Postovala: Ona portal
18
Apr
2013

Predstavljena niskoenergetska porodična kuća

Pregledano: 3701 puta

Xella Srbija predstavila je novu YTONG niskoenergetsku porodičnu kuću na 39. Međunarodnom sajmu građevinarstva "Seebbe" u Beogradu

Predstavnici nemačke kompanije izjavili su da je YTONG porodična kuća jedini sazidani objekat na Sajmu u kome je prikazan i poseban sistem za pasivnu gradnju. enterijer kuce

- Na ovogodišnjem Sajmu građevinarstva naš stručni tim će osim YTONG materijala za energetski efikasnu i brzu gradnju, svim zainteresovanim posetiocima predstaviti i sistem za pasivnu gradnju stambenih objekata. U odnosu na niskoenergetsku kuću u kojoj se postiže ušteda električne energije i do 50 odsto, pasivna kuća ima izrazito nisku potrebu za energijom za grejanje i zato joj nisu potrebni aktivni sistemi grejanja - poručili su iz kompanije Xella Srbija.

Grejanje u pasivnoj kući se postiže samo korišćenjem unutrašnjih izvora toplote i solarnih kolektora, kao i minimalnog dogrevanja svežim vazduhom, pa su ulaganja u njenu gradnju veoma isplativa.

Kada je reč o YTONG niskoenergetskoj kući, na ovogodišnjoj manifestaciji predstavljen je zidani model od 50 kvadratnih metara, u potpunosti sagrađen u YTONG sistemu gradnje gde su se za spoljne zidove koristili YTONG termoblokovi.

Jednostavna i precizna obrada, kao i ugradnja YTONG termobloka, štedi novac, povećava kvalitet i omogućava dva i po puta bržu gradnju od klasične. Vreme izgradnje YTONG energetski efikasne kuće od temelja do useljenja traje samo dva meseca.

- Prilikom gradnje YTONG-om štedi se dvostruko, jer nije potrebna dodatna toplotna izolacija, a troškovi grejanja i hlađenja objekta su niži i do 50 odsto u odnosu na objekte građene običnim materijalima - dodali su predstavnici kompanije Xella Srbija.

YTONG blokovi podrazumevaju univerzalan i masivan ekološki materijal od prirodnih sirovina, koji je odličan termoizolator, otporan na zemljotrese i koji pruža izuzetnu mikroklimu u svom okruženju.

Svi zainteresovani posetioci Sajma građevinarstva od predstavnika kompanije Xella Srbija mogu da dobiju besplatne savete i predloge u vezi sa gradnjom i da se uvere u prednosti objekta napravljenog od YTONG zidnog građevinskog materijala.

Ona portal

Čekamo da Ona portal napiše nešto o sebi. :)
Prate: 7
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
4
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
1
Bolje
2
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Trpezarija u svim bojama zabave

Trpezarija u svim bojama zabave

Trpezarija je prostorija u domu koja okuplja ljude. Bilo da upravo za trpezarijskim stolom volite da ...
Uradi sama: Stalak za narukvice

Uradi sama: Stalak za narukvice

Za ovaj projekat potrebno vam je: ...
Napravite sami novogodišnje ukrase!

Napravite sami novogodišnje ukrase!

Reciklirajte, budite maštoviti, zabavite se i napravite originalne ukrase od testa, prirodnih materijala, starih ...
SAMSUNG
Kreativni WebShop
keramicka unikatna vazna
Cena : 1000,oo
ANKETA
  • Svaki dan sam u teretani
  • Sezona u solarijumu je otvorena
  • Nisam,ugojila sam se 10 kila
  • Da,za borbu sa alergijama
  • Spremna za sta ?

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 4°c
min 2°c

Roleri

Bicikl