02
Jun
2014

Rasveta doma

Rasveta doma

Kada opremamo kuću ili stan, jedan od bitnijih detalja je svakako i adekvatna rasveta prostora.  U zavisnosti od toga za kakvu se rasvetu odlučimo, može se pronaći niz zaminljivih varijacija i rešenja.  Lusteri, lampe, plafonjere u raznim bojama, modernijeg ili pak klasničnog dizajna.  Ukoliko je radi o osvetljavanju kuhinje, preporučuje se jača rasveta u radnoj površini. To je više zahtev praktičnosti nego pomodarstva jer svaki radni prostor treba da bude što boje osvetljen. Ukoliko je kuhinja prirodno osvetljena prostorija sa dosta prozora, dizajneri enterijera savetuju da se radne površine orijentišu ka prirodnom izvoru svetlosti. Tako se dobija prirodno osvetljenje za deo dana kada rasveta nije potrebna, a za boravak u kuhinji u večernjim satima preporučuje se jače osvetljenje. Mnogi se odlučuju za neonsku rasvetu u radnoj površini kuhinje. Ona se najčešće može naći u obliku valjkastih, štapnih sijalica koje se instaliraju u visini ispod kuhinjskih elemenata, a iznad radne površine. Neonska rasveta, iako veoma popularna, mnogima ne odgovara jer ima mlečno beli sjaj koji ne prija svačijim očima.

Kada je u pitanju osvetljenje trpezarijskog dela, funkcionalnost može biti zamenjena lepotom. Moderan i prijatan utisak može se postići postavljanjem bočne rasvete, ili raznobojnih lampi koje se uklapaju uz dizajn i boju trpezarijskog stola, stolica, zavesa na prozorima ili drugih detalja u prostoriji.

Rasveta za dnevne sobe podleže pravilu da dnevna soba treba da bude osvetljena što bolje, a da pri tom svetlo ne bude previše agresivno za oči. Kako se u dnevnim sobama provodi najviše vremena, tome treba prilagoditi i osvetljenje. Mnogi se odlučuju za centralno osvetljenje koje podrazumeva masivne lustere okačene na sred plafona, ali ima i onih koji koriste plafonjere raznih oblika i dizajna. Rasveta spavaćih soba je uglavnom diskretnija i dizajneri više preporučuju lampe uz krevet koje se kombinuju sa centralnim osvetljenjem .U zavisnosti od ukusa i afiniteta, kao i sklonosti ka modernom ili klasičnom kada je u pitanju opremanje doma, ista pravila važe i kada je u pitanju rasveta. Na kraju krajeva, sve je stavr ukusa, a najbitnije je dom opremiti tako da se u njemu uživa po sopstvenim merilima.

Više o rasveti na http://rasvetaprodaja.com/

Tagovi : |

rasveta tomdom

Čekamo da rasveta tomdom napiše nešto o sebi. :)
Prate: 0
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
0
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
0
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Napravite sami novogodišnje ukrase!

Napravite sami novogodišnje ukrase!

Reciklirajte, budite maštoviti, zabavite se i napravite originalne ukrase od testa, prirodnih materijala, starih ...
Održavanje nameštaja od kovanog gvožđa

Održavanje nameštaja od kovanog gvožđa

U svom domu sigurno imate nameštaj koji je od gvožđa, cinka, bakra ili aluminijuma, ili barem ...
Dekoracija uskršnje trpeze

Dekoracija uskršnje trpeze

Uskrs je divan praznik koji označava ponovo rođenje i buđenje, tako da je on savršen povod da ...
KINA
10920,oo
prava cena : 13104,oo
Kreativni WebShop
keramicka unikatna vazna
Cena : 1000,oo
ANKETA
  • Nego šta!!!
  • I više od toga.
  • Nema boljih od mene.
  • Nisam zgodan al sam neophodan
  • Trebalo bi da se posvetim više sebi.... Jeb...

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 28°c
min 17°c

Roleri

Bicikl