17
Jul
2013

Uređenje Vašeg Doma Uz Adekvatnu Rasvetu

U dekoraciji prostora sve veća pažnja posvećuje se adekvatnoj rasveti tj. osvetljenju. U svakoj prostoriji se uz pravilnu i ukusno postavljenu rasvetu može stvoriti apsolutno neka druga dimenzija.

Ukoliko ste napravili precizan plan i konačno odlučili kakva rasveta je najadekvatnija za Vaš dom možete pozvati električara i posao će biti završen.

Svaka kuća ili stan sa dobrim i kvalitetnim osvetljenjem imaće prostran i topao efekat i stvoriće izuzetno prijatan osećaj svakome ko u Vaš dom ulazi. U uređenju prostora od izuzetne važnosti je da se prirodnoj svetlosti da na važnosti jer je ona ipak najvažnija a zatim kombinovanje sa električnim osvetljenjem. Uz ova dva faktora treba uključiti i uticaj boja jer se na taj način najbolje dolazi do konačnog pravog izgleda i stvaranja posebnih efekata. Važno je pre samog sređivanja prostora imati tačnu viziju i pridržavati se tog plana.

Dnevna soba:

Ovde je svakako reč o prostoriji za više namena, prostoriji koja je veoma važna u svakom domu i u kojoj se provodi najviše vremena. U dnevnom boravku se može pratiti televizija, čitati dobra knjiga, slušati prijatna muzika, opuštati, družiti sa prijateljima i porodicom, odmarati.. S obzirom da je čest slučaj da ima premalo izvora svetlosti u ovoj prostoriji neophodno je obezbeđivanje šireg spektra izvora svetlosti.

Kombinacijom prirodne i električne rasvete dolazi se do pružanja različitih potreba i raspoloženja u prostoriji. Za razne aktivnosti kao što je igranje karata, šaha i sl. naravno da će biti neophodna jača rasveta. U odmaranju, gledanju televizije i drugim sličnim aktivnostima potrebno je stvoriti nešto intimniju i prijatniju atmosferu uz slabiju rasvetu. Jedno od najboljih rešenja može biti postavljanje fleksibilnog osvetljenja čiji se kvaliteti i jačina mogu u zavisnosti od potreba podešavati. Ovaj efekat može se postići uz različite ukrasne lampe, zidno svetlo i razne druge jače ili slabije sijalice, neonke i dr.

Isticanje pojedinih delova prostorije uz pomoć snopova:

Uz adekvatnu rasvetu mogu se postaviti i razni snopovi svetlosti. Oni se mogu uperiti u razne predmete u prostoru ili delove zida, slika i sl. i na taj način baciti akcenat na njih čime se dobija izuzetno zanimljiv efekat. Osvetljenje čitavog dnevnog boravka može se npr. izvesti postavljanjem raznih sijalica i lampi u unutrašnje delove polica ili na pod. Jedna od najvažnijih prednosti je mogućnost naizmeničnog korišćenja kompletne rasvete čime se zadovoljavaju različite potrebe i ne mora paliti svaka sijalica.

Podešavanje osvetljenja:

Sa različitim izvorima osvetljenja prilagođavaju se razni zahtevi i svakako je reč o multifunkcionalnoj rasveti. Jedan od primera može biti podesiva lampa kojom se mogu istaći razni predmeti jednostavnim menjanjem položaja i izvora svetlosti. Razne ukrasne lampe uz potrebno osvetljenje imaju funkciju i da ulepšaju Vaš prostor. Svakoj prostoriji Vašeg doma može se na različite načine pružiti posebna dubina i karakter.

Ušteda el. energije uz pomoć štedljivih sijalica:

U vreme kada dolazi do čestih poskupljenja električne energije i sve većih napora da se ona uštedi tržište je ponudilo uz klasične sijalice i modele s kojima se može uštedeti struja. U ovom slučaju se mogu uvideti velike razlike i prednosti što je od presudnog značaja prilikom odabira adekvatne rasvete.

Štedljiva sijalica je u poslednje vreme najzastupljenija sijalica u celom svetu prvenstveno zbog uštede električne energije. Osnovne karakteristike su izuzetna dugotrajnost (i do 5 puta duže mogu trajati u odnosu na obične) a ušteda struje može biti i do 80 %. Ono što je najvažnije da se naglasi kod korišćenja ovakvih sijalica je nemogućnost korišćenja uz elektronske prekidače odnosno one sa potenciometrom gde se svetlo pojačava i smanjuje. Štedljiva sijalica može se postaviti u svakoj prostoriji Vašeg doma i u odnosu na ranije godine ima sve pristupačniju tj. povoljniju cenu.

Tagovi : sijalice |rasveta |

Marko Cvetkovic

Čekamo da Marko Cvetkovic napiše nešto o sebi. :)
Prate: 0
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
0
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
0
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Predstavljena niskoenergetska porodična kuća

Predstavljena niskoenergetska porodična kuća

Predstavnici nemačke kompanije izjavili su da je YTONG porodična kuća jedini sazidani objekat na Sajmu u kome je ...
Kako se rešiti buđi sa zidova?

Kako se rešiti buđi sa zidova?

Buđ u vašem domu nije samo estetski problem, već preti da bude izvor mnogih bolesti i ...
Preuredite stan brzo i za malo para

Preuredite stan brzo i za malo para

Rado biste preuredili stan ili kuću u kojoj živite, ali nemate vremena ni sredstava za velike ...
KINA
Kreativni WebShop
Ručno radjena ogrlica, unikat, bizuterija
Cena : 400,oo
ANKETA
  • Grčka
  • Crna Gora
  • Turska
  • Lavor i kada
  • Neka od egzotičnih destinacija(i svi vas mrzimo zbog toga)

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 2°c
min 0°c

Roleri

Bicikl