Postovala: Milica Zorić
21
Apr
2011

Cisco F_email - besplatna prekvalifikacija nezaposlenih žena i ovog proleća

Pregledano: 3129 puta

prekvalifikacija obrazovanih žena

Beograd, 20. april 2011. – Kompanije Cisco Srbija i Cisco Networking Akademija Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu  najavile su danas prijave za četvrtu generaciju polaznika  Cisco F_email projekta, koji je specijalno namenjen za prekfalifikaciju nezaposlenih žena.

 

Sve pripadnice lepšeg pola, koje su fakultetski obrazovane, poseduju znanje rada na računaru i poznaju dobro engleski jezik, imaće mogućnost da, u okviru ovog besplatnog programa, pohađaju treninge iz dve oblasti.
Prvi je Soft Skillstrening i obuhvata veštine kao što su poslovna komunikacija, pisanje biografije, simulacija intervjua za posao i web marketing. Pored Soft skills treninga, učesnice će pohađati i CCNA (Cisco Certified Network Associate) obuku iz oblasti informacionih tehnologija – u okviru Discovery kursa, kroz koji će polaznice steći teorijska i praktična znanja potrebna za dizajn, konfiguraciju i održavanje računarskih mreža, što je ujedno i priprema za polaganje ispita za dobijanje CCNA međunarodno priznatog sertifikata.


 
“Izuzetno nam je zadovoljstvo da i ove godine ponudimo mogućnost prekvalifikacije ili dodatne edukacije za žene koje nisu uspele da nađu posao u svojoj struci,” izjavio je Goran Obradović, generalni direktor Cisco Srbija. ”Verujem da će sve učesnice ubrzo nakon ovih treninga, imati sreće i uspeha da kao prethodne koleginice brzo nađu posao i budu zadovoljne onim što rade.”

 


  Cisco F_email projekat je pokrenut još u martu 2007. godine, sa namerom da nezaposlenim ženama ponudi mogućnost profesionalne preorijentacije  uz pomoć besplatnog Cisco CCNA kursa i soft skills treninga. Osnovni cilj ovog projekta je u skladu sa dugoročnom strategijom kompanije Cisco® da kontinuirano ulaže u obrazovanje žena i povećanje broja zaposlenih žena u oblasti nauke i informacionih tehnologija. Neke od polaznica F_email projekta sada rade u kompanijama kao što su Saga, SBB, IBM, Telefonija, RRC i drugim, a impozantan podatak je da je u svim generacijama F_email projekta 60% polaznica našlo zaposlenje još u toku obuke.

 

 
Ova institucija podučava studente kako da projektuju, izgrade, i zaštite računarske mreže, kao i da reše određene probleme sa mrežom, a sve to sa ciljem da povećaju šanse za ostvarivanje karijere i pristupa ekonomskim mogućnostima. Studenti koji prođu ovaj program često se usmere ka sigurnijim mogućnostima za karijeru, učestvuju u programu kontinuiranog usavršavanja i na kraju dobijaju sertifikate koji su priznati u celom svetu. Cisco Networking Akademija sadrži niz dinamičnih, multimedijalnih obrazovnih programa koji studentima pružaju znanje o novim tehnologijama. 


 Bitne statistike Networking Akademije:
-       1 milion studenata u prolećnom semestru ove godine
-       Više od četiri miliona studenata koji su do sada prošli program NetAkademije
-       10,000 Networking akademaca koji rade u 165 zemalja
-       1 milion testova mesečno
-       100 miliona testova urađenih do danas
-       Preko 200.000 Facebook fanova, i taj broj i dalje raste

 


O Cisco Networking Akademiji Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu


U Srbiji, prva Networking Akademija je osnovana u RCUB-u (Računarski centar Univerziteta u Beogradu) 2002. godine. Danas u Srbiji postoji 9 Cisco Networking akademija, sa oko 1600  studenata od osnivanja, od toga 19% su pripadnice ženskog pola. Trenutno u akademijama u Srbiji radi  40 instruktora, od čega su 17% žene.

 

Cisco Networking akademija Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu je deo Internet Training Center Initiative (ITCI) Međunarodne telekomunikacione unije (ITU), u okviru koje je u više od trideset zemalja osnovan po jedan reprezentativni centar sa zadatkom obrazovanja slušalaca različitih profila u širokoj oblasti Internet tehnologija. Ulažući sopstvena sredstva, uz pomoć Ministarstva nauke Srbije, Ministarstva prosvete Srbije i niza drugih sponzora, ETF u Beogradu je formirao inovacioni i edukacioni centar sa više različitih organizacionih jedinica, od kojih je jedna i Cisco Networking akademija. Nastava Cisco Networking akademija se odvija u posebnoj učionici, koja je opremljena Cisco profesionalnom mrežnom opremom za demonstracije, obuku i trening slušalaca. Informacije o Cisco Networking akademiji možete naći na adresi cisco.akademija.etf.rs .


 
 Kursevi će se održavati dva do tri puta nedeljno u prostorijama CiscoNetworking Akademije na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu, od 16. Maja 2011. godine i trajaće osam meseci, sa predviđenom letnjom pauzom.
Prijavljivanje za učešće u programu će biti od  20. aprila do 4. maja 2011. godine. Sve zainteresovane više informacija mogu pronaći na  http://ec.etf.rs/cisco/femail .

Milica Zorić

Čekamo da Milica Zorić napiše nešto o sebi. :)
Prate: 5
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
0
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
0
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Koketirajte na poslu

Koketirajte na poslu

U poslovnim razgovorima, žene bi trebalo da budu “vesele” a ne ...
Najbolji poslovi za žene u ovoj godini

Najbolji poslovi za žene u ovoj godini

Prema jednom istraživanju iz 2012. godine, koje je sprovela američka Kancelarija za statistiku, 58 odsto radno ...
Možda to ipak nije posao za vas?

Možda to ipak nije posao za vas?

Više od pola dana provodite na ...
HP
Kreativni WebShop
Ručno radjena narukvica, unikat, bizuterija
Cena : 200,oo
ANKETA
  • Nijednu, vjerujem u zdravu prehranu
  • Samo jednu i shvatila sam da to nije za mene
  • Manje od 5
  • 5-10 otprilike
  • Bilo ih je toliko da ne znam ni broj

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 11°c
min 3°c

Bicikl

Roleri