Postovala: ana2cats
06
Jul
2011

(pri)morski izvestaj HN - stigoh na more!

Pregledano: 2671 puta

(pri)morski izvestaj HN

Eto! Znala sam! Baš meni je morala da pripadne ta mučna dužnost da budem 3 meseca na moru! Znam, znam da to sad zvuči kao da sam razmažena, ali da li mislite da bi vama bilo lako da svakih 10 dana gledate nova bela i neosunčana tela? Da li moram da napomenem da je mnoge od njih leto iznenadilo, pa se i nisu baš doveli u red? A šta je sa tim da je svaka druga ovog leta “otkrila” isti kupaći? A šta je sa onima koje su čule da što ti je veći obod na šeširu to si bolja riba? Naravno, ne razmišljaju one o dobrobiti svih nas i o realnoj opasnosti po oči nedužnih prolaznika..

 

Sad šalu na stranu! Dosta jebilo zezanja. Moje ime je Ana, imam 28 godina i ozbiljni sam zaljubljenik u more i leto. Ovog leta ću biti u Herceg Novom i okolini sve do septembra, tako da vam stojim na raspolaganju ako su vam potrebne neke informacije. Priznajem da bolje stojim sa onim koje se tiču kafe, koktela i poneke ležaljke, ali cu se potruditi da vam pomognem i za ostalo.  Samo javite nedoumicu.

 

Moj zadatak ovog leta je da vam javim šta se dešava na moru, šta treba da vidite čim dođete, a šta da izbegavate kako znate i umete. I ne, neću vam pričati o štetnosti sunca, neću vam reći da od 11 do 17 h budete u hladu, jer znam da bi vam tada trebalo 6 meseci odmora da biste dobile onu pravu preplanulu boju.

 

Moj prvi utisak je sledeći: konačno se dešavanja u ovom delu sveta sele iz Igala u Herceg Novi. Nemam ja ništa protiv Igala (svakako, ništa efikasno), ali bilo je krajnje vreme da i mi ostali imamo još nečemu da se posvetimo.  Za one koji možda nisu letovali ovde poslednjih 10ak godina: Igalo je u jednom momentu bio centar dešavanja, a prednjačili su šećerna vuna i luna park mojih godina. Uveče ste mogli da birate…  Da li ćete na narodnjake koje peva žena ili muškarac. 20 neuglednih kafica, jedan pored drugog, a u svakom od njih mlada (ili ne tako mlada) nada naše estrade. Ponoviću se, ali mi je stalo da ne budem pogrešno shvaćena. Nemam ja nista protiv toga, dokle god imam izbor da radim ili slušam i nešto drugo. E pa, drage moje, ovog leta se to menja.

 

Stepenice su i dalje tu, hvala na pitanju! Prvih nekoliko dana sam planirala da kampujem na pola puta do kuće, ali posle 10ak dana već uspevam i da progovorim po neku reč dok se penjem.

 

Ono što vam je, pretpostavljam, važno jesu cene. A one su niže nego u Bg. Najskuplja kafa  je u Gradskoj kafani i košta 1,30 eura. Jeste najskuplja, ali je i najbolja. Svakako preporučujem i njihov Banana split. Pošto se nalazi u gradu, teško da ćete doći u iskušenje da dolazite svaki dan, tako da nema razloga da vas grize savest ukoliko na svakih 4-5 dana svratite. Taman ćete da potrošite taj Banana split dok se popnete i vratite na plažu. Bitan podatak je da u ovom gradu jos nisam popila lošu kafu. Ne znam šta joj rade, ali znam da za 0,80-1 euro prave bolju od one u Beogradu.


Toliko od mene za danas!

gradska kafana

Gradska kafana, photo by Zarko Silic

ana2cats

Još jedan modni stručnjak sa mišljenjem.. :)
Prate: 0
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
0
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
0
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Najlepša ostrva na svetu (2.deo)

Najlepša ostrva na svetu (2.deo)

Prethodni deo ovog teksta pogledajte ...
Mesta kojima preti nestanak

Mesta kojima preti nestanak

Kako objašnjavaju naučnici, klimatske promene utiču i na nestvarno lepa mesta na svetu kao ...
Mesta za dušu i telo

Mesta za dušu i telo

Nema onog ko ne voli da putuje i ko ne voli da obilazi lepa i zanimljiva mesta. Ali ...
HP
Kreativni WebShop
plava
Cena : 1500,oo
ANKETA
  • mlekom za telo
  • kremom, mlekom, gelom protiv celulita
  • samo sapunom i vodom
  • imam jednu klasičnu kremu i za lice i za telo
  • redovnim tretmanima u salonima + odgovor pod 2

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 29°c
min 9°c

Roleri

Bicikl