07
Sep
2011

Dizajn enterijera – trendovi za 2011. godinu

Pregledano: 14488 puta

aktuelni trendovi za uređenje enterijera za 2011. godinu

 

Dizajn enterijera za 2011. godinu pokazuje veliko poštovanje prema porodičnim vrednostima i korenima kroz etničke elemente i boje koje nas podsećaju na prošlost. Bela, bež i braon se mešaju sa smelijim nijansama roze, tirkiznom i narandžastom. Aktuelne su jednostavne linije i boje, koje pozivaju na putovanje u prošlost ka nijansama koje oživljavaju ideju o porodici i poreklu.  

Jednostavnost će uvek biti elegantan i sofisticiran vanvremenski trend. Ultimativni izbor za 2011. godinu jeste povratak neutralnim bojama. Bež, siva, bela, svetlo kestenjasta i boja bele kafe asociraju na udobnost i toplotu porodičnog doma. Što se tiče tkanine i materijala, pamuk i vuna su savršeni u kombinaciji sa staklom i kristalima. Pri tom, unošenjem suptilnih nijansi mat ili metalik zlatno-žute dobićete sofisticiran dizajn enterijera.

 

Sa druge strane, tu je sjajni trend 80-tih ispirisan jarkim bojama za uređenje enterijera. Ako želite urbani disko dekor u vašem domu, pokušajte da uvedete smele nijanse crvene, fuksije i ljubičaste boje koje će nesumnjivo doneti optimizam u vaš svakodnevni život. Materijali poput platna, kože, skaja odlično se slažu sa različitim tipovima podova i dekorativnim pločicama. Osim toga, niske stolice i razni pop detalji će savršeno upotpuniti ovaj stil. Ako vam je to ipak previše, a dopada vam se ovakav dizajn, uvek možete da probate sa interesantnim tapetama, zavesama ili nameštajem u smelijim bojama.

U trendu su takođe i neverovatne kombinacije nameštaja sa orijentalnim elementima i blagim dodirom kiča. Potrebno je samo da uključite maštu i krenete u potragu za fantastičnim tkaninama, starim stolicama i policama za knjige, starim vazama i lampama. Opredelite se za nijanse narandžaste, tirkizne, crvene, senf-žute, zlatne i braon.

Neoklasični dizajn je divan stil koji karakterišu smirene boje, kao što su siva, boja pavlake, kamena, bledo plava. Prostor dekorisan u ovom specifičnom stilu će definitivno postati ultimativni simbol prefinjenosti i harmonije. U okviru ovakvog uređenja enterijera postoji određena sklonost ka elementima kulture iz Grčke ili Rima. Ovaj dizajn karakterišu svetli podovi od materijala poput kamena i mermera prekriveni tepisima sa cvetnim motivima ili tkanim persijskim tepisima. Glavni elementi dekora su porculanske lampe, knjige uvezane u kožu, bronzane statue i figure.

Novi trendovi nastoje da uvedu senzualniji izgled enterijera, da ublaže ozbiljne geometrijske oblike i minimalistički dizajn.
 

Milana Duraković-Nađalin

Čekamo da Milana Duraković-Nađalin napiše nešto o sebi. :)
Prate: 0
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
Nasmejano
9
Ljuto
4
Tužno
2
Srećno
4
Bolje
3
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Savršena čistoća i svežina koja traje

Savršena čistoća i svežina koja traje

Zbog brojnih obaveza u toku dana dame često traže brzo, efikasno i ...
Neka vas ugreju tople boje radijatora

Neka vas ugreju tople boje radijatora

Na veoma jednostavan način možete uneti novu energiju u svoj dom u vidu boje koja će krasiti taj veoma koristan ...
Novogodišnje dekoracije za vaš dom

Novogodišnje dekoracije za vaš dom

Nećemo vas "gušiti" sa mnogo teksta. Ovog puta, slike će govoriti više od reči, iako ćemo sve njih ...
KINA
4200,oo
prava cena : 5040,oo
Kreativni WebShop
narukvica sa dijapozitivom
Cena : 500,oo
ANKETA
  • Nijednu, vjerujem u zdravu prehranu
  • Samo jednu i shvatila sam da to nije za mene
  • Manje od 5
  • 5-10 otprilike
  • Bilo ih je toliko da ne znam ni broj

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 8°c
min 2°c

Roleri

Bicikl