17
Jul
2011

Šta ženama može da pokvari letovanje?

Pregledano: 4002 puta

O tome šta ženama može da pokvari letovanje.

Svi željno iščekujemo zasluženi odmor koji ćemo provesti daleko od svoje kuće, posla, obaveza. Očekivanja su velika, s obzirom na to da imamo određeni broj dana čini se kao i da smo pod pritiskom da tada sve mora da bude u savršenom redu, baš onako kako smo mesecima unapred planirali. Upravo zato, kada nešto krene naopako, čak i ako to nije nešto važno, čini nam se da nam je putovanje pokvareno i da bolje da nismo ni odlazili na odmor koji je izgubio svoju svrhu i postao naporan. Šta je to što ženama najčešće ume da zasmeta na putovanju, pokvari im odmor i kako to rešiti?

 


1. Menstruacija. Naravno da svaka žena pre odlaska na letovanje planira kada će dobiti mentruaciju i u skladu sa tim bira datum, ali promenom klime se može desiti da se ciklus malo  poremeti. Ako se to desi, ne možemo se toliko sunčati, kupanje je manje prijatno i nervozne smo zbog svega toga.

Rešenje: Ponesi tampone. Manje se izlaži suncu. Prošetaj se po mestu u kom si, sedi u kafić, pored bazena ili ispod suncobrana na plaži i uživaj uz knjigu...

 


letovanje 12. Alergija na sunce. Ako zbog obaveza nismo stigle da se sunčamo pre odlaska na more a imamo osetljivu kožu, može nas zadesiti alergija na sunce. Pojavljuje se u vidu sitnih crvenih tačkica na telu. Čak i oni koji je nikada ranije nisu imali mogu je dobiti jer je na moru sunce „jače“.

Rešenje: Obavezno se skloniti se sa sunca dok ne prođe. Obično traje dan-dva. Postoje tabletice protiv te alergije, mogu se nabaviti u svakoj apoteci.

 


letovanje 23. Stomačni grip. Jedna od najlošijih stvari koja te može zadesiti dok si na odmoru je stomačni grip. Povraćanje, dijareja, grčevi u stomaku... Uzroci su različiti a najčešće je to reakcija organizma na vodu iz vodovoda mesta u kojem se nalazimo, kao i na drugačiju hranu.

Rešenje: Da bi to izbegla pij kupovnu vodu, nemoj previše eksperimentisati sa hranom a pre putovanja i dok si tamo možeš piti probiotike kao prevenciju. Ako se to već desi, takođe pij probiotike, miruj, jedi laganu hranu i pij dosta tečnosti po malo da ne dehidriraš. Svakako poseti lekara koji će ti detaljno objasniti šta da radiš.

 


4. Neuspela depilacija. Puštanje dlaka nedeljama nikako nije prijatno ali je neophodno zbog odlaska na depilaciju. Ali šta ako se desi da  posle depilacije ubrzo počnu da rastu dlačice već posle nekoliko dana, kada još ni pola odmora nije prošlo? Ili da kozmetičarka nije dobro uradila posao? Desi se da se moramo snaći, kako god.

Rešenje: Ako nisi ponela kremu za depilaciju, brijač, epilator ili nešto slično, otrči do obližnje radnje po to.

 


letovanje 35. Kofer koji je pukao. Koliko god se trudile da smanjimo broj stvari koje želimo da ponesemo, čini se da nam je sve preko potrebno... Ili će sigurno nekad zatrebati... Možda... Kofer je prepun stvari a ako nije pukao dok smo kretale na odmor, to se može desiti kada se pakujemo pred povratak. Tada ne možemo toliko dobro da složimo stvari, imamo onih prljavih koje su zgužvane po raznim kesama, možda smo nešto još kupile...

Rešenje: Pre polaska na put imaj u vidu da ćeš pri povratku imati još manje mesta u koferu, zato ne preteruj. Svakako, ako znaš da će ti zatrebati mesta, makar ponesi još jednu praznu rezervnu torbu u koju ćeš moći da spakuješ sve stvari koje ne mogu da stanu.

 


6. Odeća koja se pocepala, uflekala, izgužvala, obuća koja se pokidala. Stižeš na odredište, krećeš da se spremaš za večeru i šetnju posle i shvataš da te je zadesilo nešto od navedenog.

Rešenje: Izgužvane stvari ispleglaj mini peglom koju si nabavila pre putovanja. Uflekanu odeću možeš ručno oprati u lavabou ili kadi, makar sa nekim gelom za tuširanje ako nemaš malo deterdženta. Za slučaj da ti se odeća pocepa, ponesi iglu i konac. Uvek nosi rezervni par obuće koji možeš nositi i preko dana i uveče i koji se slaže sa svim što nosiš.

 

Ako ti se desi bilo šta od ovoga, nemoj da paničiš, nerviraš se i ubeđuješ sebe kako je sve propalo, kako nema spasa i kako ti je odmor potpuno uništen. Sve se može rešiti, opusti se...

Sonja Stegnjaić

Čekamo da Sonja Stegnjaić napiše nešto o sebi. :)
Prate: 7
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
1
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
0
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

I miris i ukus putovanja

I miris i ukus putovanja

Dileme nema: bićemo zajedno i van kuće, bez obzira na koliko se dalek put otisnuli. Grand kafa Gold se ...
Najlepše plaže na Kubi

Najlepše plaže na Kubi

Kuba je ujedno i arhipelag i država u kojoj možete uživati u bogatoj kulturi, ukusima koktela, ruma i tobaka. Ona je ...
Razočaravajuće turističke atrakcije

Razočaravajuće turističke atrakcije

Često čujemo iskustva ljudi koji su videli čuvene turističke atrakcije i pritom se razočarali, jer ...
NOKIA
Kreativni WebShop
plava
Cena : 1500,oo
ANKETA
  • Ne i neću nikada
  • Ne, ali bih volela
  • Da, ali samo jednom
  • Nemam koga da varam
  • Da, redovno

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 26°c
min 6°c

Bicikl

Roleri