Postovala: Ona portal
28
Nov
2010

10 koraka do uspešnog biznisa

Pregledano: 2394 puta

Niko ne želi da mu sopstveni biznis propadne, ali perspektiva je nešto što svaka poslovna žena mora razmotriti. Srećom, postoje koraci koje možete preduzeti kako bi osigurali vaš uspeh. Ovi koraci su jednostavni za pratiti i pomoći će Vam da ostvarite uspeh u svom privatnom biznisu.

 

1. Planirajte unapred. Nađite vremena da napravite planove za svaki eventualni problem koja se može pojaviti. Od prirodnih katastrofa do neočekivanih finansijskih problema, treba da imate plan kome možete lako pristupiti ako dođu teška vremena.


2. Stavite novac na stranu. Nemojte početi Vaše poslovanje sa iluzijom uspeha preko noći. Trebaće Vam sredstva za poslovanje, dok Vaš biznis ne poraste i postane profitabilan. Stavite nešto novca na stranu koji možete koristiti kad zatreba.3. Organizujte svoje vreme. Biti odgovoran vlasnik preduzeća znači upravljati mudro svojim vremenom. U početku ćete morati da potrošite mnogo vremena dok Vaši planovi ne postanu vizija stvarnosti.4. Organizujte svoj prostor. Ne možete da vodite biznis efikasno ako gubite vreme u potrazi za važnim računom koji se nalazi negde u hrpi papira. Nađite malo vremena da organizuje svoju kancelariju i proverite da li možete efikasno da funkcioniše.


5. Ostanite fokusirani. Porodične obaveze, poslovi, TV i toplina sopstvenog kreveta mogu da skrenu pažnju sa posla. Otklonite onoliko smetnji koliko god možete i ostanite fokusirani na posao koji radite.6. Naučite poreske zakone, pre nego što bude prekasno. Nemojte čekati da istražite zakone o porezu koji će uticati na Vaš novi biznis. Naučite zakone sada, da bi biti spremni kad dođe vreme za porez.7. Oglasite se. Ne možete priuštiti sebi da čekate svoje klijente da dođu do Vas - morate izaći i dobiti ih. Oglašavanje je investicija, a trenutno trošenje novca na tržištu reklama radi promocije sopstvenog biznisa, može biti efikasno i isplativo na duže staze.


8. Nabavite odgovarajuću opremu. Ako npr. morate da idete do najbližeg mesta sa kog možete da pošaljete faks, vreme je za kupovinu opreme koja Vam treba da biste pravilno vodili Vaš posao. To je dodatni trošak, ali je neophodan.9. Osigurajte vašu imovinu. Nemojte čekati da prirodne katastrofe unište ceo Vaš inventar, vreme je da osigurate imovinu. Ne postoje gubici koji se mogu izbeći ako se osigurate, ali Vam mogu značajno olakšati ako dođe do problema. Pažljivo izaberite osiguravajuću kuću za Vaše preduzeće.10. Nemojte se obeshrabriti. Uspeh ne dolazi preko noći. To će zahtevati posvećenost, naporan rad i puno dodatnih napora. Mnogi vlasnici odustaju kada sve što je potrebno nisu uradili u određenom roku, i obično je potrebno da se strpe još nekoliko meseci. Ovo je Vaš san, činite sve što možete da ga oživite.

Ona portal

Čekamo da Ona portal napiše nešto o sebi. :)
Prate: 7
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
0
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
0
Bolje
1
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Da li si osigurala stan? Osiguranje stana

Da li si osigurala stan? Osiguranje stana

Poslednjih godina premije proizvoda osiguranja prilagođene su građanima koji su pod uticajem ekonomskih faktora ...
Kako da smuvate kolegu?

Kako da smuvate kolegu?

U poslovnom svetu često se dešava da se zbog nedostatka vremena “baca ...
Greške prilikom ulepšavanja koje vas mogu koštati radnog mesta

Greške prilikom ulepšavanja koje vas mogu koštati radnog mesta

Verovale ili ne svojim navikama kad je lepota u pitanju možete same sebi da otežate put do ...
SAMSUNG
2101,oo
prava cena : 2521.2,oo
Kreativni WebShop
Ručno radjena ogrlica, unikat, bizuterija
Cena : 400,oo
ANKETA
  • Grčka
  • Crna Gora
  • Turska
  • Lavor i kada
  • Neka od egzotičnih destinacija(i svi vas mrzimo zbog toga)

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 28°c
min 15°c

Roleri

Bicikl