Postovala: Filip Pejovic
03
Jun
2013

Želite miran san? Kupite sigurnosna vrata!

Pregledano: 864 puta

Odlazak na odmor ili na vikend nosi mnogo glavobolja. Potrebno je proveriti da li je sve isključeno iz struje, da li su zavrnuti svi ventili, i najvažnije da li je kuća osigurana od provalnika

Odlazak na odmor ili na vikend nosi mnogo glavobolja. Potrebno je proveriti da li je sve isključeno iz struje, da li su zavrnuti svi ventili, i najvažnije da li je kuća osigurana od provalnika. Da ne bi ostavljali upaljena svetla, davali ključ komšiji, i kupovali razne automatske sisteme za  paljenje i gašanje svetla, možete kupiti sigurnosna vrata i rešiti sebi sve muke i probleme.

Sigurnosna vrata treba da spreče provalnika da uđe u vaš dom. Sigurnosna vrata poseduju specijalno ugrađene mehanizme čiji je zadata da spreče provalnika da uđe u vašu kuću. Obična vrata poseduju slabe tačke, koje provalnik može obiti za svega nekoliko sekundi. Slabe tačke kod sigurnosnih vrata su ojačana čelikom. Na ovaj način je provalniku onemogućeno da probije u vaš dom čak i ako koristi bušilicu.  Obična vrata se mogu obiti za nekoliko sekundi, a sigurnosna vrata za nekoliko destina minuta ili sati, u zavisnosti od kvaliteta. Ukoliko vaša sigurnosna vrata obija neki provalnik, znajte da imate posla sa profesionalcem jer poseduje skupu opremu i bušilice koje se potrebne da bi se obila sigurnosna vrata. U startu provalnik će možda odustati ukoliko primeti sigurnosna vrata, jer će mu trebati mnogo vremena da ih obije i sebe ugroziti jer može da bude primećen. Klinovi od sigurnosnih vrata ulaze duboko u zid, i za razliku od običnih vrata ne mogu se obiti sa slabe strane.

Sigurnosna vrata osim osećaja sigurnosti pružaju i odličnu termoizolaciju. Obična vrata znaju da stvore mnogo veći račun za struju i leti i zimi. Zimi toplota izlazi iz kuće zbog loše izolacije, leti se vrućina uvlači u kuću jer hladan vazduh ide napolje, i klima mora da radi stalno. Sva sigurnosna vrata možete naći u  razlićitim bojama i dezenima, koji će se uklopiti u vašu zgradu, kuću i enterijer doma.

Koliko će koštati vrata zavisi od kvaliteta. Ako želite da mirno spavate i odete na odmor, onda tražite kvalitet i platite malo više. 

Tagovi : |

Filip Pejovic

Čekamo da Filip Pejovic napiše nešto o sebi. :)
Prate: 0
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
0
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
0
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Udahnite život svojoj dnevnoj sobi u vidu boja

Udahnite život svojoj dnevnoj sobi u vidu boja

Centralno mesto u svakom domu svakako je dnevna soba. To je mesto gde se porodice sastaju, odakle crpe ...
Vinite se u visine sa novom dekoracijom plafona!

Vinite se u visine sa novom dekoracijom plafona!

Nije ni čudo što dizajneri nazivaju plafon „peti zid“ jer na umu imaju njegovu važnost pri izboru ...
Zanimljive police za knjige u vašem domu

Zanimljive police za knjige u vašem domu

Prave linije Najviše se koriste u interijerima, baš zbog lakoće montaže і ...
NOKIA
0,oo
prava cena : 0,oo
Kreativni WebShop
plava
Cena : 1500,oo
ANKETA
  • Da
  • Ne
  • Zavisi od situacije
  • Ni u ludilu!
  • Možda bih i prešao/la preko toga...

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 15°c
min 6°c

Bicikl

Roleri