18
Jul
2013

Nameštaj U Vašem Domu – Plakari Po Meri

U opremanju prostora pogotovo kada su pitanju nove nekretnine neophodno je imati precizan plan u cilju pametnog iskorišćavanja svakog dela kuće, stana ili poslovne prostorije.

Sve veća popularnost ove vrste plakara opravdava maksimalnu uštedu prostora njihovim ugrađivanjem. Kao jedna od najvažnijih karakteristika ogleda se u tome što je ugradnja u zidu i što se koriste isključivo željene dimenzije.

Najraznovrsniji modeli i dezeni:

Njihova popularnost je dosta godina unazad samim tim što se u njima veoma lako skladište stvari, izuzetno su pregledni i štede prostor. Uz ogroman izbor frontova američki plakari pored svoje glavne i osnovne uloge uglavnom služe i pri ukrašavanju pojedinih delova Vašeg doma.

S obzirom da se izrađuju u bezbroj boja i nijansi i od najrazličitijih materijala pružaju se mnoge mogućnosti kako da se prilagode Vašim potrebama i željama. Raspored unutrašnjeg dela ormara kao i kompletan dizajn možete uraditi po sopstvenim prohtevima ili potražiti savet stručnjaka u ovoj oblasti a sve u cilju maksimalnog iskorišćavanja datog prostora. Ovako sami možete rasporediti delove za odeću, obuću , posteljinu ili mnoge druge stvari. Još jedna od prednosti ovih plakara je izuzetna pogodnost za smeštanje pregrada, polica, fioka držača za kaiševe  i sl. Preporuka je da se sve fioke kao i ivice polica oblože korišćenjem ABS trake koja služi u održavanju što boljeg kvaliteta i stanja plakara.

Izrada frontalnih delova plakara podrazumeva korišćenje različitih materijala kao što su univer, medijapan, pleksiglas, peskirano staklo i dr. U izradi kliznih vrata može se čak koristiti puno drvo kao npr. hrast ili kombinacija plute sa medijapanom. Vrata se takođe mogu obložiti alu ramom visokog kvaliteta što uz estetski momenat pruža i adekvatnu zaštitu. Postavljanjem ogledala na vratima plakar može izgledati potpuno neprimetno u prostoru  a samom ambijentu se može pružiti efekat dodatne osvetljenosti. U tamnijim i mračnijim prostorijama preporučuje se postavljanje rasvete u unutrašnjem delu plakara pa se prilikom otvaranja vrata može podesiti paljenje svetla i osvetljavanje unutrašnjeg dela plakara i same prostorije.

Najvažniji elementi američkih plakara:

Pod značajnim elementom plakara smatra se postavljanje kliznog sistema tj. šine po kojima se kreću vrata. Uglavnom je izrada od aluminijuma sa odgovarajućim profilom i potrebnom čvrstoćom kako bi se omogućio nepromenljiv oblik i visoka otpornost na različite temperature u prostoriji ili upotrebi raznih hemikalija prilikom čišćenja. Da bi se vrata jednostavno otvarala i zatvarala a da pri tom ne stvaraju nikakvu buku potrebno je da se postavi što kvalitetnija i dugotrajna šina.

Cena američkih plakara:

U izradi američkih plakara postoje različite cene koje zavise na prvom mestu od vrste materijala koji se koristi pri izradi kao i utroška. Što se tiče cene same izrade ona se računa po metru kvadratnom gotovog proizvoda.

Kod pravog američkog plakara ne postavljaju se leđa, nema poda, postavljanja plafona i bočnih strana. Pojedini proizvođači ipak izrađuju bočne strane kako bi zatvaranje vrata bilo olakšano naročito ukoliko je kod bočnih zidova prisutno dosta neravnina. Unutrašnjost plakara treba maksimalno prilagoditi svojim potrebama i svim stvarima koje želite da odložite u njemu.

Izvor : majstorbeograd.com

Marko Cvetkovic

Čekamo da Marko Cvetkovic napiše nešto o sebi. :)
Prate: 0
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
0
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
0
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Fasadne boje za savršen prvi utisak

Fasadne boje za savršen prvi utisak

Zaštitni zidovi oko vaše kuće ili zgrade mogu poslužiti kao dobar način da sačuvate ...
Trpezarija u svim bojama zabave

Trpezarija u svim bojama zabave

Trpezarija je prostorija u domu koja okuplja ljude. Bilo da upravo za trpezarijskim stolom volite da ...
NOKIA
1483,oo
prava cena : 1779.6,oo
Kreativni WebShop
plava
Cena : 1500,oo
ANKETA
  • sestri
  • mami
  • partneru
  • drugarici
  • nikome

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 27°c
min 12°c

Bicikl

Roleri