27
Jun
2011

Kako da mala soba izgleda veće

Pregledano: 20755 puta

Kako da, uz pomoć boja i materijala, mala soba izgleda veće.

Mala soba ne mora nužno izgledati skučeno. Pravilnim odabirom boja za zidove, kao i materijala od kojih je nameštaj, vizuelno se može povećati, i na taj način tvoja mala soba može izgledati udobnije i komotnije.

 

 

 

 

 

 

 


1. Akcentuj jedan deo sobe. To može biti neki detalj, kao na primer police za knjige, orman isl. On neka bude u nekoj upadljivoj boji, ili zid na kojima se taj detalj nalazi. Ostala tri zida treba da budu svetlijih nijansi te iste, ili neke druge komplementarne boje da bi imalo smisla i bilo ujedinjeno.

 mala soba 1          mala soba 2


2. Ako voliš tamnu boju zidova, ofarbaj najmanji zid u sobi tom nijansom. Stavi nekoliko lampica na taj zid, da bi mu svetlost dala sjaj i na taj način vizuelno povećavala njegovu veličinu. Sa tamnim bojama nemoj preterivati.

 mala soba 3          mala soba 4


3 Ako voliš svetle boje, za zidove izaberi nekoliko neutralnih nijansi, kao što su krem, svetlo plava, svetlo zelena i druge pastelne nijanse.

 mala soba 5          mala soba 6


4. Štrafte odlično izgledaju u malim sobama, vizuelno ih povećavaju. Mogu biti različitih širina i nijansi, što dodatno čini prostor dinamičnijim.

 mala soba 8          mala soba 8


5. Iako su tople boje dozvoljene u malim sobama, hladne boje bolje pristaju skučenim prostorima. One daju osećaj lakoće, daljine, odnosno širine.

 mala soba 10          mala soba 11


6. Mali prostor treba da bude popunjen sa stvarima od materijala koji reflektuju svetlost: metalima, staklom, uglačanim površinama isl. Više svetlosti znači vizuelno više prostora.

mala soba 11          mala soba 12


7. Zavese treba da budu od laganog, gotovo prozirnog materijala, svetlih boja. Ukoliko je prozor veoma širok, umesto štrafti na zidovima, možeš odabrati zavese u dve, tri komplementarne nijanse, koje će sobi dati svežinu i širinu.

mala soba 15         mala soba 16

Sonja Stegnjaić

Čekamo da Sonja Stegnjaić napiše nešto o sebi. :)
Prate: 7
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
Nasmejano
6
Ljuto
5
Tužno
5
Srećno
Bolje
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Očistite kožne stvari

Očistite kožne stvari

Najbolji način za čišćenje kože zavisi od vrste mrlja i tipa kože. Pročitajte kako se ...
HP
Kreativni WebShop
Ručno radjena ogrlica, unikat, bizuterija
Cena : 400,oo
ANKETA
  • Da
  • Ne
  • Zavisi od situacije
  • Ni u ludilu!
  • Možda bih i prešao/la preko toga...

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 28°c
min 12°c

Bicikl

Roleri