Postovala: Nataša Ilić
23
Aug
2013

Pet znakova da vam se šef udvara

Pregledano: 3384 puta

Ne odgovarajte na škakljiva pitanja o privatnom životu. Umesto toga neodređeno klimnite glavom. Ljubazno odbite poklon, recite mu da je vrlo darežljiv, ali da bi se takav poklon sigurno dopao njegovoj verenici

Znate li da prepoznate razliku između prijateljskog čavrljanja na poslu sa vašim nadređenim, od udvaranja? Odgovor daje psihološkinja Belisa Vranič, autorka bestselera "Izlaziti sa starijim muškarcem".

1. Šef vam priča intimne detalje i stalno zapitkuje o vašem društvenom životu


Svi provodimo mnogo vremna u kancelariji. Normalno je da tokom tog vremena podelimo i poneki privatni momenat. Ali kad šef počne da zapitkuje sa kim izlazite, idete u omiljeni klub i spavate – vreme je za uzbunu. Ako još pritom spomene da je umoran od odlaska kući u hladni krevet ili se požali na svoju dosadnu suprugu – znajte da je preterao.

muvanje u kancelariji

Ne odgovarajte na škakljiva pitanja o privatnom životu. Umesto toga neodređeno klimnite glavom i recite da je reč o komplikovanoj situaciji o kojoj ne biste da razgovarate. Ako vas on bombarduje sa previše detalja, prekinite razgovor što je brže moguće uz objašnjenje da imate mnogo posla.

2. Neprestano vas zove na mobilni telefon

Kad niste na poslu, verovatno ste dostupni na mobilnom telefonu. Ali ako šef počne da vas zove u sitne noćne sate ili vikendom – nadamo se da ima poslovno opravdan razlog. Sprečite mogućnost da poslovni razgovor preraste u privatni i javite se odlučnim profesionalnim tonom, čak i ako se upravo spremate na spavanje ili ste usred gledanja omiljene tv serije.

3. Kupuje vam poklone i pritom vas moli da se nikome ne hvalite poklon od sefa

Cela kancelarija za praznike od šefa dobija elektronsku čestitku, ali vas dočekuje upakovani poklon pored računara. Onda vas vaš šef zavereničkim tonom moli da ne razglasite ove vesti kolegama, jer ne želi da budu ljubomorni. Poznato? Ovo je klasičan znak da vaš ljigavi šef želi da započne ljubavnu aferu. Odbijte poklon na naljubazniji mogući način, recite mu da je vrlo darežljiv, ali da bi se takav poklon sigurno dopao njegovoj verenici.

4. Stalno zahteva od vas (i samo vas) da radite prekovremeno

Ako mu niste lična asistentkinja i vaš posao ne zahteva da budete njegova senka, neprestana potreba da radite prekovremeno – uz njega solo, jasan je znak da želi kancelarijsku aferu. I da, vreme je za ozbiljan razgovor. Umesto optužbi, ponudite mu rešenje. Priznajte mu da ste opterećeni poslom i da je možda vreme za još jednu osobu koja bi vam pomogla da učinkovitije obavljate radne zadatke. Ako vas ni ovo rešenje ne spasi od nepotrebnog ostajanja na poslu, ovlaš mu spomenite da imate novog dečka. To bi trebalo da ga u potpunosti obeshrabri.

5. Većinu vremena na poslu provodi naslanjajući se na vas i vaš sto

Pitate se zašto se šef stalno zadržava kod vašeg stola kad ima savršeno udobnu kancelariju? Odgovor je jasan: želi da vam se intimno približi. Ako često sedi na ivici stola, potrudite se da seo bude pun stvari. Ako vas nepristojno dodiruje – uputite se prvom prilikom do referneta koji se bavi tim pitanjima. Posle službenog prigovora suočite se sa njim i priznajte da svoj posao shvatate ozbiljno i da smatrate kako vas on sprečava da ostvarite svoj puni potencijal. Verovatno će biti ljut, ali će konačno shvatiti poentu priče i ostaviti vas na miru.

 

Izvor: zena.hr

Nataša Ilić

Ženama je potreban samo mali znak, nagoveštaj, jedan mig, nevidljivi detalj, sitan povod, a zatim sve same rade: vole, pate, nadaju se, maštaju i plaču.
Prate: 5
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
2
Nasmejano
2
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
1
Bolje
2
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Recite ono što mislite!

Recite ono što mislite!

Reći ono što se misli je veština koja je potrebna i u poslovnim, ali i ličnim (ljubavnim i prijateljskim) ...
10 koraka do uspešnog biznisa

10 koraka do uspešnog biznisa

Niko ne želi da mu sopstveni biznis propadne, ali perspektiva je nešto ...
Ne zovu vas na razgovor za posao? Možda je problem u vašem CV-ju!

Ne zovu vas na razgovor za posao? Možda je problem u vašem CV-ju!

I dok od 792.888 nezaposlenih u Srbiji bar polovina aktivno traži posao, a od te polovine njih možda ...
SAMSUNG
1436,oo
prava cena : 1723.2,oo
Kreativni WebShop
keramicka unikatna vazna
Cena : 1000,oo
ANKETA
  • porodičnim odnosima
  • karijeri
  • prijateljskim odnosima
  • pravljenju novca
  • zadovoljstvu samim sobom

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 30°c
min 16°c

Bicikl

Roleri