28
Jul
2011

Preuredite stan brzo i za malo para

Pregledano: 21698 puta

Stan možete preurediti brzo i za malo novca pomoću detalja.

Rado biste preuredili stan ili kuću u kojoj živite, ali nemate vremena ni sredstava za velike promene? Ima načina da osvežite svoj životni prostor bez mnogo ulaganja – tajna je u detaljima.

 

S vremena na vreme je svima potrebna poneka promena. Možda Vam je dosadio jednolični prostor u kojem živite duže vremena ili bi Vam jednostavno prijalo osveženje. Mnogi misle da je preuređivanje čitavog stana i kuće moguće jedino ako se kupi potpuno novi i drugačiji nameštaj, prekreče svi zidovi i slično. Međutim, ako unesete nove detalje koji ne koštaju mnogo, možete podariti sasvim drugačiji izgled svom domu.

 


Navešćemo Vam listu stvari koje možete nabaviti za malo para, zbog kojih će čitav prostor dobiti novu notu. Pre nego što krenete u kupovinu, treba da detaljno proučite svoj dom i odlučite šta od nameštaja želite da zadržite, a koje detalje ste spremni da izbacite. Sledeće šta treba da smislite je: stil. Dakle, kakav stil želite u svom domu? Elegantan, minimalistički, možda volite kič ili nešto treće. Takođe, pre kupovine odlučite koje boje želite da dominiraju. Odličan efekat ćete dobiti ako odaberete neku upečatljivu boju, koja ranije nije bila zastupljena u prostoru koji menjate.

 


Evo šta možete kupiti i promeniti:

 


zavese1. Zavese. Promena boje, teksture, veličine i samog dizajna zavesa je nešto što će odmah dati drugačiji izgled prostoriji. Naravno, morate ih uklopiti sa ostalim nameštajem, bojom zidova itd. Najviše svetlosti će dolaziti sa prozora na kojima su veoma tanke, jednobojne zavese.

 


2. Slike na zidovima, ramovi. Sem ako niste kolekcionar skupocenih umetničkih slika, ni ovaj detalj ne košta mnogo. Možete promeniti i mesto gde ćete ih držati. Ukoliko želite da zadržite slike koje već imate, promenite njihove ramove.

 


3. Kvake i lajsne. Ovi detalji, koliko god delovali neprimetni, ipak nisu nezapaženi. Postoji veliki izbor lajsni i kvaka, raznih šara, oblika, veličina... Stare ormare, kuhinjske elemente i slično ćete osvežiti ako im dodate ovakav novi i drugačiji detalj. U radnjama gde ih budete nabavljali, potražite i savete stručnjaka koji će Vam reći gde sve možete postaviti lajsne i kako.

 


ogledalo4. Ogledala. Ogledala reflektuju svetlost i daju širinu prostoru. Izaberite neka u skladu sa stilom koji ste odabrali i postavite ih u hodnik ili spavaću sobu.

 

5. Jastučići ili jastučnice. Ako već imate jastučiće na trosedima, kaučevima i slično, možete promeniti samo jastučnicu. Ako nemate, nabavite nekoliko koji će u trenutku promeniti izgled nameštaja.

 

6. Lampe. Dinamičnost prostorije možete postići i sa nekoliko lampi, čija svetlost može padati na različite uglove prostorije.

 


 7. Pribor za jelo. Ako svoj pribor za jelo držite na vidljivom mestu, promena čitavog kompleta ili samo nekog dela, kao što su, na primer, šoljice za kafu, neće biti nezapažena.

kupatilo


 9. Kupatilo. Kupatilo možete preurediti za malo novca tako što ćete stare police, držače za peškire, posude za sapune i za četkice za zube, kao i zavese za kadu zameniti novim i drugačijim. Odaberite novu boju i sve uklopite.

Sonja Stegnjaić

Čekamo da Sonja Stegnjaić napiše nešto o sebi. :)
Prate: 7
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
Nasmejano
7
Ljuto
4
Tužno
9
Srećno
Bolje
8
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Novogodišnje dekoracije za vaš dom

Novogodišnje dekoracije za vaš dom

Nećemo vas "gušiti" sa mnogo teksta. Ovog puta, slike će govoriti više od reči, iako ćemo sve njih ...
Moderno opremanje dnevne sobe

Moderno opremanje dnevne sobe

Ovaj tekst se u originalu nalazi na sajtu ...
KINA
4200,oo
prava cena : 5040,oo
Kreativni WebShop
Ručno radjena narukvica, unikat, bizuterija
Cena : 200,oo
ANKETA
  • Svaki dan sam u teretani
  • Sezona u solarijumu je otvorena
  • Nisam,ugojila sam se 10 kila
  • Da,za borbu sa alergijama
  • Spremna za sta ?

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 24°c
min 12°c

Roleri

Bicikl