Postovala: Nataša Ilić
10
Feb
2014

Romantična mesta za romantično putovanje

Pregledano: 7353 puta

Čuveni "Nešnal Džiografik" je za vas odabrao najbolje destinacije za Dan zaljublenih. Iako sve što je na listi može biti daleko/skupo, tu je zato komšijska Istra koju naziva "hrvatskom Toskanom"

Cela istarska regija ima mnogo brda, dolina, sela, prostrana polja, vinograde i masline. Zaljubljenima se preporučuje da istarske lepote istraže letom u balonu iz kog, osim mora i istarskih pejzaža, u ovo doba godine mogu da vide snegom prekrivene planinske vrhove.

istra

Na listi savršenih mesta za zaljubljene našla se Ajfelova kula i nekoliko zanimljivih mesta širom sveta koja treba da se spomenu, pa čak i ako su neka od njih na drugom kraju sveta.

Britanski vozovi Pulmen

pulmen voz


Zar nije romantično za Dan zaljubljenih biti u luksuznom vozu  iz ’20. godina prošlog veka vozeći se kroz engleska sela? Reč je o vozu koji je isti kao Orjent Ekspres, koji se proslavio klasom i udobnošću. Ruku pod ruku uz romantičnu vožnju za zaljubljene dolazi večera, kokteli i šampanjac u luksuznom vagonu.

Hotel Kakslautanen, Finska

kakslautanen hotel


Iz topline staklenih igloa pre spavanja može se uživati u posmatranju zvezda na arktičkom nebu uz odsjaj polarnog svetla. Međutim, tamo ni kada je dan nije dosadno. Preporučuju se odlasci na safari, tj. gledanje losova, obilasci hotelskih restorana i opuštanje u najvećoj sauni na svetu.

Put zaljubljenih, Ćinkve tere, Italija

put zaljubljenih


Na istočnoj obali Ligurskog mora nalazi se jedna od najatraktivnijih destinacija Italije, poznat kao Ćinkve tere. Reč je o pet sela uklesanih u stene sačinjene od soli, povezanih obalom. Put između Riomađore i Manarola nazvan je Via Dell'amore ili Put zaljubljenih, a pruža divan pogled na tirkizno more i kao stvoren je za romantične šetnje.

  Vrtovi Sudžu, Kina

sudzu vrtovi


Ako volite zelenilo i baštovanstvo, vrtovi u pokrajini Jiangsu su pravo mesto za vas. Nastali su od 11. do 19. veka, a nalaze se i na UNESCO-voj listi svetske baštine. Osim što su prepoznatljivi kineski vrtovi, posebno su zanimljivi po delovima koji liče na kamenje, brda i reke sa izgrađenim paviljonima i pagodama.

Zaliv Ha Long, Vijetnam

ha long zaliv

Zaliv silazećeg zmaja, što Ha Long znači na vijetnamskom, ima više od 1.600 ostrva i hridi koji ovom mestu daju nestvarnu lepotu. Zaliv se može obići i pod romantikom zvezda, što njegove stupove, pećine i lukove čini još privlačnijima. Razgledanje se završava u zoru, sa narandžastim i ljubičastim sunčevim zracima koji se probijaju kroz eteričnu jutarnju maglu.

Sedona, Arizona, SAD

sedona


Poznata po predivnom pejzažu crvenih stena, Sedona je savršeno mesto za romantični beg u dvoje. Treba krenuti konjima u zalazak sunca ili istražiti bogate vinograde u dolini Verde. Što se smeštaja tiče, može se birati između bungalova u stenovitom kanjonu, malih pansiona ili luksuznih hotela u okolini.

 

Nataša Ilić

Ženama je potreban samo mali znak, nagoveštaj, jedan mig, nevidljivi detalj, sitan povod, a zatim sve same rade: vole, pate, nadaju se, maštaju i plaču.
Prate: 5
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
2
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
1
Srećno
1
Bolje
1
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Aloha... Havaji

Aloha... Havaji

Havaji ostrvo su raj za dušu i telo. Oni su najpopularnija turistička ...
Najjeftiniji evropski gradovi

Najjeftiniji evropski gradovi

Nedavno je objavljen "indeks 2013" za bekpekere u kome je upoređeno 47 evropskih gradova, među kojima ...
Gradovi sa najlepšim plažama

Gradovi sa najlepšim plažama

Pogledajte u kojim velikim gradovima su plaže jedna od turtističkih atrakcija koju nikako ne smete ...
HP
Kreativni WebShop
Ručno radjena narukvica, unikat, bizuterija
Cena : 200,oo
ANKETA
  • Može ali jako retko
  • Nema šanse, potpisujem
  • Može, sve zavisi od partnera
  • Naravno da može, ako oboje to žele zašto ne bi opstala
  • Ne znam, nisam imala takva iskustva

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 15°c
min 7°c

Roleri

Bicikl