Postovala: ana2cats
07
Jul
2011

(pri)morski izveštaj HN- beži, kišo, s prozora

Pregledano: 1705 puta

izvestaj sa mora 2011.

Vremenska prognoza kaže da će narednih 10 dana biti dva dana sunce, dva dana kiša. Odlično za kartanje, a očajno za vlasnike plaža i ležaljki na istima. To me navodi na razmišljanje – šta kada dođete na more na dve nedelje, a od toga 7 dana pada kiša?


Pošto ćete smestaj platiti unapred (u sezoni tako mora), sigurna sam da ćete pokušati da izbegnete povratak kući isti dan. Pa da vidimo šta vam je činiti…


Ukoliko kuburite sa doručkom i ne znate šta da jedete obavezno svratite na donju terasu hotela Plaža (onu na plaži). Nikada u životu nisam pojela bolju krofnu! Sa džemom ili kremom, košta 0,80 eura, a jedete je dva dana. Ogromna je i savršena! Ovo mesto deluje socijalno, kao neki državni kafić iz 80ih, ali ima užasno simpatično osoblje, odličnu kafu po jako niskim cenama, a hlad je neprikosnoven. Ovo je najbolje mesto u gradu za igranje karata i ostalih društvenih igara. Kafić radi od 10 do 18h, ali možete da sedite koliko i kada hoćete. Cela terasa je pokrivena, tako da vas kiša neće ometati.


Knjiga je (pored kućnih ljubimaca) čovekov najbolji prijatelj. Kažu ljudi, a ja još nisam našla razlog da im ne verujem. E sad, jako je važno da tog prijatelja ponesete od kuće, jer će ovde skupo da vas košta. Em će da košta, em ćete teško naći i jednu knjigu objavljenu od 2009. na ovamo. Knjige prosečno košta 7-9 eura, a u Beogradu ih možete naći za pola te cene.


Ukoliko ih ipak zaboravite ili pročitate sve što ste ponele imate dve opcije. Prva: knjige koje se prodaju na šetalištu i tu stvarno ima svega. Od knjiga o Titu, preko “Pletite bez muke”, do nezaobilaznog Koelja (još nisam shvatila veličinu njegovog pisanja, možda je do mene?). Druga opcija je jedna divna mala knjižara na trgu, a zove se So. Kada stojite na trgu i gledate u sat, ona je sa desne strane. Malena je, ali ima veliki izbor i divnu prodavacicu koja će vam pomoći u odabiru.


Kada završite sa jambom, remijem, sudokuom ili čitanjem doći će vreme za večeru. Ručak namerno ne predlažem jer se i sama trudim da barem njega svedem na voće ili čorbicu. Mesto koje ne smete da preskočite je Da Vinči. Nalazi se u Njegoševoj ulici (u kojoj bi drugoj?), preko puta Gradske Kafane. To je novo mesto, uređeno sa stilom, sa prelepom terasom na krovu i pristojnom ekipom gostiju. Tamo sam pojela najbolju picu u gradu (oni koji me znaju znaju da je to jedna od tema koje sam doktorirala). Da Vinči deluje skupo, a nije. Nas dvoje smo večerali, popili po piće i to je koštalo okruglo 13 eura.


Kad se lepo naklopate, vreme je za spavanje ili izlazak. A o izlascima ovih dana… Detaljno!


Ps. Shvatila sam da na netu nema novijih slika Herceg Novog, pa se od danas bacam i na slikanje, da vidite pravo stanje stvari.


ana2cats

Još jedan modni stručnjak sa mišljenjem.. :)
Prate: 0
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
0
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
0
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Najlepša ostrva na svetu (1.deo)

Najlepša ostrva na svetu (1.deo)

10. Ostvro Fregat: malo, privatno, nenasaljeno ostrvo na ...
Najlepše plaže na Kubi

Najlepše plaže na Kubi

Kuba je ujedno i arhipelag i država u kojoj možete uživati u bogatoj kulturi, ukusima koktela, ruma i tobaka. Ona je ...
10 najlepših gradova u Evropi

10 najlepših gradova u Evropi

10. Inzbruk: Jedan od najvećih gradova u Austriji, okružen Alpima, svoje mesto na listi našao ...
PANASONIC
12118,oo
prava cena : 14541.6,oo
Kreativni WebShop
Ručno radjena narukvica, unikat, bizuterija
Cena : 200,oo
ANKETA
  • sestri
  • mami
  • partneru
  • drugarici
  • nikome

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 29°c
min 11°c

Roleri

Bicikl