24
Jul
2011

Na čemu ne treba štedeti

Pregledano: 3545 puta

Na nekim stvarima ipak ne treba štedeti jer doprinose kvalitetu naše svakodnevnice.

Mnogi od nas se svakodnevno trude da svaki teško zarađeni dinar sačuvaju u novčaniku koliko god mogu. Koristimo sve pogodnosti koje nam se nađu u vidokrugu, od raznih sniženja, akcija do kupona za popuste od svega par procenata. Ipak, na nekim stvarima ne treba štedeti jer njihov kvalitet doprinosi kvalitetu naše svakodnevnice. Evo na čemu ne treba štedeti:

 

1. Kvalitetna hrana. Ovo nikako ne znači da treba svaki dan da jedete losos i kavijar, nego znači da pažljivo birate hranu. Umesto voća i povrća u supermarketima, otiđite na obližnju pijacu gde se sve više nudi organski uzgajana hrana. Umesto da deci svakodnevno kupujete razne čokoladice, grickalice i slično, bolje kupite suvo voće ili džemove koji su napravljeni po receptima bez raznih aditiva, veštačkih boja i slično. Za ovako potrošenim koji dinarom više ne treba da žalite, jer je to investicija u Vaše zdravlje i zdravlje Vaše porodice.

 

2. Kvalitetna obuća. Umesto da kupujete jeftinu obuću koja se pokida nakon mesec dana nošenja, odvojite malo više novaca i kupite jedan par kvalitetne obuće. Ako zbrojite koliko ste zapravo para dali na onu nekvalitetnu, kupujući je često jer posle kratkog vremena više nije nosiva, shvatićete da je bolje imati jedan ali dobar par. Naravno, najbolje bi bilo da uložite na obuću koju ćete moći da nosite svakodnevno, koja će Vam višestruko koristiti, koja će moći da se nosi uz više kombinacija i koja ne propušta vodu. Kada svaki dan budete koračali u udobnoj obući, biće Vam lakše da obavljate svakodnevne obaveze i nećete imati problema sa stopalima i kičmom.

 

na cemu ne treba stedeti3. Kvalitetan krevet i jastuk. Ovo je takođe investicija u Vaše zdravlje. Dobar san je osnova svega. Kada ste umorni postajete mrzovoljni i neefikasni. Sem toga, nedostatak sna može ostaviti i dugotrajnije posledice na zdravlje, a svakodnevno spavanje na lošem krevetu može dovesti i do krivljenja kičme, što opet može imati razne negativne posledice i na čitav organizam.

 

4. Obrazovanje. Bilo da se radi o Vašem obrazovanju ili obrazovanju Vaše dece, svaki dinar se isplati. Jedino radom na sebi možete postići velike uspehe. Ako ste već završili fakultet i zaposlili se, nemojte ni tu stajati. Uvek možete naučiti još nešto što će Vam pomoći da napredujete. Razne diplome iz kompjuterskih kurseva, kurseva stranih jezika, čak i nekih zanata će Vam značiti kako u karijeri, tako i u ličnom životu u smislu da ćete biti zadovoljniji sobom, ispunjeniji.

 

Nemojte štedeti na onome što zaista doprinosi kvalitetu Vašeg zdravlja i svakodnevnice. Štedite na onim stvarima koje Vam nisu neophodne i koje možete zameniti sa onim jeftinijim, jer je njihov „efekat“ i korist ista.

Sonja Stegnjaić

Čekamo da Sonja Stegnjaić napiše nešto o sebi. :)
Prate: 7
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
3
Nasmejano
0
Ljuto
2
Tužno
0
Srećno
1
Bolje
2
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Evo kako da poboljšate svoje finansije u 2014. godini (3. deo)

Evo kako da poboljšate svoje finansije u 2014. godini (3. deo)

Pronađite ljubav u novcu Prema novcu treba se odnositi sa emocijama. Autor knjige „Novac: ...
Na čemu ne treba štedeti

Na čemu ne treba štedeti

Mnogi od nas se svakodnevno trude da svaki teško zarađeni dinar sačuvaju u novčaniku koliko ...
Mali saveti za bračne finansije

Mali saveti za bračne finansije

Nije novost da je novac jedan od glavnih uzroka svađa, pa čak i razvoda. Prema istraživanju koje je ...
DELL
Kreativni WebShop
plava
Cena : 1500,oo
ANKETA
  • Espreso
  • Koka-kolu
  • Nes/Ajs kafu
  • Bilo koji negazirani sok
  • Kiselu vodu

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 26°c
min 6°c

Bicikl

Roleri