Postovala: Ona portal
04
Oct
2012

PR - zanimanje budućnosti

Pregledano: 3006 puta

P.R.A agencija upisuje 45. generaciju stručnjaka za PR. Nastava počinje 20. oktobra

Pozicija PR menadžera postaje izuzetno važna u mnogim kompanijama širom sveta i kod nas. O važnosti i značaju ove profesije govori činjenica da je poslednjih godina u svetu, a sve više i kod nas, osobe koje su zadužene za obavljanje funkcije  odnosa  s javnošću zauzimaju potpredsednička mesta u kompanijama. PR

Sa druge strane, sve veće broj mladih ljudi se opredeljuje za ovu profesiju pri izboru svog zanimanja. Prema brojnim analizama koje su vršene u svetu i kod nas, većina PR menadžera čine žene. Rezultati pojedinih istraživanja pokazuju da čak 87 odsto PR menadžera u svetu čine pripadnice lepšeg pola.

Sličan trend je i u našoj zemlji. Prema analizama Poslovne škole za public relations od 1800 polaznika koji su završili školu, čak 1497 polaznika činile su žene.

- Veština komunikacije koju sam stekla u Poslovnoj školi za public relations prilično mi pomaže svakodnevno u mom političkom radu, a posebno od kada intenzivno komuniciram kao potpredsednik Skupštine Srbije. Metodologija koju koristi Poslovna škola za public relations u prenošenju znanja koje imaju eksperti P.R.A. agencije u zanatu PR-a nama datašnjim polaznicima je vrlo efikasna. Nadam se da se to vidi u našem radu - izjavila je Gordana Čomić.

U svetu i kod nas odnosi s javnošću se izučavaju u okviru nastavnih programa brojnih škola i fakulteta u okviru osnovnih i akademskih-master studija.

Danas u Srbiji ima više edukacijskih programa i mnogih kurseva za sve pojedince koji žele da uplove u vode PR-a. Kurseve organizuju PR agencije  Represent, Olaf & McAteer Pragma, Attache, kao i ostale agencije koje rade u Srbiji.

Specijalizacije postoje i na Ekonomskom fakultetu, FONU-u, FPN-u, Megatrend univerzitetu, FDU... Odnosi s javnošću se izučavaju u okviru nastavnih programa brojnih škola i fakulteta u okviru osnovnih i akademskih-master studija.

public relationsOno što ih sve povezuje je Poslovna škola za public relations. Praktično svi koji danas predaju u PR-u, bili su polaznici ove škole. Danas skoro da nema agencije za odnose sa javnošću, ministarstva, značajnijeg preduzeća ili banke, čiji PR menadžeri nisu prošli edukaciju u Poslovnoj školi za public relations.

Poslovnu školu P.R.A. do sada je završilo više od 1.800 polaznika od kojih su mnogi zaposleni u vodećim domaćim i stranim kompanijama, medijima, neprivrednim organizacijama, političkim strankama, državnim ustanovama, domaćim i stranim agencijama za marketing i PR. Većinu polaznika čine dame. Gotovo svi pojedinci od značaja u domaćem public relations-u, od kojih mnogi danas vode i agencije za odnose sa javnošću, mnoge javne ličnosti i političari, među kojima su dr Milica Delević, Gordana Čomić, Rebeka Srbinović, Bojan Pajtić, i mnogi drugi, stekli su svoja prva znanja o PR-u u Poslovnoj školi za public relations. Među poznatim damama su Milica Stefanović, PR  kompanije Coca- cola Hellenic, Ljiljana Boljanović, managing direktor PR agencije Pleon Olaf&McAteer, Mihaela Šljukić, urednik na "Studiju B", Marija Kilibarda, voditeljka na televiziji "Prva", Aida Ćorović, direktorka NVO Urban in...

Program škole pogledajte ovde:

http://www.pra.rs/program45.pdf

 

Ona portal

Čekamo da Ona portal napiše nešto o sebi. :)
Prate: 7
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
2
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
1
Bolje
1
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Rešite se stresa na poslu

Rešite se stresa na poslu

Stres na poslu može biti fizička ili emocionalna reakcija na visoka očekivanja. Prema istraživanju ...
Muškarci doživljavaju uspeh svojih žena kao svoj neuspeh?

Muškarci doživljavaju uspeh svojih žena kao svoj neuspeh?

Samopouzdanje muškaraca moglo bi biti narušeno uspehom njihovih partnerki, pokazala je ...
Kako da tražite povišicu?

Kako da tražite povišicu?

Portal Cosmopolitan otrkrio je da muškarci za povišicu pitaju kad god požele, dok ...
KINA
Kreativni WebShop
Ručno radjena ogrlica, unikat, bizuterija
Cena : 400,oo
ANKETA
  • Svaki dan sam u teretani
  • Sezona u solarijumu je otvorena
  • Nisam,ugojila sam se 10 kila
  • Da,za borbu sa alergijama
  • Spremna za sta ?

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 12°c
min -2°c

Bicikl

Roleri