Postovala: Nataša Ilić
03
Dec
2012

Neobične dekoracije za novogodišnje ukrašavanje doma

Pregledano: 27526 puta

Bliži se Nova godina. Učinite taj praznik nešto drugačijim, zabavnijim i kreativnijim. Predstoji nam pet nedelja odbrojavanja do Nove godine , a mi vam donosimo predloge kako da uredite dom na način koji do sad sigurno niste radili

Zeleni aranžmani za ljubitelje tradicije

dekoracija u zelenom

Većina ljudi voli da ukrašava kuću sa svećama na venčiću. Osim tradicionalnog venca od borovine, ove godine napravite aranžman u visokoj staklenoj vazi, porculanskoj posudici ili na vencu od šiblja. Iskoristite neobične detalje kao što je perje ili kafa, keramičke figurice ili sveće u metalik pastelnim nijansama.

Slatki venac od čokoladnog lišća

lisce od cokolade

Zar ne bi bilo fino ukoliko bi mogli da pojedemo venčić sa svečano postavljenog stola? Čokoladni kolač u obliku venca prekriven lišćem umočenim u tri vrste čokolade sigurno će privući poglede i uzdahe divljenja, a i prstiće svih onih koji se nađu za stolom!

Drveni kalendar

polica kalendar

Ako želite kalendar koji će vam trajati iz godine u godinu, a uz to posedujete i osnovne stolarske veštine, onda se odlučite na izradu ovog kalendara u obliku male police sa mnogo pregrada. Prema veličini polica izaberite i zapakujte poklone, a možete iskoristiti i male drvene kutije za skrivanje sitnih poklona. Ostalih dana u godini, policu posudite najmlađim članovima porodice da im bude ostava za sitne igračke.

A gde su šibice?

ukrasena kutija za sibice

Stona, minijaturna verzija prazničnog kalendara za sve one koji pate od manjka prostora ili misle da je manje slađe, odnosno vole sitne poklone. Obavijte 25 (praznih, naravno) kutija šibica ukrasnim papirom. Na fioke kutijica ispišite brojeve, dodajte ukrase, a kutijice napunite sitnim poklonima.

Ne oČAJavajte! Nova godina je blizu

caj sa brojevima na kesicama

Svaki dan, drugi čaj – i tako svih dana do početka Nove godine! Označite svaku vrećicu različitih vrsta čaja brojem dana u decembru. Brojeve ispišite na karton, izrežite i zalepite na vrećice. Uz šolju čaja odbrojavajte dane do Nove godine.

Brada Deda Mraza

kalendar deda mraz

Na povećem papiru nacrtajte lice Deda Mraza. Na bradi ucrtajte 31 krug. Recite deci da svakog dana u jedan kružić treba da zalepe kuglicu od vate i da će im Deda Mraz doći tek kad mu brada bude do kraja popunjena i bela.

 

Izvor i foto: do!ts magazin & kiss

Nataša Ilić

Ženama je potreban samo mali znak, nagoveštaj, jedan mig, nevidljivi detalj, sitan povod, a zatim sve same rade: vole, pate, nadaju se, maštaju i plaču.
Prate: 5
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
Nasmejano
5
Ljuto
2
Tužno
3
Srećno
3
Bolje
2
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Za lepši dom: stolica kao noćni stočić

Za lepši dom: stolica kao noćni stočić

Kako obična, stara stolica može da se transformiše u divan i ...
Uradi sama: Abažur kao nov!

Uradi sama: Abažur kao nov!

Ako ste razmišljali da bacite staru lampu jer je već dotrajala i izgubila "draž", imamo ideju ...
Boje za drvo za kuhinju iz snova

Boje za drvo za kuhinju iz snova

Ako ste oduvek maštali o prostranoj i lepoj kuhinji u svetlim, veselim bojama, u kojoj ćete ...
COOLERMASTER
950,oo
prava cena : 1140,oo
Kreativni WebShop
100% UNIKAT
Cena : 250,oo
ANKETA
  • Da
  • Ne
  • Zavisi od situacije
  • Ni u ludilu!
  • Možda bih i prešao/la preko toga...

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 28°c
min 15°c

Bicikl

Roleri