16
Sep
2011

Svetlost lampe u vašem domu

Pregledano: 11186 puta

Saveti i ideje za pronalaženje savršenog ambijentalnog osvetljenja.

 

Osvetljenje je važan elemenat dekorisanja enterijera. Lampe napravljene od različitih materijala, boja i veličina doprineće atmosferi prostora koju želite da ostvarite i uneće toplinu u vaš dom. Zanimljivo ambijentalno osvetljenje možemo da postignemo koliki god da nam je budžet, jer je u ponudi veoma velik broj lampi različitih stilova, pa nije teško pronaći pravo osvetljenje za odgovarajuću cenu.

Svakako, imajte na umu da različiti delovi kuće zahtevaju različite vrste osvetljenja. Pre odlaska u kupovinu razmislite koji tip lampe bi se najbolje uklopio i koje veličine bi trebalo da bude, i najvažnije – gde bi trebalo da stoji. Uzmite u obzir izvor prirodnog svetla, veličinu prostorije i njenu namenu. Na primer u trpezariji, gde večerate u krugu porodice ili obeležavate važne datume sa partnerom, lepo izgledaju uzane i visoke podne lampe, ili manje lampe na suprotnim zidovima.

Postoji vrlo širok spektar mogućnosti da uklopite izvore svetlosti kako biste postigli različita raspoloženja. Međutim neophodno je da uskladite dizajn lampe sa stilom koji preovladava u vašem domu. Staklene lampe u raznim nijansama odlično odgovaraju savremenom dekoru, jer u modernom domu gde su prostorije dizajnirane tako da budu svetle i vazdušaste, teška lampa od kovanog gvožđa bila bi potpuni promašaj. Ukoliko je nameštaj masivan ili kožni, gvozdena podna lampa bi se savršeno uklopila, skoro kao jedinsveno umetničko delo. Lampe od brušenog čelika su veoma popularne i odlično se uklapaju u enterijer modernog dizajna, kao i one izrađene od drveta breze koje dodaju blagi retro ton. Za romantičan utisak nepogrešiv izbor su vitraž lampe – one sa komadićima raznobojnog stakla, kao i one sa abažurima koji imaju izrezane cvetne motive.

Ambijentalno osvetljenje je obično završni korak prilikom uređenja enterijera. S obzirom na to da maštovito postavljeno osvetljenje pruža tačno onu atmosferu koju želite da postignete, zamislite svoju savršenu lampu i krenite u potragu za njom...

   

  

Milana Duraković-Nađalin

Čekamo da Milana Duraković-Nađalin napiše nešto o sebi. :)
Prate: 0
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
3
Nasmejano
7
Ljuto
0
Tužno
1
Srećno
3
Bolje
1
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Predstavljena niskoenergetska porodična kuća

Predstavljena niskoenergetska porodična kuća

Predstavnici nemačke kompanije izjavili su da je YTONG porodična kuća jedini sazidani objekat na Sajmu u kome je ...
Sredite ormare

Sredite ormare

Otvaranje vrata ormara može biti noćna mora za neke. Mnogo puta, odeća, cipele, tašne i drugi ...
Nova dimenzija u pranju veša

Nova dimenzija u pranju veša

Dostupne u varijantama za beli i obojeni veš, Persil Active Tabs tablete kombinuju komfor sa moćnim učinkom ...
COOLERMASTER
950,oo
prava cena : 1140,oo
Kreativni WebShop
keramicka unikatna vazna
Cena : 1000,oo
ANKETA
  • Jednom nedeljno
  • Svakih par dana
  • Jednom mesečno
  • Samo za posebne prilike
  • Ne posećujem

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 6°c
min 3°c

Bicikl

Roleri