02
Jun
2014

Rasveta doma

Rasveta doma

Kada opremamo kuću ili stan, jedan od bitnijih detalja je svakako i adekvatna rasveta prostora.  U zavisnosti od toga za kakvu se rasvetu odlučimo, može se pronaći niz zaminljivih varijacija i rešenja.  Lusteri, lampe, plafonjere u raznim bojama, modernijeg ili pak klasničnog dizajna.  Ukoliko je radi o osvetljavanju kuhinje, preporučuje se jača rasveta u radnoj površini. To je više zahtev praktičnosti nego pomodarstva jer svaki radni prostor treba da bude što boje osvetljen. Ukoliko je kuhinja prirodno osvetljena prostorija sa dosta prozora, dizajneri enterijera savetuju da se radne površine orijentišu ka prirodnom izvoru svetlosti. Tako se dobija prirodno osvetljenje za deo dana kada rasveta nije potrebna, a za boravak u kuhinji u večernjim satima preporučuje se jače osvetljenje. Mnogi se odlučuju za neonsku rasvetu u radnoj površini kuhinje. Ona se najčešće može naći u obliku valjkastih, štapnih sijalica koje se instaliraju u visini ispod kuhinjskih elemenata, a iznad radne površine. Neonska rasveta, iako veoma popularna, mnogima ne odgovara jer ima mlečno beli sjaj koji ne prija svačijim očima.

Kada je u pitanju osvetljenje trpezarijskog dela, funkcionalnost može biti zamenjena lepotom. Moderan i prijatan utisak može se postići postavljanjem bočne rasvete, ili raznobojnih lampi koje se uklapaju uz dizajn i boju trpezarijskog stola, stolica, zavesa na prozorima ili drugih detalja u prostoriji.

Rasveta za dnevne sobe podleže pravilu da dnevna soba treba da bude osvetljena što bolje, a da pri tom svetlo ne bude previše agresivno za oči. Kako se u dnevnim sobama provodi najviše vremena, tome treba prilagoditi i osvetljenje. Mnogi se odlučuju za centralno osvetljenje koje podrazumeva masivne lustere okačene na sred plafona, ali ima i onih koji koriste plafonjere raznih oblika i dizajna. Rasveta spavaćih soba je uglavnom diskretnija i dizajneri više preporučuju lampe uz krevet koje se kombinuju sa centralnim osvetljenjem .U zavisnosti od ukusa i afiniteta, kao i sklonosti ka modernom ili klasičnom kada je u pitanju opremanje doma, ista pravila važe i kada je u pitanju rasveta. Na kraju krajeva, sve je stavr ukusa, a najbitnije je dom opremiti tako da se u njemu uživa po sopstvenim merilima.

Više o rasveti na http://rasvetaprodaja.com/

Tagovi : |

rasveta tomdom

Čekamo da rasveta tomdom napiše nešto o sebi. :)
Prate: 0
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
0
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
0
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Za lepši dom: dekorativni jastučići

Za lepši dom: dekorativni jastučići

Dekorativni jastučići jedan su najjeftinjih i najjednostavnijih, a opet sasvim efektnih načina da ...
Crvena boja na zidovima- samo za odabrane

Crvena boja na zidovima- samo za odabrane

Svi znamo da je crvena boja najbolji simbol strasti, vatrenosti i energije. Da li je sve to čak i kada ...
Drvene zidne obloge

Drvene zidne obloge

Drvena zidna obloga je kroz istoriju predstavljala nezaobilazni materijal. ...
WEG
0,oo
prava cena : 0,oo
Kreativni WebShop
plava
Cena : 1500,oo
ANKETA
  • Da
  • Ne
  • Zavisi od situacije
  • Ni u ludilu!
  • Možda bih i prešao/la preko toga...

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 16°c
min 2°c

Roleri

Bicikl