Postovala: ana2cats
06
Jul
2011

(pri)morski izveštaj HN - šta ako ste nešto zaboravile?

Pregledano: 1832 puta

izveštaj sa mora

 

Nije mi hladno. Hvala bogu pa sam imala od koga da pozajmim duks i čarape. Pantalone imam svoje, hvala na pitanju! Doduše, jedne. Kao i svaki turista koji ne nosi sve što ima na more, svaka 3 dana shvatim šta sam zaboravila. Mene ne bole leđa od prevelikog kofera, ali me boli duša kada vidim šta sam sve mogla da iznosam ovde.

 

Ovih dana je prilično hladno, a čujem da će celo leto biti takvo: na smenu vruće i hladno. E zato je važno da ipak ponesete i topliju garderobu. Praktičniji način je da povedete drugaricu približno istog gabarita kao što je vaš, pa joj spontano  pomenete da su najavili 3 dana kijameta. Onda same sebe dobro isprašite kada stignete na more, a shvatite da ste “zaboravile” toplu odeću. I za tren oka: niste vukle 3 kofera za 15 dana, a imate sve što vam je potrebno na raspolaganju.

 

Ovde nije skupo, ali nemate veliki izbor. U centru grada imate Todor, Woman’s secret (nesto skuplji nego u Bg, rekla bih), dve kineske radnje i 3-4 one u koje ne zalazite ni kod kuce, čak i ako vam je juče legla plata. Naravno, turske i kineske robe (lepo upakovane) ima na pretek.

 

Ono što je bolje kupiti ovde nego u Beogradu su patike. Imate na raspolaganju nekoliko dobro opremljenih sportskih radnji (Cakan, MonteSport  i  Trend), a i dva outlet-a u centru, tako da za 30-40 eura možete da birate. Čak su i Starke jeftijije – ni u najskupljim radnjama nisu iznad 46 eura.

 

Dobar kupaći ćete tesko naći, osim ako vas ne posluži sreća kod kineza (za 10ak eura). I nikako ne idite kod onih u Njegoševoj ulici. To su “kinezi za turiste”, a pošto ste vi poznavaoci Herceg Novog vi ćete otići kod onih kod pijace (dođete od sata na trg, pređete trg i skrenete desno).

 

Ukoliko dolazite kolima, preporučujem obilazak Delta City-ja u Podgorici. Do polovine avgusta je u toku do 70% popusta u Esprit-u. Menjaju prodajni asortiman, pa da se rasproda šta moze. Onda napravite pauzu u Sport kafeu na spratu. Za ozbiljno gladne predlažem sendvič sa sunkom, a za one manje gladne tost. Za 6-7 eura se dvoje pošteno najede i popije kafu. Pušači, ovde jos nema zakona o zabrani pušenja – možete da purnjate gde i koliko želite!

 

Odoh bar da vidim plažu!

 

shopping

ana2cats

Još jedan modni stručnjak sa mišljenjem.. :)
Prate: 0
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
0
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
0
Bolje
1
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Zemlje i regije koje morate videti u 2013!

Zemlje i regije koje morate videti u 2013!

Apsolutni hitovi među zemljama su Šri Lanka, susedna Crna Gora i Južna ...
Gradovi sa najlepšim plažama

Gradovi sa najlepšim plažama

Pogledajte u kojim velikim gradovima su plaže jedna od turtističkih atrakcija koju nikako ne smete ...
Evo kako se jedno afričko pleme odnosi prema nekome ko pogreši!

Evo kako se jedno afričko pleme odnosi prema nekome ko pogreši!

Naime, ukoliko se desi da neko od pripadnika plemena učini nešto pogrešno i loše, oni ne osuđuju ...
KINA
7080,oo
prava cena : 8496,oo
Kreativni WebShop
keramicka unikatna vazna
Cena : 1000,oo
ANKETA
  • Da vas bezuslovno voli
  • Fizički izgled
  • Prisnost, poverenje i osećaj sigurnosti
  • Njegovo materijalno stanje i status u društvu
  • Da je zanimljiv, šarmantan i nepredvidiv

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 29°c
min 11°c

Bicikl

Roleri