Postovala: Nataša Ilić
05
Jun
2013

Savršena luksuzna mesta za odmor

Pregledano: 6065 puta

I dok su obilasci zanimljivih gradova i zemalja uvek poželjni i uzbudljivi, ništa se ne može meriti sa begom na daleko i skriveno ostrvo. Posebno kada je na njemu, uz prirodne lepote, mnogo luksuza i najraskošniji smeštaj koji možete da zamislite

Upravo takva mesta su omiljena odredišta bogatih i slavnih koji za svoj odmor traže nešto više od tropskih palmi, lepog mora i belog peska. Pogledajte koja su najluksuznija ostrva na svetu po izboru portala askmen.com.

Ostrvo Kuzin, Sejšeli

kuizin ostrvo

Delom luksuzno odmaralište, a delom rezervat prirode, ostrvo Kuzin je jedno od najfascinantnijih ostrva na svetu, iako mu je površina samo 25 hektara. Jedno od 115 ostrva koji čine Sejšele izgleda kao mesto iz romana o Robinsonu Krusou i do njega se može stići samo helikopterom. Luksuzni "Cousine Island Resort and Spa" sa pet zvezdica savršeno je mesto za sve koji traže vrhunski komfor okružen prirodnim lepotama. Pun bujnog rastinja, raznih vrsta ptica i kornjača, Kuzin se može opisati i kao rajski vrt modernog sveta.

Ostrvo Neker, Devičanska ostrva

ostrvo neker
Druga kuća vlasnika "Vrdžina" Ričarda Brensona nalazi se pored tropskih šuma i peščanih plaža Devičanskih ostrva. Ovo egzotično ostrvo Brenson je još kasnih sedamdesetih godina prošlog veka počeo da sređuje u glamurozno odmaralište ne žaleći novca. Sada za 47.000 dolara dnevno bogati gosti mogu da uživaju u svim čarima ovog ostrva koje uključuje vilu sa deset soba, dve privatne plaže, bazene, teniske terene, lične kuvare... Ne čudi da čarima ovog ostrva nisu mogle da odole neke od najpoznatijih diva kao što su princeza Dajana, Maraja Keri i Opra Vinfri.

Ostrvo Mnemba, Indijski okean

mnemba ostrvo

Iako se nalazi na samo četiri i po kilometra od istočne obale Zanzibara, ostrvo Mnemba udaljeno je od civilizacije taman koliko je potrebno da se isključite i savršeno odmorite. Svaki detalj ovde izgleda kao slika iz brošure za luksuzna bračna putovanja – romantične kolibe sa verandom iznad mora, netaknute plaže, neodoljivo plavo more i zalasci sunca koji se mogu vieti jedino na filmu. Uz koralni greben koji ga okružuje i mnogo kornjača, ptica i tropskih riba nije čudno da je ovo ostrvo često spominjano kao jedno od najromantičnijih mesta na svetu.

Ostrvo Kokoa, Maldivi

ostrvo kokoa

Ovo ostrvo zavodljivog imena ima sve što možete da poželite – beli pesak, lagunu koja ne može biti plavija i savršeno odmaralište sa pet zvezdica koje, za razliku od mnogih, zaista odgovara slikama iz turističkih kataloga. Uz 33 vile smeštene iznad mora, ovde možete uživati u uređenim vrtovima, raskošnim bazenima, spa-centru, paviljonu za jogu, vodenim sportovima i elegantnim restoranima. Osim toga, celo ostrvo je eco-friendly i zelenom politikom se trudi da očuva okolinu.

Barbados, Karibi

barbados

Iako je najpoznatiji na listi luksuznih ostrvskih destinacija, Barbados još nije izgubio na ekskluzivnosti. Mnogo poznatih faca i dalje se ovde okuplja svakog januara u nadi da će uhvatiti tračak karipskog sunca. Luksuzni hoteli i fini restorani ovde su poređani odmah uz peščanu obalu. Posebno je hvaljen ekskluzivni "Sandy Lane - Luxury Golf & Spa Resort" u kome se pre nekoliko godina oženio golf igrač Tajger Vuds.

Angila, ostrvo Livard, Karibi

angila ostrvo

Angila je relativno novo ime na listi ostrva za luksuzni odmor, ali je pre poznato kao tropski raj u kome su uživali Denzel Vošington i Džej Zi. Sa novoizgrađenim hotelima kao što su "Viceroy Hotel", "St. Regis Temenos" i "Cap Juluca", Angila se svrstala rame uz rame sa ostalim međunarodnim destinacijama vrhunskog turizma. Hotel "Viceroy" je hvaljen zbog uređenja, usluge, sadržaja i plaže koja je upravo onakva kako je zamišljate - idealno karipsko mesto uz more.

Ostrvo Palmi, Sveti Vinsent i Grenadini

ostrvo palmi

U arhipelagu Svetog Vinsenta i Grenadina, sastavljenom od 32  ostrva, nije teško preskočiti ostrvo Palmi, ali kada ga jednom otkrijete, više nećete hteti da ga napustite – tropski raj sa ekskluzivnim odmaralištem u kome će vam ispuniti sve želje, ma kako one bile zahtevne. Kristalno čisto more i prelepe peščane plaže samo će pridoneti osećaju zadovoljstva. Risort je mali, ali vrhunski organizovan sa 40 ekskluzivnih soba, restoranom nagrađenim Mišelinovom zvezdicom i barom u kome možete uživati od sumraka do svitanja.

Kornjačino ostrvo, Fidži

kornjacino ostrvo

Iako je serija "Izgubljeni" snimana na Havajima, trebao je da se snima na Fidžiju, s obzirom na obećanja da će stvarnost na tim ostrvima biti lepša od televizijskih setova. U skladu s tim obećanjem živi i Kornjačino ostrvo na kome je u poslednjih 30 godina posađeno više od pola miliona stabala. Tome treba dodati i desetine novouređenih privatnih plaža i izuzetna odmarališta koja se sastoje od eco-friendly vila. Sve podseća upravo na "Plavu lagunu" sa Bruk Šilds koja je snimljena baš na ovom ostrvu.

Mastik, Zapadna Indija

mastik ostrvo

Postoji dobar razlog zbog kog rok zvezde i članovi kraljevske poodice iz celoga sveta dolaze na odmor na privatno ostrvo Mastik. Smešten u tropskom raju na južnoj strani Kariba, ostrvom gospodare vlasnici nekretnina iz firme "Mastik Kompani". Vodeći se ekskluzivnošću i štiteći prirodne lepote, firma samo odabranima omogućava boravak na ostrvu. Zato i ne čudi da su im redovni gosti britanski princ Vilijam ili Mik Džeger.

Muša Kej

musa kej

Treba da se sprijateljite sa mađioničarem i vlasnikom ostrva Dejvidom Koperfildom da biste se dočepali ovog raja na Bahamima, ali sigurno je da ako dođete na Muša Kej, nikada nećete poželeti da odete. Ovaj mini arhipelag od četiri ostrvca nudi neka od najboljih mesta za ronjenje na svetu, sa bistrim morem i kilometrima koralnih grebena. Za smeštaj gostiju uređeno je pet luksuznih kuća, a o njihovoj udobnosti brine tridesetak članova osoblja. Koperfild tvrdi da na ostrvu ima i Izvor mladosti, ali ako ga i ne pronađete, sigurno ćete se zbog boravka na njemu osećati mnogo mlađe.

Nataša Ilić

Ženama je potreban samo mali znak, nagoveštaj, jedan mig, nevidljivi detalj, sitan povod, a zatim sve same rade: vole, pate, nadaju se, maštaju i plaču.
Prate: 5
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
3
Nasmejano
2
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
2
Bolje
2
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Jubilej, 90 godina: „Fantastom“ još samo legende kasom jure

Jubilej, 90 godina: „Fantastom“ još samo legende kasom jure

Tako je jednom davno, pre više od 90 godina, živeo veleposednik Bogdan Dunđerski koji je, eto, ...
Stara planina i leti dočekuje turiste

Stara planina i leti dočekuje turiste

Vrata hotela su otvorena tokom cele godine, a za vreme proleća i leta svim gostima na raspolaganju će biti brdski ...
Najlepše evropske plaže

Najlepše evropske plaže

Još uvek ste neodlučni gde provesti odmor. Tih teško stečenih desetak slobodnih dana ...
NOKIA
Kreativni WebShop
Ručno radjena ogrlica, unikat, bizuterija
Cena : 400,oo
ANKETA
  • samo jednom
  • volim svakog sa kim sam u vezi
  • najviše dva-tri puta
  • mislim da nikoga do sada nisam stvarno volela
  • bar 5 puta

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 7°c
min 2°c

Roleri

Bicikl