Postovala: Nataša Ilić
03
Jun
2013

Napravite ravnotežu između poslovnog i privatnog života

Pregledano: 3277 puta

Želite sve da imate, ali zanimanje super žene i na poslu i kod kuće može da bude veoma naporno. Između rokova na poslu, vođenje klinaca u muzičku školu i na trening i održavanja dobrog odnosa sa suprugom lako vam se može učiniti da dan nema dovoljno sati

Postoji način kako da pronađete ravnotežu između poslovnog i privatnog života, i to je lakše nego što mislite. Dajemo vam nekoliko saveta koji će vam pomoći u tome.

Napravite raspored i pridržavajte ga se mama i poslovna zena

Između 9 sati i 17 (ili 8 i 16), vi ste profesionalac. Naravno, niko ne zna kad bi klinci mogli da se razbole i to su vanredne situacije. Ali inače, isključite sve nevažne stvari tokom dana i zadržite fokus na svom poslu. Posle 17 časova ponovo postajete majka. Pokupite decu sa vannastavnih aktivnosti, spremite im večeru i provodite vreme sa njima.  Postavite stroga vremenska ograničenja za posao i za porodicu, potpuno ih odvojite. Samo tako ćete na obe stvari moći da se skoncentrišete onako kako to i jedni i drugi zaslužuju.  

Ugasite mobilni telefon za vreme porodičnog druženja

Tehnologija je pronašla način kako da postane deo naših života 24 sata dnevno. Iako nove tehnologije znače mnogo dobrih stvari i lakši život, poslovni pozivi i mejlovi uveče su nepristojni i mogu da naruše celu ravnotežu. Kad je vreme za porodicu – to je sveto, pa se tako i ponašajte. Isključite se i opustite sa ljudima koje najviše volite.

Iskoristite svoje vreme na najbolji način

Nemojte da odugovlačite i odlažete svoje obaveze. Kad ste na poslu, potrudite se da sve tu obavite. Međutim, kada posao nosite kući time kradete vreme koje je posvećeno porodici (a u današnje vreme ionako provodimo sve manje vremena sa ljudima do kojih nam je stalo). Isto tako, sve što je vezano za porodicu obavite u vremenu predviđenom za to. Nemojte odlaziti sa posla u sred radnog vremena. Kada privatni život nosite na posao, to deluje veoma neprofesionalno i samo povećava vaš stres.

poslovna mamaRazumite za šta radite

Lep je osećaj kad završite neki zahtevan projekat ili kada postignete neki uspeh ali svi mi, na kraju krajeva, radimo za novac. Vi radite da biste svojoj porodici priuštili sve što im treba i šta zaslužuju. Imajte to na umu, pa ćete se potruditi da date svoj maksimum i na poslu i kod kuće.

Pronađite vreme i za sebe

Bilo da je reč o polučasovnom trčanju ili šetnji, odlasku na manikir ili kafu sa prijateljicama, vreme koje je posvećeno vama pomoći će vam da zadržite balans i fokusiranost, jer kad završite moći ćete lakše da se posvetite obavezama kod kuće i na poslu. Nikada nemojte da zaboravite da ste i vi važni i da je i vama ponekad potreban beg od svega, pa makar i na pola sata.

Nataša Ilić

Ženama je potreban samo mali znak, nagoveštaj, jedan mig, nevidljivi detalj, sitan povod, a zatim sve same rade: vole, pate, nadaju se, maštaju i plaču.
Prate: 5
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
2
Nasmejano
1
Ljuto
1
Tužno
1
Srećno
2
Bolje
2
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

O čemu ne treba pričati na poslu!

O čemu ne treba pričati na poslu!

Prijateljstvo sa nekim kolegama na poslu je neizbežno, a to je i dobar način ...
Muškarci doživljavaju uspeh svojih žena kao svoj neuspeh?

Muškarci doživljavaju uspeh svojih žena kao svoj neuspeh?

Samopouzdanje muškaraca moglo bi biti narušeno uspehom njihovih partnerki, pokazala je ...
Uživajte na svom godišnjem odmoru!

Uživajte na svom godišnjem odmoru!

Svi znamo štа odmor znači i koliko ga jedva dočekamo! Ali, postići stanje potpune opuštenosti za vreme ...
SANDISK
0,oo
prava cena : 0,oo
Kreativni WebShop
Ručno radjena narukvica, unikat, bizuterija
Cena : 200,oo
ANKETA
  • Fensi
  • Sportski
  • I jedno i drugo
  • Ni jedno, imam neki svoj stil
  • Zavisi od situacije

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 27°c
min 16°c

Bicikl

Roleri