Postovala: Nataša Ilić
10
Dec
2012

O čemu ne treba pričati na poslu!

Pregledano: 3009 puta

Novac, tračevi, status na poslu i intimni problemi su četiri stvari o kojima ne bi trebalo da razgovarate na poslu ako želite da zadržite profesionalnost

Prijateljstvo sa nekim kolegama na poslu je neizbežno, a to je i dobar način povezivanja sa radnim okružjenjem. Ipak, važno je da ipak postavite određene granice, piše sajt savvysugar.com. Da biste zadržali profesionalnost na poslu, trebalo bi da izbegavate razgovore o nekoliko tema.

Novac ogovaranje na poslu

U mnogim firmama ugovori brane razgovore o platama, ali nisu samo plate zabranjena tema. Ne bi trebalo da govorite ni o svojim dugovima, kreditima i sličnim novčanim poteškoćama. To su vaši lični problemi pa ih zadržite za sebe, čak i kad drugi o njima govore.

Tračevi

Tračevi su sastavni deo svakog radnog okruženja, ali to ne znači da i vi morate učestvovati u njima. Nemojte dopustiti da vas doživljavaju kao nekog ko više voli da tračari, nego da radi. Čak i kada je na dnevnom redu ogovaranje kolege koga  ne volite, zadržite dostojanstvo, ali i jezik za zubima. Tračarenje nikada ne donosi ništa dobro.

Status na poslu

Ako vam šef ponudi unapređenje ili povišicu, slavite! Srećnu vest podelite sa svojim najbližima, ali ne sa kolegama na poslu. Njima možete reći samo i isključivo ako vas budu pitali. Pričekajte da vest bude službena, a do tad nemojte ništa da govorite na poslu. Ako vam to kolege kasnije zamere, to je već njihov problem.

Intimni problemi

Naravno da će najbliže kolege donekle znati što se događa u vašem privatnom životu, ali postavite sami sebi granice u pogledu onoga što ćete otkrivati. Dopušteno je reći da imate dečka i da ste srećni, ali nije dopušteno prepričavati detalje iz vašeg kreveta ili svađe. Neka vaša intimnost upravo to i ostane – intimnost.

Nataša Ilić

Ženama je potreban samo mali znak, nagoveštaj, jedan mig, nevidljivi detalj, sitan povod, a zatim sve same rade: vole, pate, nadaju se, maštaju i plaču.
Prate: 5
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
3
Nasmejano
1
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
2
Bolje
2
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Kako da budete srećnije na poslu?

Kako da budete srećnije na poslu?

Osećajte se kao kod kuće ...
Život bez konflikata

Život bez konflikata

Stabilni odnosi i veze sa drugim ljudima su dobri za mentalno i psihičko zdravlje. ...
Uživajte na svom godišnjem odmoru!

Uživajte na svom godišnjem odmoru!

Svi znamo štа odmor znači i koliko ga jedva dočekamo! Ali, postići stanje potpune opuštenosti za vreme ...
XWAVE
0,oo
prava cena : 0,oo
Kreativni WebShop
plava
Cena : 1500,oo
ANKETA
  • sestri
  • mami
  • partneru
  • drugarici
  • nikome

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 10°c
min 7°c

Bicikl

Roleri