Postovala: Senka Ivetić
18
Feb
2013

Tapete čine magiju u vašem domu

Pregledano: 22768 puta

Ako mislite da su tapete retro stil i vraćanje u prošlost varate se, jer danas tapetama možete na najlakši način da postignete da Vaš stan izgleda moderno i ekskluzivno.

Tapete su ponovo u modi. Njihov dizajn danas je profinjeniji nego ikad. Uzorci i boje na njima dolaze u najrazličitijim kombinacijama. Ako mislite da su tapete retro stil i vraćanje u prošlost varate se, jer danas tapetama možete na najlakši način da postignete da Vaš stan izgleda moderno i ekskluzivno.

Trendovi u dizajnu enterijera se menjaju, dolaze neki novi, ali istovremeno se vraćaju i stari. Današnja popularnost art deco stila vratila je tapete u modu. One sada vrlo često dolaze u kombinaciji sa kristalnim lusterima, ali se pojavljuju i u potpuno minimalističkim prostorima.

Ranije su se tapetama oblagali celi zidovi. Danas je dovoljno samo jedan, ili čak deo zida oblepiti nekom tapetom velikog uzorka. Zbog ukrasnih elemenata na današnjim tapetama, one su ukras sam za sebe, koji ispunjava i ulepšava prostor. U tako ukrašenom prostoru, čak i slika na zidu je suvišna.

tapete

Ponuda tapeta je jako široka, od potpuno jednostavnih, minimalističih, do izrazito raskošnih, baroknih. Danas u svim bolje opremljenim prodavnicama možete naći tapete svih mogućih vrsta i dezena, zavisno od stila koji volite. Od starinskih, kao u starim bakinim kuhinjama do ultra modernih, mladalačkih dezena.

Ljubitelji tapeta nisu samo sledbenici klasičnog stila. Mnogi moderni enterijeri okrenuli su se tapetama. Njihovo postavljanje danas ne predstavlja nikakvu teškoću, moderna tehnologija omogućila je proizvodnju lepila jednostavnih za korišćenje.

Manje je više - tapete mogu učiniti prostor nemirnim

Kod korištenja tapeta treba biti i vrlo pažljiv, ne treba preterati. Dovoljno je da samo jedan zid oblepite nekom tapetom krupnog dezena, a ostale zidove obojite jednom od nijansi koje se pojavljuju na tapeti. Na primer ako su motiv tapete lila cvetovi na beloj podlozi, ostali zidovi neka budu beli. 

tapete

Ako su motiv pak beli krugovi na lila podlozi, za okolne zidove upotrebite lila boju nekoliko nijansi svetliju nego na tapeti. Pri ovom kombinovanju treba biti pažljiv i posebno izabrati boju zidova naspram tapeta, koja će biti neutralna, jedna od nijansi sa tapete, jer su tapete same po sebi upadljive i dominantne.

Tapete ružičastih tonova

Ružičasti tonovi daće prostoru dozu romantičnosti, a sivi kombinovani sa njom, učiniće ga profinjenim. Ova boja prikladna je za prostore sa puno svetlosti.

tapete

Za manje prostorije

Idealne za manje prostore su tapete bele boje reljefnog dezena, jer će ih one vizuelno uvećati. Prikladne su i za prostore sa manjom količinom svetlosti jer će tamnije prostore učiniti svetlijim.  

tapete

tapete

Niske i visoke prostorije

Tapete sa dezenom vertikalnih pruga vizuelno ce izdužiti niske prostore, dok će horizontalne taj isti prostor vizuelno proširiti.

tapete

tapete

Fototapete

Fototapete su primer savremenog dizajna tapeta. Oblepite ih na samo jedan zid u prostoriji i dobićete dubinu prostora i doživljaj vanjskog ambijenta. Time ste dobili jedan ogroman prozor u sobi, sa vašim omiljenim predelom na njemu.

tapete

tapete

tapete

tapete

Izvor:Sredidom.com

Senka Ivetić

Čekamo da Senka Ivetić napiše nešto o sebi. :)
Prate: 2
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
Nasmejano
7
Ljuto
2
Tužno
1
Srećno
Bolje
5
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Uskršnja dekoracija

Uskršnja dekoracija

Došlo je vreme Vaskrsa, najlepše doba u godini. Sunce, osmesi, šarena ...
Kako da otklonite fleke od crnog vina na pamučnim stvarima

Kako da otklonite fleke od crnog vina na pamučnim stvarima

Malo može biti frustrirajuće da na lepoj svetloj pamučnoj tkanini imate fleku od crnog vina. ...
Kako da vam kuća izgleda savršeno na prvi pogled!

Kako da vam kuća izgleda savršeno na prvi pogled!

Kuća neće biti lepa sve dok nije obojena na pravi način. I spoljašnjost i unutrašnjost kuće zahtevaju ...
KINA
3360,oo
prava cena : 4032,oo
Kreativni WebShop
Ručno radjena ogrlica, unikat, bizuterija
Cena : 400,oo
ANKETA
  • Da vas bezuslovno voli
  • Fizički izgled
  • Prisnost, poverenje i osećaj sigurnosti
  • Njegovo materijalno stanje i status u društvu
  • Da je zanimljiv, šarmantan i nepredvidiv

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 28°c
min 16°c

Bicikl

Roleri