
3
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Preuredite stan brzo i za malo para

Preuredite stan brzo i za malo para

Rado biste preuredili stan ili kuću u kojoj živite, ali nemate vremena ni sredstava za velike ...
Razne upotrebe mikrotalasne pećnice

Razne upotrebe mikrotalasne pećnice

1. Dezinfekcija sunđera Ne bacajte sunđer iz kuhinje koji ...
Sveži i mirisni trenuci koji traju čak sto dana

Sveži i mirisni trenuci koji traju čak sto dana

Očaravajuće Silan Classic Fresh Moments i Silan Aromatherapy Perfume Moments linije ...
NOKIA
0,oo
prava cena : 0,oo
Kreativni WebShop
narukvica sa dijapozitivom
Cena : 500,oo
ANKETA
  • Da
  • Ne
  • Zavisi od situacije
  • Ni u ludilu!
  • Možda bih i prešao/la preko toga...

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 27°c
min 8°c

Bicikl

Roleri