12
Jul
2013

Kuhinja Kao Srce Svakog Doma

Kada dođe do toga da je postojeća kuhinja izgubila sve izvore funkcionalnosti i dovela do povećane potrošnje električne energije samim tim što su uređaji dotrajali pravo je vreme da počnete sa planovima vezanim za adaptaciju ovog dela životnog prostora.

Sa novim ruhom odnosno novim zidnim pločicama, novim podom i novim bojama zidova dolazi do stvaranje mnogo toplije atmosfere a pre svega i sve zadovoljnije domaćice.

Investicija u vidu adaptacije kuhinje nikako ne može biti loša jer dobru i kvalitetnu kuhinju možete ostaviti i u slučaju menjanja nekretnine što se svakako gleda i vrednuje.  S obzirom da su žene upravo te koje se odlučuju na kupovinu novih nekretnina i menjanje starih one svakako gledaju i od izuzetne važnosti im je pre svega kako izgleda kuća ili stan, da li je u pitanju nova kuhinja, sređeno kupatilo i sl. Sve je mnogo lakše spajanjem modernizovanih i estetski funkcionalnih prostora pa svakako ne treba zanemariti uređenje svakog dela Vašeg doma.

S obzirom da kuhinju smatramo srcem svakog doma velika pažnja se posvećuje upravo njima, njihovom planiranju i realizaciji prilikom adaptacija. Sa najnovijim podnim oblogama, modernizovanim kuhinjskim nameštajem, novim kuhinjskim uređajima i novom radnom pločom, apsolutno ćete dobiti potpuno novi efekat u svom životnom prostoru.

Česta pitanja na koja treba obratiti pažnju:

Pre početka adaptacije kuhinje ne može biti na odmet ukoliko napravite neki plan i precizirate neke detalje. To vam samo može olakšati ceo postupak i poštedeti Vas eventualnih grešaka. Tako je na primer važno mesto na kome se nalazi kuhinja u Vašem domu. Ukoliko se radi o prostoru okrenutom ka zapadu ili istoku preporučuju se odabir tamnijih tonova enterijera i kompletnog nameštaja a u pravcu severa mnogo bolje se slažu svetlije boje čime se blistavost kuhinje vidi i kad ima dosta manjeg dnevnog svetla.

U odnosu na površinu kuhinje odlučuje se da li u toku adaptacije postoji mogućnost da se ovaj prostor uveća i učini više funkcionalnim ukoliko se napravi novi raspored.

Šta sve obuhvata proces adaptacije i za koje vrste poslova treba angažovati koje majstore?

U slučaju da imate dovoljno iskustva i znanja u obavljanju poslova koji se tiču adaptacije kuhinje to može biti dodatna olakšavajuća okolnost i znatno smanjeni troškovi kompletnog posla. U suprotnom sve to je ipak mnogo bolje i lakše prepustiti profesionalnim izvođačima od vodoinstalatera preko keramičara, električara i stolara koji Vam mogu uraditi detaljnu specifikaciju i predračun radova kao i opreme za koju se odlučite. Ovo je zaista vrlo korisno naročito kada su veći poslovi u pitanju i kada se npr. menja postojeća instalacija vode, kanalizacije i elektrike.

Uz pažljiv odabir nove aparature može se znatno uštedeti na potrošnji gasa i električne energije. Sa novim kuhinjskim aparatima treba biti izuzetno pažljiv pri kupovini jer se potrošnja kao i cene dosta razlikuju.

Modernizacija kuhinjskih elemenata:

Ukoliko ne želite da menjate celu kuhinju, delimičnu uštedu možete postići upravo modernizacijom i zamenom pojedinih kuhinjskih elemenata koristeći postojeće korpuse. Sa neobičnim izborom radne ploče kuhinja može dobiti lični pečat i izgledati potpuno jedinstveno. Jedno od rešenja mogu biti glamurozne ploče od granita koje i pored više cene imaju mnogo više prednosti koje se odnose na dug vek trajanja, visok kvalitet i jednostavno održavanje. Još jedan od takođe popularnih materijala kod nas je coriander koji može biti raznih boja i imati izlivenu sudoperu. Sve veće je korišćenje raznih veštačkih materijala koji su nalik na mermer ili granit.

Estetsko funkcionalni deo je iznad ploče među kuhinjskim elementima za šta treba izabrati što zanimljivije pločice sa dekoracijom. U malim kuhinjama su najbolje male pločice da u vizuelnom smislu povećaju prostor a uz odabrane boje zidova kompletna kuhinja može imati najtopliju domaću atmosferu.

Sa adekvatnom rasvetom odnosno pravilno odabranim i instaliranim svetlima dolazi do potpunog efekta i jedino što Vam preostaje je da uživate u svojoj lepoj i funkcionalnoj kuhinji.

Marko Cvetkovic

Čekamo da Marko Cvetkovic napiše nešto o sebi. :)
Prate: 0
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
0
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
0
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Podloga za unutrašnje zidove

Podloga za unutrašnje zidove

Bilo da je reč o podlogama sa krečom i kreč cementnim površinama, gips kartonskim pločama ili betonskim ...
Napravite sami domaći omekšivač za veš!

Napravite sami domaći omekšivač za veš!

Primene belog sirćeta (razblažena sirćetna kiselina 9%)u domaćinstvu su brojne i ...
Proleće u vašem dvorištu!

Proleće u vašem dvorištu!

Stiglo nam je proleće, vreme kada uživamo u lepšem vremenu i suncu. Nema prijatnije stvari nego ...
COOLERMASTER
0,oo
prava cena : 0,oo
Kreativni WebShop
100% UNIKAT
Cena : 250,oo
ANKETA
  • Espreso
  • Koka-kolu
  • Nes/Ajs kafu
  • Bilo koji negazirani sok
  • Kiselu vodu

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 28°c
min 16°c

Roleri

Bicikl