Postovala: Milica Zorić
21
Apr
2011

Cisco F_email - besplatna prekvalifikacija nezaposlenih žena i ovog proleća

Pregledano: 3209 puta

prekvalifikacija obrazovanih žena

Beograd, 20. april 2011. – Kompanije Cisco Srbija i Cisco Networking Akademija Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu  najavile su danas prijave za četvrtu generaciju polaznika  Cisco F_email projekta, koji je specijalno namenjen za prekfalifikaciju nezaposlenih žena.

 

Sve pripadnice lepšeg pola, koje su fakultetski obrazovane, poseduju znanje rada na računaru i poznaju dobro engleski jezik, imaće mogućnost da, u okviru ovog besplatnog programa, pohađaju treninge iz dve oblasti.
Prvi je Soft Skillstrening i obuhvata veštine kao što su poslovna komunikacija, pisanje biografije, simulacija intervjua za posao i web marketing. Pored Soft skills treninga, učesnice će pohađati i CCNA (Cisco Certified Network Associate) obuku iz oblasti informacionih tehnologija – u okviru Discovery kursa, kroz koji će polaznice steći teorijska i praktična znanja potrebna za dizajn, konfiguraciju i održavanje računarskih mreža, što je ujedno i priprema za polaganje ispita za dobijanje CCNA međunarodno priznatog sertifikata.


 
“Izuzetno nam je zadovoljstvo da i ove godine ponudimo mogućnost prekvalifikacije ili dodatne edukacije za žene koje nisu uspele da nađu posao u svojoj struci,” izjavio je Goran Obradović, generalni direktor Cisco Srbija. ”Verujem da će sve učesnice ubrzo nakon ovih treninga, imati sreće i uspeha da kao prethodne koleginice brzo nađu posao i budu zadovoljne onim što rade.”

 


  Cisco F_email projekat je pokrenut još u martu 2007. godine, sa namerom da nezaposlenim ženama ponudi mogućnost profesionalne preorijentacije  uz pomoć besplatnog Cisco CCNA kursa i soft skills treninga. Osnovni cilj ovog projekta je u skladu sa dugoročnom strategijom kompanije Cisco® da kontinuirano ulaže u obrazovanje žena i povećanje broja zaposlenih žena u oblasti nauke i informacionih tehnologija. Neke od polaznica F_email projekta sada rade u kompanijama kao što su Saga, SBB, IBM, Telefonija, RRC i drugim, a impozantan podatak je da je u svim generacijama F_email projekta 60% polaznica našlo zaposlenje još u toku obuke.

 

 
Ova institucija podučava studente kako da projektuju, izgrade, i zaštite računarske mreže, kao i da reše određene probleme sa mrežom, a sve to sa ciljem da povećaju šanse za ostvarivanje karijere i pristupa ekonomskim mogućnostima. Studenti koji prođu ovaj program često se usmere ka sigurnijim mogućnostima za karijeru, učestvuju u programu kontinuiranog usavršavanja i na kraju dobijaju sertifikate koji su priznati u celom svetu. Cisco Networking Akademija sadrži niz dinamičnih, multimedijalnih obrazovnih programa koji studentima pružaju znanje o novim tehnologijama. 


 Bitne statistike Networking Akademije:
-       1 milion studenata u prolećnom semestru ove godine
-       Više od četiri miliona studenata koji su do sada prošli program NetAkademije
-       10,000 Networking akademaca koji rade u 165 zemalja
-       1 milion testova mesečno
-       100 miliona testova urađenih do danas
-       Preko 200.000 Facebook fanova, i taj broj i dalje raste

 


O Cisco Networking Akademiji Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu


U Srbiji, prva Networking Akademija je osnovana u RCUB-u (Računarski centar Univerziteta u Beogradu) 2002. godine. Danas u Srbiji postoji 9 Cisco Networking akademija, sa oko 1600  studenata od osnivanja, od toga 19% su pripadnice ženskog pola. Trenutno u akademijama u Srbiji radi  40 instruktora, od čega su 17% žene.

 

Cisco Networking akademija Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu je deo Internet Training Center Initiative (ITCI) Međunarodne telekomunikacione unije (ITU), u okviru koje je u više od trideset zemalja osnovan po jedan reprezentativni centar sa zadatkom obrazovanja slušalaca različitih profila u širokoj oblasti Internet tehnologija. Ulažući sopstvena sredstva, uz pomoć Ministarstva nauke Srbije, Ministarstva prosvete Srbije i niza drugih sponzora, ETF u Beogradu je formirao inovacioni i edukacioni centar sa više različitih organizacionih jedinica, od kojih je jedna i Cisco Networking akademija. Nastava Cisco Networking akademija se odvija u posebnoj učionici, koja je opremljena Cisco profesionalnom mrežnom opremom za demonstracije, obuku i trening slušalaca. Informacije o Cisco Networking akademiji možete naći na adresi cisco.akademija.etf.rs .


 
 Kursevi će se održavati dva do tri puta nedeljno u prostorijama CiscoNetworking Akademije na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu, od 16. Maja 2011. godine i trajaće osam meseci, sa predviđenom letnjom pauzom.
Prijavljivanje za učešće u programu će biti od  20. aprila do 4. maja 2011. godine. Sve zainteresovane više informacija mogu pronaći na  http://ec.etf.rs/cisco/femail .

Milica Zorić

Čekamo da Milica Zorić napiše nešto o sebi. :)
Prate: 5
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
0
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
0
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Kolege sa kojima ne treba da delite postelju

Kolege sa kojima ne treba da delite postelju

S obzirom da većina nas provodi veći deo dana na poslu, nije ništa čudno ako se dese ...
Društvene mreže - vaš saveznik u dobijanju posla!

Društvene mreže - vaš saveznik u dobijanju posla!

Ovde je reč o već poznatoj činjenici: potencijalni poslodavac će vas "proveriti" preko Gugla, pre ...
Pozitivno razmišljanje i posao

Pozitivno razmišljanje i posao

U današnje vreme je lakše svet i život posmatrati sa negativne tačke. Smatramo da mnogi ...
WEG
0,oo
prava cena : 0,oo
Kreativni WebShop
Ručno radjena ogrlica, unikat, bizuterija
Cena : 400,oo
ANKETA
  • Može ali jako retko
  • Nema šanse, potpisujem
  • Može, sve zavisi od partnera
  • Naravno da može, ako oboje to žele zašto ne bi opstala
  • Ne znam, nisam imala takva iskustva

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 28°c
min 12°c

Roleri

Bicikl