Postovala: Nataša Ilić
11
Feb
2013

Lepe žene nisu poželjne na radnom mestu!

Pregledano: 4568 puta

Da li ste znale da su mnoga istraživanja pokazala da atraktivne žene teže dolaze do posla od onih koje su manje privlačne?

I to ne zbog uvreženog mišljenja da su glupe, već zbog ljubomore drugih žena. Toliko o tome kako vam izgled može "pomoći" pri zapošljavanju. udvaranje koleginici

S druge strane, kada je reč o muškarcima, veću šansu za zaposlenje imaju atraktivni muškarci. Ali, pre bilo kog atraktivnog muškarca, prednost će imati atraktivna žena. Ali, problem je u tome što su istraživanja pokazala da u HR (human resources) odeljenjima  u čak 96 odsto slučajeva odlučuju žene, koje imaju u proseku 29 godina i slobodne su. Rame uz rame sa njima su i mlade mame, koje se pri povratku sa porodiljskog bolovanja osećaju neprivlačno i ugroženo zbog mlađih i atraktivnijih koleginica. Dakle, slobodne ili zauzete - nije toliko bitno. Bitno je da su žene.

Pa ako ste dosad mislile da se atraktivne žene na poslu suočavaju samo sa groznim startovima muških kolega i da uopšteno lakše prolaze u životu, ovo je dokaz da nije tako. Spomenuto istraživanje pokazalo je i da atraktivne žene ne bi trebalo da šalju svoje fotografije uz molbe za posao, jer im se tako smanjuju šanse da uopšte budu pozvane na razgovor, što je istovremeno i smešno i žalosno.

privlacenje paznjeI nije reč samo o diskriminaciji lepote, već o tome da se ona može odraziti i na nejednakost u platama. I upravo vas na to upozoravamo. S jedne strane, možete prihvatiti pravila njihove igre i tako se osećati povređeno ili se možete izboriti za ono šta zaslužujete. Na kraju krajeva, ljubomornim  ženama napokon treba pokazati da nemaju nikakvo pravo da "kažnjavaju" nekog zbog sopstevnog nezadovoljstva, da se igraju sa tuđom egzistencijom Treba ih upoznati sa zanimljivom činjenicom da žene koje one smatraju za konkurenciju ne zanima njihov život, a posebno ih ne zanimaju njihovi muškarci. Sve to one, lepše i zgodnije, već imaju u boljem izdanju. Ono što im treba je posao, a za to su se i prijavile.

 

Izvor: index rouge

Nataša Ilić

Ženama je potreban samo mali znak, nagoveštaj, jedan mig, nevidljivi detalj, sitan povod, a zatim sve same rade: vole, pate, nadaju se, maštaju i plaču.
Prate: 5
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
2
Nasmejano
1
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
1
Bolje
1
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Život bez konflikata

Život bez konflikata

Stabilni odnosi i veze sa drugim ljudima su dobri za mentalno i psihičko zdravlje. ...
Kako da pregovarate o zaradi kad dobijete poslovnu ponudu

Kako da pregovarate o zaradi kad dobijete poslovnu ponudu

Imate dobru biografiju i zadovoljni ste kako je prošao intervju, i sada je novi posao skoro ...
SAMSUNG
Kreativni WebShop
Ručno radjena narukvica, unikat, bizuterija
Cena : 200,oo
ANKETA
  • Odmorite kod kuće
  • Provedete bilo kako sa voljenom osobom
  • Izađete u provod
  • Popijete kaficu sa prijateljima
  • Leškarite satima u kadi

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 15°c
min 6°c

Roleri

Bicikl