Postovala: Nataša Ilić
11
Feb
2013

Lepe žene nisu poželjne na radnom mestu!

Pregledano: 4930 puta

Da li ste znale da su mnoga istraživanja pokazala da atraktivne žene teže dolaze do posla od onih koje su manje privlačne?

I to ne zbog uvreženog mišljenja da su glupe, već zbog ljubomore drugih žena. Toliko o tome kako vam izgled može "pomoći" pri zapošljavanju. udvaranje koleginici

S druge strane, kada je reč o muškarcima, veću šansu za zaposlenje imaju atraktivni muškarci. Ali, pre bilo kog atraktivnog muškarca, prednost će imati atraktivna žena. Ali, problem je u tome što su istraživanja pokazala da u HR (human resources) odeljenjima  u čak 96 odsto slučajeva odlučuju žene, koje imaju u proseku 29 godina i slobodne su. Rame uz rame sa njima su i mlade mame, koje se pri povratku sa porodiljskog bolovanja osećaju neprivlačno i ugroženo zbog mlađih i atraktivnijih koleginica. Dakle, slobodne ili zauzete - nije toliko bitno. Bitno je da su žene.

Pa ako ste dosad mislile da se atraktivne žene na poslu suočavaju samo sa groznim startovima muških kolega i da uopšteno lakše prolaze u životu, ovo je dokaz da nije tako. Spomenuto istraživanje pokazalo je i da atraktivne žene ne bi trebalo da šalju svoje fotografije uz molbe za posao, jer im se tako smanjuju šanse da uopšte budu pozvane na razgovor, što je istovremeno i smešno i žalosno.

privlacenje paznjeI nije reč samo o diskriminaciji lepote, već o tome da se ona može odraziti i na nejednakost u platama. I upravo vas na to upozoravamo. S jedne strane, možete prihvatiti pravila njihove igre i tako se osećati povređeno ili se možete izboriti za ono šta zaslužujete. Na kraju krajeva, ljubomornim  ženama napokon treba pokazati da nemaju nikakvo pravo da "kažnjavaju" nekog zbog sopstevnog nezadovoljstva, da se igraju sa tuđom egzistencijom Treba ih upoznati sa zanimljivom činjenicom da žene koje one smatraju za konkurenciju ne zanima njihov život, a posebno ih ne zanimaju njihovi muškarci. Sve to one, lepše i zgodnije, već imaju u boljem izdanju. Ono što im treba je posao, a za to su se i prijavile.

 

Izvor: index rouge

Nataša Ilić

Ženama je potreban samo mali znak, nagoveštaj, jedan mig, nevidljivi detalj, sitan povod, a zatim sve same rade: vole, pate, nadaju se, maštaju i plaču.
Prate: 5
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
2
Nasmejano
1
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
1
Bolje
1
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Postanite vlasnica luksuznih apartmana na hrvatskom primorju

Postanite vlasnica luksuznih apartmana na hrvatskom primorju

Projektom „Residences Senia“ obuhvaćeno je 187 luksuznih apartmana, koji se nalaze u resortu ...
Imate problem sa konkurencijom? Ništa strašno!

Imate problem sa konkurencijom? Ništa strašno!

Budite svesne konkurencije Ignorisanje nije jedan od načina kako se ...
Iskoristite do 25% popusta za sve letove u biznis i ekonomskoj klasi

Iskoristite do 25% popusta za sve letove u biznis i ekonomskoj klasi

Kompanija Qatar Airways otvorila je 21. oktobra u ponoć četvorodnevni maraton globalne prodaje tokom kog će putnici ...
DELL
Kreativni WebShop
narukvica sa dijapozitivom
Cena : 500,oo
ANKETA
  • Grčka
  • Crna Gora
  • Turska
  • Lavor i kada
  • Neka od egzotičnih destinacija(i svi vas mrzimo zbog toga)

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 27°c
min 15°c

Bicikl

Roleri