Postovala: Ona portal
18
Apr
2013

Predstavljena niskoenergetska porodična kuća

Pregledano: 3592 puta

Xella Srbija predstavila je novu YTONG niskoenergetsku porodičnu kuću na 39. Međunarodnom sajmu građevinarstva "Seebbe" u Beogradu

Predstavnici nemačke kompanije izjavili su da je YTONG porodična kuća jedini sazidani objekat na Sajmu u kome je prikazan i poseban sistem za pasivnu gradnju. enterijer kuce

- Na ovogodišnjem Sajmu građevinarstva naš stručni tim će osim YTONG materijala za energetski efikasnu i brzu gradnju, svim zainteresovanim posetiocima predstaviti i sistem za pasivnu gradnju stambenih objekata. U odnosu na niskoenergetsku kuću u kojoj se postiže ušteda električne energije i do 50 odsto, pasivna kuća ima izrazito nisku potrebu za energijom za grejanje i zato joj nisu potrebni aktivni sistemi grejanja - poručili su iz kompanije Xella Srbija.

Grejanje u pasivnoj kući se postiže samo korišćenjem unutrašnjih izvora toplote i solarnih kolektora, kao i minimalnog dogrevanja svežim vazduhom, pa su ulaganja u njenu gradnju veoma isplativa.

Kada je reč o YTONG niskoenergetskoj kući, na ovogodišnjoj manifestaciji predstavljen je zidani model od 50 kvadratnih metara, u potpunosti sagrađen u YTONG sistemu gradnje gde su se za spoljne zidove koristili YTONG termoblokovi.

Jednostavna i precizna obrada, kao i ugradnja YTONG termobloka, štedi novac, povećava kvalitet i omogućava dva i po puta bržu gradnju od klasične. Vreme izgradnje YTONG energetski efikasne kuće od temelja do useljenja traje samo dva meseca.

- Prilikom gradnje YTONG-om štedi se dvostruko, jer nije potrebna dodatna toplotna izolacija, a troškovi grejanja i hlađenja objekta su niži i do 50 odsto u odnosu na objekte građene običnim materijalima - dodali su predstavnici kompanije Xella Srbija.

YTONG blokovi podrazumevaju univerzalan i masivan ekološki materijal od prirodnih sirovina, koji je odličan termoizolator, otporan na zemljotrese i koji pruža izuzetnu mikroklimu u svom okruženju.

Svi zainteresovani posetioci Sajma građevinarstva od predstavnika kompanije Xella Srbija mogu da dobiju besplatne savete i predloge u vezi sa gradnjom i da se uvere u prednosti objekta napravljenog od YTONG zidnog građevinskog materijala.

Ona portal

Čekamo da Ona portal napiše nešto o sebi. :)
Prate: 7
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
4
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
1
Bolje
2
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Pripremite se za jezivi praznik: Dekorišite svoj dom za Noć veštica

Pripremite se za jezivi praznik: Dekorišite svoj dom za Noć veštica

Naravno, u Srbiji taj praznik nije zaživeo, ali pojedinci znaju da od njega naprave pravu feštu. ...
Boje za drvo za kuhinju iz snova

Boje za drvo za kuhinju iz snova

Ako ste oduvek maštali o prostranoj i lepoj kuhinji u svetlim, veselim bojama, u kojoj ćete ...
Fasadne boje za savršen prvi utisak

Fasadne boje za savršen prvi utisak

Zaštitni zidovi oko vaše kuće ili zgrade mogu poslužiti kao dobar način da sačuvate ...
KINA
10920,oo
prava cena : 13104,oo
Kreativni WebShop
keramicka unikatna vazna
Cena : 1000,oo
ANKETA
  • mlekom za telo
  • kremom, mlekom, gelom protiv celulita
  • samo sapunom i vodom
  • imam jednu klasičnu kremu i za lice i za telo
  • redovnim tretmanima u salonima + odgovor pod 2

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 8°c
min 5°c

Bicikl

Roleri