Postovala: ana2cats
13
Jul
2011

(pri)morski izveštaj HN - sladoled je iz raja izašao!

Pregledano: 6531 puta

izveštaj sa mora

Ako ova vrućina potraje, znam za bar jednu divnu posledicu: ni jedna od nas više neće imati celulit! Istopićemo se propisno. Malo li je? Eto načina da se utešim ovih dana. 

Pakleno je vruće, a bojim se i da pomislim kako je vama. Ne pamtim kada sam poslednji put imala osećaj da će mi biti lakše samo ako počupam kožu sa sebe.. I ošišam se kao Delča.. 
 

Uzdam se u prognozu koja kaže da će od subote moći da se diše. To znači da samo još dva dana treba da koristim škrge. Divna vest! 
 

Koliko god apsurdno zvučalo, svaka treća osoba ovde je prehlađena. Hoće to kad spas nalazimo u kafićima sa klimom ili ledenom piću. A ima i opcija koja je mene slomila: ventilator! Najbolji način da se prehladite, a da vam i dalje bude vruće. 
 

Dakle, ukoliko dolazite na more, ponesite kapi za nos, Strepsils ili Tantum Verde i obavezno Fervex ili Coldrex (ja se kunem u TylolHot – zimus me je spasio). Ove tri stavke bi trebale da završe posao.
sladoled
 

Sad malo vedrije teme. Lek protiv vrućine je jednostavan (ne obećavam da je i delotvoran): celodnevni hlad i skakanje u vodu na svakih 15-30 minuta. Pošto je i more prilično toplo, savetujem tuš. Odlično je što ovde voda dolazi sa neke čuke, pa je uvek hladna. Herceg Novi je, inače, poznat po savršenoj vodi za piće, tako da nema potrebe da bacate pare na flaširanu vodu. Možda vam je bitan i podatak da još nisam čula da se neko žali da nema vodu u smeštaju. Izgleda je te pojave više nema. 
 
 
Ima još jedna dobra stvar kod velikih vrućina: možete da jedete sladoled do mile volje, a da vas ne grize savest. Zato je tu Do-Do. To je jedan mali kafić na samoj obali, na Škveru. Preko puta Sport cafe-a (koji se sada zove Jadran i vreme je da ga izbegavate, ako mene pitate). U Do-Dou ćete pojesti najbolji sladoled u gradu, a sigurno i šire. Nema potrebe da naručujete kupove, jer ćete njih plaćati 5-6 eura, nego lepo dođete do vitrine i trpate u one kornete dok vam ne pozli. 
 

Kugla košta 50 centi, a slatki kornet 20. Njega obavezno uzmite jer su kugle prilično velike, pa da ne skupljate sladoled po šetalištu. Cherymania je savršen sladoled, a za moj ukus ga prate Cookies i Don Vito. Svakako, nećete pogrešiti koji god da izaberete. 
 

Vreme je da uključim ventilator, pa kud puklo! Vidimo se…

ana2cats

Još jedan modni stručnjak sa mišljenjem.. :)
Prate: 0
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
0
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
0
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Najlepše plaže sveta

Najlepše plaže sveta

KO PHI PHI LEH ...
Agencija

Agencija "Kompas Beograd" predstavila svoj katalog za narednu sezonu

U prijatnoj atmosferi rezidencije slovenačkog ambasadora, u društvu mnogobrojnih zvanica i Franca Buta, ...
Neobične stvari koje će ti zatrebati na putu

Neobične stvari koje će ti zatrebati na putu

Postoji nekoliko stvari (pored onih uobičajenih) koje ti mogu zatrebati na putovanju, a kojih bi se ...
COOLERMASTER
458,oo
prava cena : 549.6,oo
Kreativni WebShop
100% UNIKAT
Cena : 250,oo
ANKETA
  • Da
  • Ne
  • Zavisi od situacije
  • Ni u ludilu!
  • Možda bih i prešao/la preko toga...

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 23°c
min 13°c

Roleri

Bicikl