Postovala: Nataša Ilić
25
Sep
2012

Kako da smuvate kolegu?

Pregledano: 4256 puta

Ovoga puta vam ne držimo predavnja, već vas hrabrimo kako da to što želite i učinite!

U poslovnom svetu često se dešava da se zbog nedostatka vremena “baca oko“ na onog najbližeg - kolegu. Verovatno i među vama ima onih žena koje to rade. Ovoga puta vam nećemo držati lekcije koliko je to pametno, već ćemo pokušati da vam olakšamo prvi korak.

Neobavezan ručak


Poziv na ručak znači izlazak, a to znači pritisak i očekivanja, a to dalje znači stres i odustajanje od cele priče. Radno mesto je idealno za neobavezan ručak. Naručite nešto za sebe, i pitajte ga da li želi isto. Možete i same da naručite mnogo, ono što realno ne možete da pojedete, a onda da ga pitajte da li želi da sa vama da podeli obrok. Sigurni smo da ni jedan muškarac neće odbiti besplatnu hranu, pogotovo ako je nudi žena.
kancelarijska romansa
Piće posle posla

Umesto da odete svako svojoj kući posle posla, ostanite pola sata duže na druženju sa kolegama. Malo pića, malo kancelarijskog trača i sutradan ćete imati mnogo zajedničkih tema za razgovor.

Pravite se da vam treba pomoć

Naravno da se dobro snalazite sa kopir mašinom, ali on to ne mora da zna. Napravite same neki problem, a zatim mu u poverenju javite da  e možete same da ga rešite. Nekoliko problema koje je on rešio napraviće od njegovog ega džina, pa će se osećati kao heroj na random mestu. Naravno, heroje treba častiti pićem, pa vam je otvoren put za odličan start.

Slučajni mejl

Pošaljite mu mejl koji uopšte nije bio namenjen njemu. U mejlu spomenite svoj plan za vikend, a ako ubacite neki događaj za koje znate da će mu se svideti, velike su šanse da će se zainteresovati. Ako odgovori i počnete da se dopisujete, znači da se upecao.

Direktan pristup


Sa ovim treba biti oprezan, jer ako ga pozovete na izlazak a on vas odbije, onda ćete se svaki dan suočavati sa svojom, uslovno rečeno, sramotom. Ako ga zovete na izlazak, neka to bude sa nekim razlog koji ne podrazumeva fizičku privlačnost. Nabavite karte za utakmicu i recite mu da vam je drugarica otkazala viđanje u poslednjem momentu. Obavezno imajte i plan B, pa ako vas odbije, glumite da vam je svejedno i pozovite nekog drugog.

Izvor: Index Rouge

Nataša Ilić

Ženama je potreban samo mali znak, nagoveštaj, jedan mig, nevidljivi detalj, sitan povod, a zatim sve same rade: vole, pate, nadaju se, maštaju i plaču.
Prate: 5
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
3
Nasmejano
3
Ljuto
0
Tužno
1
Srećno
3
Bolje
3
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

10 koraka do uspešnog biznisa

10 koraka do uspešnog biznisa

Niko ne želi da mu sopstveni biznis propadne, ali perspektiva je nešto ...
Uspeh i zdravlje

Uspeh i zdravlje

Istraživanja su pokazala da žene više pate od psiholoških posledica ...
Društvene mreže - vaš saveznik u dobijanju posla!

Društvene mreže - vaš saveznik u dobijanju posla!

Ovde je reč o već poznatoj činjenici: potencijalni poslodavac će vas "proveriti" preko Gugla, pre ...
NOKIA
1978,oo
prava cena : 2373.6,oo
Kreativni WebShop
Ručno radjena narukvica, unikat, bizuterija
Cena : 200,oo
ANKETA
  • Nijednu, vjerujem u zdravu prehranu
  • Samo jednu i shvatila sam da to nije za mene
  • Manje od 5
  • 5-10 otprilike
  • Bilo ih je toliko da ne znam ni broj

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 30°c
min 14°c

Bicikl

Roleri