Postovala: Ona portal
18
Apr
2013

Predstavljena niskoenergetska porodična kuća

Pregledano: 3838 puta

Xella Srbija predstavila je novu YTONG niskoenergetsku porodičnu kuću na 39. Međunarodnom sajmu građevinarstva "Seebbe" u Beogradu

Predstavnici nemačke kompanije izjavili su da je YTONG porodična kuća jedini sazidani objekat na Sajmu u kome je prikazan i poseban sistem za pasivnu gradnju. enterijer kuce

- Na ovogodišnjem Sajmu građevinarstva naš stručni tim će osim YTONG materijala za energetski efikasnu i brzu gradnju, svim zainteresovanim posetiocima predstaviti i sistem za pasivnu gradnju stambenih objekata. U odnosu na niskoenergetsku kuću u kojoj se postiže ušteda električne energije i do 50 odsto, pasivna kuća ima izrazito nisku potrebu za energijom za grejanje i zato joj nisu potrebni aktivni sistemi grejanja - poručili su iz kompanije Xella Srbija.

Grejanje u pasivnoj kući se postiže samo korišćenjem unutrašnjih izvora toplote i solarnih kolektora, kao i minimalnog dogrevanja svežim vazduhom, pa su ulaganja u njenu gradnju veoma isplativa.

Kada je reč o YTONG niskoenergetskoj kući, na ovogodišnjoj manifestaciji predstavljen je zidani model od 50 kvadratnih metara, u potpunosti sagrađen u YTONG sistemu gradnje gde su se za spoljne zidove koristili YTONG termoblokovi.

Jednostavna i precizna obrada, kao i ugradnja YTONG termobloka, štedi novac, povećava kvalitet i omogućava dva i po puta bržu gradnju od klasične. Vreme izgradnje YTONG energetski efikasne kuće od temelja do useljenja traje samo dva meseca.

- Prilikom gradnje YTONG-om štedi se dvostruko, jer nije potrebna dodatna toplotna izolacija, a troškovi grejanja i hlađenja objekta su niži i do 50 odsto u odnosu na objekte građene običnim materijalima - dodali su predstavnici kompanije Xella Srbija.

YTONG blokovi podrazumevaju univerzalan i masivan ekološki materijal od prirodnih sirovina, koji je odličan termoizolator, otporan na zemljotrese i koji pruža izuzetnu mikroklimu u svom okruženju.

Svi zainteresovani posetioci Sajma građevinarstva od predstavnika kompanije Xella Srbija mogu da dobiju besplatne savete i predloge u vezi sa gradnjom i da se uvere u prednosti objekta napravljenog od YTONG zidnog građevinskog materijala.

Ona portal

Čekamo da Ona portal napiše nešto o sebi. :)
Prate: 7
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
4
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
1
Bolje
2
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Drvene zidne obloge

Drvene zidne obloge

Drvena zidna obloga je kroz istoriju predstavljala nezaobilazni materijal. ...
Vinite se u visine sa novom dekoracijom plafona!

Vinite se u visine sa novom dekoracijom plafona!

Nije ni čudo što dizajneri nazivaju plafon „peti zid“ jer na umu imaju njegovu važnost pri izboru ...
Uradi sama: stare stolice kao nove!

Uradi sama: stare stolice kao nove!

Šta uraditi sa hrpom dotrajalih stolica iz podruma ili ostave? Pokloniti, baciti ili možda ipak od njih napraviti ...
DELL
Kreativni WebShop
narukvica sa dijapozitivom
Cena : 500,oo
ANKETA
  • mlekom za telo
  • kremom, mlekom, gelom protiv celulita
  • samo sapunom i vodom
  • imam jednu klasičnu kremu i za lice i za telo
  • redovnim tretmanima u salonima + odgovor pod 2

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 26°c
min 6°c

Bicikl

Roleri