Postovala: Filip Pejovic
17
Jan
2014

Koliko su montazne kuce povoljnije ?

Pregledano: 737 puta

Savremeno vrema nam čini dostupnim razne nove materijale koji su vrlo inovativni u građevinarskom smislu a samim tim, današnje montazne kuce se ističu kao najpraktičnije rešenje za dolazak do krova nad glavom, koje uz to sa sobom nosi čitav niz prednosti

Ispred svega se dobija kuća koja je vrlo personalizovana po vašim zahtevima, poštuju se sve vaše potrebe i zajednički se dolazi do izvodljivog urbanističkog rešenja na obostrano zadovoljstvo. Karakteristika montazne kuce je lagana noseća konstrukcija i na taj način izbegnuto je nalivanje masivnih temelja i daje nove mogućnosti gradnje i na terenim smanjene nosivosti. Kako je navedena konstrukcija u dobroj meri tanja nego li zidovi od beton, cigala i blokova, korisna površina unutrašnjih prostorija koja se dobija za istu kvadraturu je oko 10% veća. Praktično, na površinu montazne kuće od oko 80 m^2 dobijate još jednu sobu gratis! Pored ovih karakteristika, treba napomenuti, da ni u kojoj meri nisu smanjene osobine    termoizolacije, hidroizolacije i zvučne izolacije. Čak naprotiv! Korišćenjem inovativnih materijala i u samoj izgradnji dobija se na koeficijentima navedenih provodljivosti i konačni proizvod je apsolutno u rangu sa standardnim kućama gde je korišćena najsavremenija tehnika izolacije. Razna istraživanja nam donose rezultate da nam baš montazne kuce donose velike uštede u energentima za dogrevanje iliti hlađenje. Uz to, ako se u procesima montiranja koristi i kvalitetna stolarija renomiranih proizvođača,  stvaramo unutar montazne kuce idealnu mikroklimu koji nije teško održavati duži vremenski period. Slojevitost gradivnih materijala kod kojih se koristi mineralna vuna ili stiropor velikih preseka kao izolacioni materijali, gde pored fasade možemo montirati falcovane poluoblice, gde koristimo najkvalitetnije impregnirano drvo za konstrukciju zidova prosto ne postoji način za negativne uticaje spoljnjih faktora na montazne kuce. Gore navedenim stičemo elemente za udobno stanovanje kroz dug niz godina sa malim troškovima održavanja, a grubi proračuni govore da kroz stanovanje u dobro optimizovanoj gradnji možemo za 20 godina uštedeti na energentima vrednost čak i do jednog prosečnog polovnog automobila.

Kada budu u potpunosti izgrađene, montazne kuce su  skoro pa potpuno zaštićene od većine osnovnih uzročnika požara i na taj način predstavljaju vrlo bezbedno mesto za svoje stanare a i za blisko okruženje. Granična temperatura gorenja elemenata korišćenih u gradnji se kreće i do 2000 stepeni Celzijusovih što je i više nego dovoljno da nemamo nedoumice oko postavljanja protiv požarne zaštite. Materijali koji su negorivi a koriste se u izgradnji su specijalne gips ploče i mineralna vuna kao i formiranje vrhunskih termoizolacijskih slojeva na zidovima. Samim montažnim procesima se stvara elastična konstrukcija koja je znatno otpornija na podrhtavanja tla kao i na sleganje zemljišta i temelja. Montazne kuce su definitivno najzahvalniji vid gradnje kada je neophodno da se objekat nađe na trusnom području. Za svaki segment montazne kuce se dobija posebna garancija koja ide i do 100 godina, i time postajemo bezbrižni što se kvaliteta i izdržljivosti tiče. Proizvođačima, koji koriste jasno definisane materijale i proizvodne procedure, su elementi ponašanja pojedinih delova od kojih se montiraju montazne kuce vrlo jasni i precizni tako da im i nije teško da garantuju za vremenski rok funkcionisanja istih. Ukratko, izaberite montazne kuce kao ideju i rešenje  i uverite se u niz pogodnosti koje stanovanje u njima pruža.Procitajte detaljnije.

Tagovi : kuca |montazne kuce |dom |

Filip Pejovic

Čekamo da Filip Pejovic napiše nešto o sebi. :)
Prate: 0
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
0
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
0
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Predstavljena niskoenergetska porodična kuća

Predstavljena niskoenergetska porodična kuća

Predstavnici nemačke kompanije izjavili su da je YTONG porodična kuća jedini sazidani objekat na Sajmu u kome je ...
Akrilne osnovne boje za drvo

Akrilne osnovne boje za drvo

Koriste se i za zaštitu balkonskih ograda, vrata, prozora. Akrilne osnovne boje za drvo ...
NOKIA
1483,oo
prava cena : 1779.6,oo
Kreativni WebShop
Ručno radjena ogrlica, unikat, bizuterija
Cena : 400,oo
ANKETA
  • Odmorite kod kuće
  • Provedete bilo kako sa voljenom osobom
  • Izađete u provod
  • Popijete kaficu sa prijateljima
  • Leškarite satima u kadi

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 28°c
min 11°c

Roleri

Bicikl