Postovala: Nataša Ilić
10
Feb
2014

Romantična mesta za romantično putovanje

Pregledano: 7666 puta

Čuveni "Nešnal Džiografik" je za vas odabrao najbolje destinacije za Dan zaljublenih. Iako sve što je na listi može biti daleko/skupo, tu je zato komšijska Istra koju naziva "hrvatskom Toskanom"

Cela istarska regija ima mnogo brda, dolina, sela, prostrana polja, vinograde i masline. Zaljubljenima se preporučuje da istarske lepote istraže letom u balonu iz kog, osim mora i istarskih pejzaža, u ovo doba godine mogu da vide snegom prekrivene planinske vrhove.

istra

Na listi savršenih mesta za zaljubljene našla se Ajfelova kula i nekoliko zanimljivih mesta širom sveta koja treba da se spomenu, pa čak i ako su neka od njih na drugom kraju sveta.

Britanski vozovi Pulmen

pulmen voz


Zar nije romantično za Dan zaljubljenih biti u luksuznom vozu  iz ’20. godina prošlog veka vozeći se kroz engleska sela? Reč je o vozu koji je isti kao Orjent Ekspres, koji se proslavio klasom i udobnošću. Ruku pod ruku uz romantičnu vožnju za zaljubljene dolazi večera, kokteli i šampanjac u luksuznom vagonu.

Hotel Kakslautanen, Finska

kakslautanen hotel


Iz topline staklenih igloa pre spavanja može se uživati u posmatranju zvezda na arktičkom nebu uz odsjaj polarnog svetla. Međutim, tamo ni kada je dan nije dosadno. Preporučuju se odlasci na safari, tj. gledanje losova, obilasci hotelskih restorana i opuštanje u najvećoj sauni na svetu.

Put zaljubljenih, Ćinkve tere, Italija

put zaljubljenih


Na istočnoj obali Ligurskog mora nalazi se jedna od najatraktivnijih destinacija Italije, poznat kao Ćinkve tere. Reč je o pet sela uklesanih u stene sačinjene od soli, povezanih obalom. Put između Riomađore i Manarola nazvan je Via Dell'amore ili Put zaljubljenih, a pruža divan pogled na tirkizno more i kao stvoren je za romantične šetnje.

  Vrtovi Sudžu, Kina

sudzu vrtovi


Ako volite zelenilo i baštovanstvo, vrtovi u pokrajini Jiangsu su pravo mesto za vas. Nastali su od 11. do 19. veka, a nalaze se i na UNESCO-voj listi svetske baštine. Osim što su prepoznatljivi kineski vrtovi, posebno su zanimljivi po delovima koji liče na kamenje, brda i reke sa izgrađenim paviljonima i pagodama.

Zaliv Ha Long, Vijetnam

ha long zaliv

Zaliv silazećeg zmaja, što Ha Long znači na vijetnamskom, ima više od 1.600 ostrva i hridi koji ovom mestu daju nestvarnu lepotu. Zaliv se može obići i pod romantikom zvezda, što njegove stupove, pećine i lukove čini još privlačnijima. Razgledanje se završava u zoru, sa narandžastim i ljubičastim sunčevim zracima koji se probijaju kroz eteričnu jutarnju maglu.

Sedona, Arizona, SAD

sedona


Poznata po predivnom pejzažu crvenih stena, Sedona je savršeno mesto za romantični beg u dvoje. Treba krenuti konjima u zalazak sunca ili istražiti bogate vinograde u dolini Verde. Što se smeštaja tiče, može se birati između bungalova u stenovitom kanjonu, malih pansiona ili luksuznih hotela u okolini.

 

Nataša Ilić

Ženama je potreban samo mali znak, nagoveštaj, jedan mig, nevidljivi detalj, sitan povod, a zatim sve same rade: vole, pate, nadaju se, maštaju i plaču.
Prate: 5
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
2
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
1
Srećno
1
Bolje
1
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Mesta koja treba da vidite za života

Mesta koja treba da vidite za života

Često to zaboravljamo, ali naša planeta ima divna mesta koja oduzimaju dah. Bar neka od njih ...
I miris i ukus putovanja

I miris i ukus putovanja

Dileme nema: bićemo zajedno i van kuće, bez obzira na koliko se dalek put otisnuli. Grand kafa Gold se ...
Najlepše plaže na Kubi

Najlepše plaže na Kubi

Kuba je ujedno i arhipelag i država u kojoj možete uživati u bogatoj kulturi, ukusima koktela, ruma i tobaka. Ona je ...
QUADRO
8754,oo
prava cena : 10504.8,oo
Kreativni WebShop
Ručno radjena narukvica, unikat, bizuterija
Cena : 200,oo
ANKETA
  • sestri
  • mami
  • partneru
  • drugarici
  • nikome

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max -3°c
min -8°c

Bicikl

Roleri