Postovala: Milica Zorić
06
Apr
2011

Period Manjka Svesti iliti PMS

Pregledano: 1677 puta

PMS

Jesmo! Lude! I čik nek’ se nadje neki muški neverni Toma ovih dana da me ubedjuje kako je sve to zavera modernog doba, posledica emancipacije i izgovor  žena  da jednom mesečno daju sebi oduška napadom ludila. Trebalo bi ga usvojiti  kao olakšavajuću okolnost na sudu…  posebno u slučajevima fizičkog napada na partnera. ”Optužena se oslobadja krivice za nanošenje težih telesnih povreda zbog privremene neuračunjivosti  izazvane PMS-om. Optužnica se odbacuje uz odgovarajuću hormonsku terapiju.” Pa nego…   Čik nek’ mi samo kaže kako nase babe nisu znale da postoji pa ga nisu ni imale … jao, samo nek’ mi kaže…  Ionako je boks vreća bila zauzeta juče u teretani.
 

Ovog mog pisakanja ne bi ni bilo da nema muškaraca. Mi bismo normalno živele sa našim povremenim Promenama Mentalnog  Stanja. Njušile bi na daljinu jedna kod druge kad su došli ti dani i izbegavale se. Zarad sveopšte bezbednosti. E ali tu su ONI…  I, Bože mili, najveći problem je što ONI ne mogu da ga razumeju. Kao da je nama jasno šta je toliko zanimljivo u neumornom praćenju 11 čovečuljaka koji besciljno vijaju loptu po travnatoj pozadini. Ali kao da nas neko nešto pita… I kao da je njima fudbal manje fascinantan zbog toga šta mi mislimo. Ali od epohalne važnosti je da oni razumeju naš PMS. Kao da će se naši hormoni vratiti u normalu samo  jer su dobili njihovo priznanje postojanja.
 
 
Lude smo…  jesmo! I da, mi smo ga izmislile! Ako će njima biti lakše. Negde sam pročitala da je u Americi i proglašen za mentalno oboljenje. Tipujem da su istraživački tim činili samo muškarci.
 

Jer naravno ceo svet se vrti oko njih. Pa i PMS. Naš PMS. Naučnici su dokazali da žene u lezbejskim vezama neuporedivo lakše podnose simptome PMS-a. Možda su ONI ipak u pravu. Neosporno je da su so na ranu za naše stanje. I neće ga nikad razumeti. Ni ne moraju. I to ne kažem samo zato što sam u PMS-u!

Milica Zorić

Čekamo da Milica Zorić napiše nešto o sebi. :)
Prate: 5
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
1
Nasmejano
1
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
0
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Zemlje koje je najbolje zaobići u 2014. godini!

Zemlje koje je najbolje zaobići u 2014. godini!

Planirate da putujete ove godine? Ove zemlje bi bilo najbolje da zaobiđete. ...
Tražite posao? Evo šta treba da izbegavate!

Tražite posao? Evo šta treba da izbegavate!

Ulaganje malo vremena U potrazi za poslom ključna reč je ...
Šta treba pitati na razgovoru za posao?

Šta treba pitati na razgovoru za posao?

U ovim teškim i neizvesnim vremenima, kada posle dugo vremena dobijete pozv na razgovor za posao, ...
HP
Kreativni WebShop
plava
Cena : 1500,oo
ANKETA
  • Fensi
  • Sportski
  • I jedno i drugo
  • Ni jedno, imam neki svoj stil
  • Zavisi od situacije

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 35°c
min 19°c

Roleri

Bicikl