Postovala: Nataša Ilić
14
Jan
2014

Zemlje koje je najbolje zaobići u 2014. godini!

Pregledano: 3117 puta

Vilijam D. Čelmers, pisac, filantrop i profesionalni putnik, objavio je listu zemalja u koje ne treba da putujete u 2014. godini

Planirate da putujete ove godine? Ove zemlje bi bilo najbolje da zaobiđete.

Mauritanija

mauritanija
Ovo je jedina robovlasnička zemlja na svetu. Da, dobro ste pročitali, tamo još postoje robovi! "Uz to, postoji i pesak, neprijatni nomadi, minska polja, islamske militantne grupe, Adrar, "crvena zona" i napadi na strance. Sem ovoga, sve drugo je divno!", piše Čelmers.

Saudijska Arabija

saudijska arabija
U ovoj zemlji turisti nisu poželjni i gotovo niko ne može da uđe kao turista. Prema pisanju poznatog putopisca, imaju vrlo restriktivnu politiku po pitanju starnaca, što je šteta jer je reč o zemlji sa bogatim nasleđem koje bi bilo zanimljivo videti. Kralj Abdul Aziz bin Saud jednom je izjavio da će njegova zemlja preživeti jedino ako u nju ne uđu stranci. "Pametnom dosta. Žao nam je što ćemo propustiti ubitačnu vožnju putevima i seksualno zlostavljanje", navodi Čelmers.

Rusija

rusija
Iako je reč o lepoj zemlji, ipak nije zabavna za turiste. Zašto? Postoji mnogo razloga. Na primer, paranoična opsednutost sigurnošću, besmislena birokratija, skupe vize, nedostatak higijenskih sredstava, loša hrana, loša usluga… "Uz sve to, nema ni dobrih zabava jer Rusija ima antihomoseksualne zakone. Čak ni Gandalfa ne puštaju u zemlju. Da, da", objašnjava putopisac.

Turkmenistan

turkmenistan
U ovoj zemlji glavnu vlast ima policija, pa nije ni čudno što imaju najneverovatnije kriterijume za dobijanje vize na svetu. U toj zemlji nije dobro upuštati se u političke rasprave, a nije dozvoljeno da se ide ulicom sa ženom. Najbolje je da se ni ne odlazi!

Venecuela

venecuela
Ovo je divna zemlja i tužno je što politička smena nije donela bolje promene za turiste. Nesigurnost se oseti na svakom koraku, ubistva su uobičajena pojava, baš kao i otmice i krađe automobila. Dakle, ovu zemlju je najbolje zaobići.

Nigerija

nigerija
Nigerija, piše Čelmers, kao da je ispala iz jednog od Danteovih krugova pakla. Prenabudžena, prepuna korupcije, nenormalan saobraćaj, nasilje… Lista loših stvari je stvarno dugačka. Za turiste je najgore to što za sve što požele – od manjih od većih stvari – moraju da plate mito.

Ostrva Galapagos

ostrvo galapagos
Ovde je problem velika posećenost. Sve ono što je nekada bilo lepo, sada je uništio masovni turizam. Nema više one netaknute lepote. "Definitivno bi trebalo da ograniče broj posetilaca", savetuje putopisac.

Nataša Ilić

Ženama je potreban samo mali znak, nagoveštaj, jedan mig, nevidljivi detalj, sitan povod, a zatim sve same rade: vole, pate, nadaju se, maštaju i plaču.
Prate: 5
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
4
Nasmejano
3
Ljuto
1
Tužno
5
Srećno
1
Bolje
1
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Jubilej, 90 godina: „Fantastom“ još samo legende kasom jure

Jubilej, 90 godina: „Fantastom“ još samo legende kasom jure

Tako je jednom davno, pre više od 90 godina, živeo veleposednik Bogdan Dunđerski koji je, eto, ...
Mesta za dušu i telo

Mesta za dušu i telo

Nema onog ko ne voli da putuje i ko ne voli da obilazi lepa i zanimljiva mesta. Ali ...
Evo kako se jedno afričko pleme odnosi prema nekome ko pogreši!

Evo kako se jedno afričko pleme odnosi prema nekome ko pogreši!

Naime, ukoliko se desi da neko od pripadnika plemena učini nešto pogrešno i loše, oni ne osuđuju ...
PERTINI
0,oo
prava cena : 0,oo
Kreativni WebShop
100% UNIKAT
Cena : 250,oo
ANKETA
  • Nijednu, vjerujem u zdravu prehranu
  • Samo jednu i shvatila sam da to nije za mene
  • Manje od 5
  • 5-10 otprilike
  • Bilo ih je toliko da ne znam ni broj

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 28°c
min 15°c

Roleri

Bicikl