Postovala: Milica Zorić
08
Jul
2011

Možda to ipak nije posao za vas?

Pregledano: 2224 puta

Možda to ipak nije posao za vas?


Više od pola dana provodite na radnom mestu. Proživljavate, stresirate se, dajete svoje znanje i vreme, snosite odrođene odgovornosti. Živite. Ne možete sebi priuštiti da vam je život promašen. Znamo da je vreme krize i srećni smo ako nađemo bilo kakav izvor zarade ali i to bilo kakav mora imati granice. Ukoliko ste nesrećni, neispunjeni, ne uživate ni u jednom segmentu vašeg radnog zadakta definitivno vam mesto nije tu. 
 
 
 
 
 
 
 
1. Sindrom prve jutarnje kafe
 
Ili tačnije ako ga nemate. Svi se teško budimo ali ako vam je svako jutro potrebno bar troje razbacanih da vas izvuku iz kreveta i pomisao da morate na posao deluje na vas momentalo uspavljujuće shvatite da ipak prevelika pospanost nije vas jedini problem.
Jako teško ustajete i mrsko vam od samog saznanja šta vas čeka? Jutra ne moraju biti takva. Možda čak i manje plaćen posao koji vas ne čini nesretnim će proizvesti pozitivan sindrom prve jutarnje kafe i pretvoriti rad u nešto poželjno a ne opterećujuće i teško.
 
 
 
2. Unazađujete svoje moždane funkcije
 
Dostigli ste maksimum, nemate više šta da učite, nemate mesta za napredovanje, bivstvujete i preživljavate „zbog para“. Znam jeste i to dovoljno jak razlog ali pola vašeg životnog veka ćete provesti „eto tako“ i onog momenta kada se budete trgnuli i poželeli nešto da promenite biće suviše kasno. Vaš mozak je na Stand By-u, navikao da ga ne koristite, ambicija se izlizala u rutini svakodnevice a želje i mogućnosti nestale u jednoličnosti životarenja. Rešenje može biti samo i u promeni sektora.
 
 
 
3. Osećaj beskorisnosti
 
Posao i jeste tu da biste radili. Osetili se korisno. Doprineli sebi i društvu. Ako ne vidite smisao u onome što radite niti mislite da to ima suštinu, svakako ne treba da ste na toj poziciji. Posao je deo života. Nešto što nije samo egzistencijalna neophodnost već i potreba našeg duha. On vas određuje, vi ste ga izabrali i to ste vi sami. Morate da verujete, volite i koliko god ja moguće uživate u onome što radite. Od toga zavisi kvalitet vašeg života, nivo samopouzdanja, energija koju emitujete na vaše najbliže.
 
 
 
Ukoliko ste se prepoznali, poslednji je momenat da se zapitate zašto ste tu i šta bi trebalo da promenite. Mesto, firmu, struku, možda lični stav prema radu uopšte. Za svakoga od nas postoji taj neki posao koji donosi osmeh na lice i na vama je samo da ga što pre pronađete.
 
Ja sam nasmejana dok pišem. Moja potraga je završena.

Milica Zorić

Čekamo da Milica Zorić napiše nešto o sebi. :)
Prate: 5
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
1
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
1
Srećno
0
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Započnite posao od kuće

Započnite posao od kuće

Želite da budete sam svoj gazda, dosadio vam je rad za male pare, nemate ...
Umrežavanje - novi put do posla!

Umrežavanje - novi put do posla!

Društvene mreže su postale, ne samo lakši način komuniciranja sa prijateljima i ...
Čist hedonizam u Boeing-u 777

Čist hedonizam u Boeing-u 777

Raznovrsno arapsko meze, bogat izbor vrhunskih sireva, vina i slatkiša, a la carte meni, TV ekran osetljiv na ...
KINA
Kreativni WebShop
keramicka unikatna vazna
Cena : 1000,oo
ANKETA
  • samo jednom
  • volim svakog sa kim sam u vezi
  • najviše dva-tri puta
  • mislim da nikoga do sada nisam stvarno volela
  • bar 5 puta

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 29°c
min 13°c

Bicikl

Roleri